Страница 29 от 50 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Извинявам се много , но това някаква подигравка ли е ? - не си на плаж да се печеш и или да си под сянката. Просто помещението си е топло, това е . И е красиво - все едно нямаш радиатори, нито шум , супер приятно
    Не виждам никаква подигравка в цитираният от теб пост, напротив, твоят пост е по-скоро подигравка.
    Може да не си на плаж, но лъчистия топлообмен изисква пряка видимост.Затова те питат какво е усещането в/у части от тялото, които не са в тази зона.
    Което идва да покаже колко малко си наясно с принципите на ИР, но изказваш мнения за нещо което тотално непознаваш.

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322665046[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov
    Ще помоля някой наистина да постне снимки! И да видим сметките за ток, като излязат , че ще сменям жилището, а не искам да съм спонсор на ТЕЦа - в моя случай - руснаци!
    Имай предвид, че тукашните фенове на това отопление ще те излъжат със сигурност.
    И наистина ще станеш спонсор на ТЕЦа.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Да обещавам ще постна снимки, както съм писала в предишни постове - нанасям се в нов апартамент . По отношение на сметката - ще постна и нея , но нямамЕ партите в ЧЕЗ, защото блока е нов.

До изборнаклиматик - нещо друго да не ти е ясно? Или защото и в ника ти пише, че си фен/търговец на климатици и останалите , които не сме - търсиш под вола теле. И единственото за което съжалявам е ,че меродавни мнение тук не намерих - един тон глупости , небивалици. Продължих да следя темата след като си купих, защото ми стана интересно и обещах да споделя впечатления с хората. И обяснения кога и какво ще качвам - на теб няма да ти давам .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322665419[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    А би ли споделила, как се чувства топлината, когато части от тялото са скрити от други предмети. Примерно си седнала на масата и краката ти се намират в сянка спрямо картината.

badr, постнали сте грешен цитат - това за карата, плажа и масата е отговор на горецитирания въпрос, а що се отнася до познанията ми ок- но нищихме разликите м/у IR и лъчистите конвектори. Топло е цялото помещение - и както Ви казах - отидете и вижте.

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

badr, постнали сте грешен цитат - това за карата, плажа и масата е отговор на горецитирания въпрос, а що се отнася до познанията ми ок- но нищихме разликите м/у IR и лъчистите конвектори. Топло е цялото помещение - и както Ви казах - отидете и вижте.
    Цитиръл съм точно поста на който опонирам, пост касаещ вашия отговор на въпроса за краката и масата.
    Вие не знам какво точно нищите, но всеки уред излъчващ топлина, дори най-обикновения сух радиатор, излъчва инфрачервени лъчи и съгласно строго научната терминология е не по-малко IR от другите.Ключовите думи за разграничение трябва да са други.
    Тези лъчи се разпостраняват праволинейно, както и другите светлинни лъчи, съответно местата които са в сянка имат различна температура от пряко осветените.Това ви питаше и човека.Въпрос напълно резонен имайки предвид именно механизма на действие.

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Хм, спомням си, че преди време тука се спореше за "вредата " от ползването на индукционан котлон
    А сега някои хвалят инфрачервено лъчение което, (доколкото разбрах) докато те облъча ти е топло, излезеш ли от обхвата става студено.... Без коментар...
    Само, ще кажа, че от печките с червените нагреваеми реотани, при един час работа близо до мен почва да ме боли глава.... Така, че явно ще пропусна тази нова мода...

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    ...някои хвалят инфрачервено лъчение което, (доколкото разбрах) докато те облъча ти е топло, излезеш ли от обхвата става студено....

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Извинявам се много , но това някаква подигравка ли е ? - не си на плаж да се печеш и или да си под сянката. Просто помещението си е топло, това е . И е красиво - все едно нямаш радиатори, нито шум , супер приятно
    Ами, въпросът ми не беше въобще подигравка. Първо, по рекламите на тези радиатори навсякъде ги дават с пряка видимост към човека в стаята. Второ, на живо видях подобен радиатор, монтиран в пушалнята на една кръчма в Карлово. Същата е покрита само с найлон и наистина се усеща доста топлина от този радиатор, но само ако имаш пряка видимост към него. Обаче краката ми бяха "на сянка" под масата и въобще не чувствах топлина с тях. А и като имам пред вид, че сравняват тази топлина със слънчевата е напълно резонно да е така. Ти казваш, че в стаята ти е топло навсякъде. Това може да означава само едно, че топлиш въздуха, а не само предметите. От тук вече съвсем започвам да се съмнявам в икономичността на тези радиатори.
    П.П. Забелязал съм, че тези, които не знаят как или не могат да си защитят позицията, стават нервни и груби. Но това води само и единствено до една малка снизходителна усмивка.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    Ти казваш, че в стаята ти е топло навсякъде. Това може да означава само едно, че топлиш въздуха, а не само предметите. От тук вече съвсем започвам да се съмнявам в икономичността на тези радиатори.
    Въпрос:
    Ако въпросният уред е затоплил стените и предметите до 23°.Каква според теб трябва да е температурата на въздуха???

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Според мен, по-ниска. Но колко точно...

