Страница 9 от 50 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Re:Инфрачервено отопление

Еййй,тя дискусията много се задълбочила и изострила!.....Сега погледнах тия оферти на Инфра Суис...Абе тия хора луди ли са? 11000 и кусур лева за панели!!!Не мога обаче да си представя как ще си стопля спалнята с 500вата?И аз не съм физик,но казвал съм го и преди ,като изключиш климатиците , при всякакво друго отопление,един киловат от мрежата е равен на един киловат топлина!Както и да се върти и сучи!Да,климатика не дава може би най комфортното отопление,дори да е от най прехвалените японско-китайски 100 волтови чудеса,наричани нежно от климаманиаците Моят Тошко,моят Санчо и тн,стари нови, боядисвани и др ..,но определено е най енергоспестяващо!То има една приказка,неможе хем х ...да е в г...,хем душата да е в рая!За тези които имат нови жилища може би най логичния вариант е да помислят за подови климатици,ако местото позволява!За по малките жилища с кът место,таванни клими от висок клас!И отворен остава въпроса за мокро помещение/баня/ и такива стаи дето не се използуват!Щото няма логика там да бичи климатик цяла зима....И да завърша.Дори и да разполагам с необходимите средства не бих извадил тия 11 000лева за панели,а бих се замислил дали не може още да се топлоизолира жилището,щото там наистина важи приказката,колкото повече,толкова подобре!!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Пожелавам слънчев ден на всички! До Еди 1 какво отопление си избрал?

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от anince
    Здравейте,вчера бях до офис на фирма която предлага IR панели за отопление, от това което видях на живо много ми харесаха и усещането е страхотно,но все още не съм 100% сигурна дали ще може да стопли цял апартамент. В прикачените файлове може да разгледате офертите на 2 фирми и ако може някой от вас да си изкаже мнението
    В едната оферта пише, че консумацията на ток за една година е 1058 лв. Хм, моят апартамент е почти същия - хол 19 кв.м, спалня 12 кв.м, детска 13 кв.м, кухня 9кв.м. Трите стаи ги отоплявам с китайски инверторни панасоници - 1 бр. 12-ка и 2 бр. 9-ки, кухнята я отоплявам с конвектор. Апартаментът е неизолиран, с алуминиева дограма. Годишната ми консумация е около 1500 лв. Но това не е само за отопление, а цялата ми консумация на ел. енергия. Извод: при тези условия, не бих се набутал с такива боклуци.
    Прави ми впечатление и изискването за 100% авансово плащане. Що ли?

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    А стига бе, това направо не го вярвам.Прекалено много са тези пари.
    Когато влезеш в шоурума на Мерцедес,не можеш да очакваш оферта като за Опел...

6. Тук е от
    Oct 2011

До Anince - много благодаря за офертите , спести ми ходенето до офиса на швайцарците - ако имам свободни 11000 ще ги изхарча за друго. Аз чух съвсем различни цифри , довечера ще отида при една позната, която си е сложила италиански и ще пиша.
    По отношение на климатика в къщи - така си работи , мъжа ми си го потдържал. Авиоинженер е мога да му вярвам- шума и движението на въздуха не можеш да ги елиминираш.

Лошото е , че ще трябва да взема решение до края на другата седмица , за да не ми измръзнат гостите за Коледа в новия ми дом

7. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цената на уредите едно на ръка, но ще се наложи през зимата да си търси друг начин на отопление.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Цената на уредите едно на ръка, но ще се наложи през зимата да си търси друг начин на отопление.
    Е ти пък се изказа едната...
    на мен 1000 лева за цяла година не ми се виждат хич много за голям тристаен апартамент. и това ако 24 часа нон-стоп ти е топло, а не като гъзарите с климатиците, дето през деня ги остават на минимума щот е скъпо :-)

п.с. за мен най-големия кеф е отоплението на банята, признавам. а и жената е хепи, понеже малкия все гледа да ходи по пода вкъщи и преди все се притеснявахме да не настине. (не че и сега му даваме, ама е друго като е топъл, нъл тъй :-)

А за цената - три качествени климатика са горе-долу на цената на по-ниската оферта, сигурно има аналози и на по-високата. Ама климатика има филтри, сервиз, поддръжка...и т.н. и т.н.

10. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

С 1900 Вата 100 кубика помещение не можеш да стоплиш при външна температура -10 градуса, освен ако не става дума за част от пасивна къща. Пък колко пари ще се дават за отопление на апартамент, за една година си е разговор на друго ниво.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

То голяма веселба става в тази тема .
    11 000лв. - Ко каза, ко? - "Гледам и не вярвам на ушите си".
    Четири, пет обикновени печки и монтаж (440лв. - 950лв.) общо за 11 000лв.
    По няма и 19W на кубик. Не само че ще се дадат 11 000лв., а и няма да стоплят. - пълни смешници.
    Дори хипотетично да приемем, че дават 17% икономия (спрямо какъвто и да е нагревателен уред), при 1000лв. консумация на година => спестили са 170лв.
    Тези уреди ще си избият цената след 64 ГОДИНИ (на теория обаче ще се избият).
    Купуваш си 5 духалки, радиатори, Елви или каквото ти око хваща за 1 000лв. дори.
    Другите 10 000лв. ги слагаш на месечен влог в банката (в момента 5% на година - няма да казвам коя банка). - тук си спестил 500лв. за първата година, втората 525лв., третата 551лв. и нарастват. Това е за 1-МЕСЕЧЕН депозит, за годишен лихвата е повече.
    С обикновени нагревателни уреди за първата година ще ти излезе 1000 - 500(от лихвата за 1-вата година) = 500лв. отоплението за годината. На втората 1000 - 525 = 475лв. и така на 16-тата година лихвата ти е 1039лв = > Вече се топлиш и ти дават повече пари, отколкото си изхарчил.
    А с инфрачервените се топлиш за 1000-170=830лв. и 1-вата и 2-рата и т.н. докато изкарат де.
    Но нищо, дори да ви кажем как работят тези уреди вие няма да разберете, защото това е една УНИКАЛНА космическа технология, разработена за първи път от НАСА и само сега за първи път имате възможноста да се докоснете до нея само за скромните 11 000лв.
    Абе, алооооо бе и аз съм от село, ама не ям доматето с коловете и не се бръсна с мотиката.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

zxc0,ако се повтори сценарият от 96-97 година...кво става с тези 10000 лева...

13. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от niki456
    Е ти пък се изказа едната...
    на мен 1000 лева за цяла година не ми се виждат хич много за голям тристаен апартамент. ..........
    1000 лева за отоплителен сезон, не за цяла година и това е тока само за тия "вълшебни икономични" уреди, които никой не знае от какво са направени. Защото може да се окаже, че са със себестойност 50-60лв, но нали сега ще ги представим като супер, мега, ултра уреди, що да не им вземем по едни 1000+ лв. на уред.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2011

zxc0, ще ме умориш от смях :-) 1000 лева, доколкото аз разбреах, е сметката ако се използва инфрареда за една година т.е. тва е разхода за отопление за целия отоплителен сезон от 7 месеца. А колко е без тях - ами жената дето е постнала може да каже. разсмя ме, с това смешно изчисление ;-))) да топлиш тристаен с духалки!??? как не се бях сетил и аз.

16. Тук е от
    Oct 2011

Не знам, нещо много несериозно звучи всичко! Някои тук си хвалят климатиците , о кей - офертата с даикини за новия ми апартамент е около 5500 лв и то не с топ моделите, всички казват, че са много икономични. Но никой от фирмите не ми каза колко точно ще ми изхарчи във ватове при зададените от мен параметри ? Демонстрацията на безшумния и не движещ въздуха режим беше пълен провал , а тази функция е на по-скъпите модели.

17. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Пак не ти излиза сметката. 7 месеца, по 30 дни, 210 дни, по 24 часа , 5040 часа, 4,8 киловата инсталирана мощност, по 5040 е 24192 киловатчаса по 0,15 средна цена на киловатчас,прави 3628 лева.

18. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от IvoSI
    1000 лева за отоплителен сезон, не за цяла година и това е тока само за тия "вълшебни икономични" уреди, които никой не знае от какво са направени. Защото може да се окаже, че са със себестойност 50-60лв, но нали сега ще ги представим като супер, мега, ултра уреди, що да не им вземем по едни 1000+ лв. на уред.
    Ivo,
    В сайтовете на съответните фирми, били те швейцарски, австрийски, български или от лапландия :-), има информация от какво са направени уредите и каква е технологията им. никакво "чудо" няма. И по телефона обясняват (аз лично съм звънял и на двете по-горе описани фирми, и двете казват от какво са направени уредите, като технологията by the way им е напълно различна). по-добрата сертификация, по-голямата ефективност и значително по-добрата цена на едните обоснова моя избор. но за всеки влак си има пътници. а че топлят панелите си е факт.

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320926331[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Пак не ти излиза сметката. 7 месеца, по 30 дни, 210 дни, по 24 часа , 5040 часа, 4,8 киловата инсталирана мощност, по 5040 е 24192 киловатчаса по 0,15 средна цена на киловатчас,прави 3628 лева.
    Е, колега, не знам кво си гледал, ама... 210 дни - да, НО ПИШЕ, че по 7 часа време средно работи уреда на ден, за да отоплява 24часа. тъй че 3628.(7/24)= към 1000 лева за сезона. стига наизуст, четете :-))) ей затва имаме 10 страници дрън-дрън в темата:-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 50 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе