Еййй,тя дискусията много се задълбочила и изострила!.....Сега погледнах тия оферти на Инфра Суис...Абе тия хора луди ли са? 11000 и кусур лева за панели!!!Не мога обаче да си представя как ще си стопля спалнята с 500вата?И аз не съм физик,но казвал съм го и преди ,като изключиш климатиците , при всякакво друго отопление,един киловат от мрежата е равен на един киловат топлина!Както и да се върти и сучи!Да,климатика не дава може би най комфортното отопление,дори да е от най прехвалените японско-китайски 100 волтови чудеса,наричани нежно от климаманиаците Моят Тошко,моят Санчо и тн,стари нови, боядисвани и др ..,но определено е най енергоспестяващо!То има една приказка,неможе хем х ...да е в г...,хем душата да е в рая!За тези които имат нови жилища може би най логичния вариант е да помислят за подови климатици,ако местото позволява!За по малките жилища с кът место,таванни клими от висок клас!И отворен остава въпроса за мокро помещение/баня/ и такива стаи дето не се използуват!Щото няма логика там да бичи климатик цяла зима....И да завърша.Дори и да разполагам с необходимите средства не бих извадил тия 11 000лева за панели,а бих се замислил дали не може още да се топлоизолира жилището,щото там наистина важи приказката,колкото повече,толкова подобре!!