11. Тук е от
    Jun 2009

Във връзка с допълнително добавените коментари в червено на най-първият пост от тази тема. Повечето са верни, но по точка 2 не е точно казано.
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    2. Принципът на работа не е да затоплят помещението, а да затоплят кожата и създадат илюзията за по-висока температура. Температурата на околният въздух си остава непроменена!
    Действително при IR-отопление топлината пресича въздуха почти без да отдава топлина към него и попада на огретите повърхности, като ги затопля, но да се казва, че температурата на помещението не се променя не е вярно. Повърхностите загряват въздуха. До каква температура ще се загрее, зависи от конкретният баланс за това помещение между внесена топлина от уреда и загубите на топлина от външните стени. Ако уреда е по-мощен и се внася повече от колкото може да излезе от стените, помещението може да се прегрее. За това се слагат термостати, които замерват вътрешната температура и ограничават разхода на енергия.
    П.П. Жалко за темата! Превърна се в едно безсмислено спорене. IR-отоплението нито е невероятно ефективно, нито безсмислена инвестиция. Нещата не са нито розови, нито черни. Лошото е, че хора с малко познания и разбиране за физиката на това пренасяне на топлината спорят и се опитват да убедят останалите, а вероятно и себе си, че те са най-наясно с нещата, а всички останали са търговци на климатици. Някъде по-горе, написах, че идеалното отопление е това, което не се усеща. Няма течения и на всякъде е равномерно топло, без да има по-топли или студени зони. С чисто конвективно или чисто лъчисто отопление това може да се постигне, но трудно. При конвективното има течения, а при лъчистото зоната около нагревателя се загрява повече от останалите (не случайно това отопление се препоръчва за зонално отопление). По-лесно се постига такъв комфорт, когато те се комбинират лъчисто и конвективно отопление. Радиаторите са уреди, които правят това. Не са единствени, разбира се. Има много други начини. А отопляване с ток, пък било то и с IR-отоплителен уред си е скъпо. Климатиците са друга работа, при тях с малко енергия се получава повече топлина, защото тя се взема от външния въздух. Дори и при -20° те пак работят при COP=2, което означава, че с 1kW електричество доставят 2 kW топлина, а при по-високи температури това съотношение е много по-добро, като достига и до 5.

12. Тук е от
    Oct 2011

Дано излезе нещо
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    dx950 одобрява това.

13. Тук е от
    Jun 2009

И защо не ни направи истинска снимка, а ни пускаш компютърна визуализация? С просто око е видно, че това не е реална снимка
    Между другото, картината по никакъв начин не се връзва с цветовата гама на стаята. Спасяемо е. Трябва да се промени или осветлението или да се добавят орнаменти към интериора. Само, че от това компютърно творение не ни става ясно, как в действителност си монтирала картините си.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от AntonBM
    И защо не ни направи истинска снимка, а ни пускаш компютърна визуализация? С просто око е видно, че това не е реална снимка
    Между другото, картината по никакъв начин не се връзва с цветовата гама на стаята.

Аз дори и не съм очаквала по различни коментари , е щом и от интериори разбираш - ти си перфектен. Явно тънете в мизерия и всичко е една злоба. Само не ме урочасвайте , че ще Ви се върне
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322749105[/time]_________________________________________________

Ти нали си проектан - монтирано е на белия мдф ,сложен с тази цел - контакта е отзад и понеже е творение се вижда разстоянието....

16. Тук е от
    Jun 2009

Ти си мислеше, че ще заблудиш някой с тази картинка ли? Това твоята мечта за интериор ли е? Какво да урочасвам на една компютърна графика? Мога да те зарина с такива... Правят се лесно. А относно мизерията, не аз крия снимки от моя дом! Нито пък съм обещавал да го снимам...
    ТОВА Е КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА! Личи си по най-малко 10 неща от пръв поглед! Да ги изброявам ли или сама ще си признаеш?
    1. Фотоапарат не може да направи снимка с толкова наситени цветове без светкавица. Тя обаче много ще промени ефектите на осветлението – изобщо няма да се виждат сенки.
    2. Независимо дали е снимано със или без светкавица, фотоапарата не може да фокусира еднакво на всички повърхности. Част от тях ще са извън фокус. При теб всичко е еднакво разфокосирано, но това е се прави при компютърните графики с цел създаване на по-реален изглед.
    3. Виж възглавниците – перфектни ъгли. Нищо не виси – прави като линя и сенките, които хвърлят са еднакви. Между другото тези сенки трябва да са поне 3 – виждам толкова лампи. Не могат да са с една или поне тя не трябва да е толкова отчетлива.
    4. Осветителните тела са почти толкова ярки, колкото местата, които осветяват. Това е невъзможно, но изглежда добре на визуализациите и за това те се приглушават при правене на графики.
    5. Линиите, които се виждат по-светло до лампите трябва да се вият и на самите осветителни тела. Излъчва квадратно тяло, а тези линии са параболични. Няма го ъгъла! На леглото също пада кръгла светлина от квадратна лампа.
    6. Леглото трябва да има най-ясна сянка от най-близката лампа. Т.е. по пода да има тъмен контур около него. Има, но е много по-навътре. Не му е там мястото.
    Мога да изброявам още, но не ми се занимава.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

До тук следях с интерес темата, очаквайки някой да сподели реални впечатления, факти и снимки. Толкова.

П.С. 1011, само ще отбележа, че мноооого подценяваш аудиторията наоколо. Пробвай в бг-мама.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

спалничката като идея е супер - дай да видим изпълнението реално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 50 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе