Страница 7 от 50 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Инфрачервено отопление

@1011 При този начин на експлоатация, описания от теб резултат е съвсем очакван. Причината не е в климатиците.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от AntonBM
    Няма никаква причина простите радиатори да консумират повече или по-малко от чисто IR-отоплителни тела.
    Това как го установи...с варелите или ексела...покажи доказателствата и ние да ги видим...

4. Тук е от
    Jun 2009

Конане, доказателството се казва „Закон за запазване на енергията”. Енергията не се губи и не идва от нищото. На теб съм се мъчил да ти го обясня, но ти не увираш... Няма смисъл да се мъча и сега...

5. Тук е от
    Oct 2011

До Kasap, не знам какво имаш предвид под експоатация-в хола ми работи непрекъснато, нали това е най - икономичния вариянт? За спалните вече казах , особено в детската стая.
    До Антон , благодаря и на теб - т.е и до някаква степен си съласен за усещането за топлина. Колко обаче харчи един климатик за около 32 кв.м , да поддържа 22C , за да мога да добия представа и да направя разликите между двата типа

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Благодаря ти Joro_bul т.е твоята позиция е близка да моята по отношение на начина на топлоотделяне на IR и комфорта, който осигуряват. Мисля , да поравя повече и да тествам . Да парното наистина е 300 лв за двустаен 60 кв.
    На Еди бих казала - не не съм с един климатик , имам във всяка стая - и тези във спалните се пускат само преди да си легнем , ако това бучало и духало наречено климатик работи и докато спя - мисля, че няма да имам здрав сън никога. Но може би съм лигла , защото съм жена и не съм била в казармата.
    Аз това казах, че те разбирам но аз от конвекторни радиатори минах на климатици и то 2бр.Тошиба 1 Фуджитцу и т.н. и нямам никакви забележи за шум комфорт и разход на ел. енергия. Преди години достигах до 300лв. ток/мес. и в студените дни направо се завивах на дивана доде си гледам ТВ а сега мах. плащам 180лв/мес. и то само през най- студените месеци. Имай в предвид, че климите не се спират от октомври до април. Тоя комфорт за който говориш ще го постигнеш но с цената на 300/350лв/м с тез радиатори. Ако искаш пробвай първо с една стая и тогава но му сложи една електронна мерилка на тока за да видиш колко харчи.

7. Тук е от
    Oct 2011

Благодаря ти , не знам какво да правя, това с твойте климатици ме учудва. Но тази цифра от 300 лв за ток ме плаши

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Н есе учудвай, и при мен е така с комфорта, даже разхода ми е още по-нисък.В крайна сметка решението е твое.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

1011,не слушай joro_bul...180 лева при какви характеристики са постигнати...аз лятото плащам по 120 лева(почти без климатик),а зимата максимума ми е бил 250 лева,с 2 климатика,лъчист панел и акомулираща която не работи постоянно...

Конане, доказателството се казва „Закон за запазване на енергията”. Енергията не се губи и не идва от нищото. На теб съм се мъчил да ти го обясня, но ти не увираш... Няма смисъл да се мъча и сега...
    Ако пак ще ми обясняваш с варелите...не мерси...

11. Тук е от
    Jun 2009

1011, сметката за мощност на климатик в зависимост от отопляема площ я правят в магазините, в които продават климатици, но тя е много, ама много грешна! За да се определи колко енергия трябва за отопление на една стая се правят много по-подробни изчисления, включващи това, какъв вид за прозорците, колко са и с каква площ, колко външни стени има и как са ориентирани и т.н. Все пак за да не те разочаровам, аз също ще направя една груба сметка, но подчертавам тя е груба:
    Площ 32, квадрата, височна 2,5 метра = обем 80 кубика. Средно на 1 кубик предвиждам по 40W при екстремално ниска външна температура – това число е вярно за „средно” ново строителство и получавам, че за отопление трябват около 3,2 kW топлина. Тази топлина можеш да я получиш от електрически уред 3 kW или климатик с мощност 12 000 BTU консумира около 1 kW. Стандартна 12-ка при минусови температури не може да ти достави всичките 3kW, защото тогава COP-а е по-нисък, за това ти трябва инвертор или по-мощна машина (примерно 18 BTU – към 1,5 kWh). Инверторната консумира толкова енергия колкото и трябва за момента (заданието на термостата), а стандартните са на принципа on/off, но като цяло разликата в консумацията на енергия не е много голяма между 2-та вида до 5% в полза на инверторните. Външната температура е от много голямо значение! При високи външни температури (над 0°) потребната топлина за тези 32 квадрата са под 2,5 kW и обикновена 12-ка се справя, но паднат ли няма да може. При климатиците има и друг фактор – времето необходимо за размразяване. То намалява тяхната ефективност. Все пак грубо може да се каже, че при средни външни температури близки до +2° с климатици ще харчиш около 1 kW с климатици, към 2 kW с лъчисти отоплителни тела и към 2,5 kW с конвективни електрически тела. Ако искаш сметката в пари умножи по 0,18 и ще получиш колко лв. е на час. Климатици – 0,18 лв/ч; лъчисти 0,36 ел-конвектори 0,45 лв/ч.
    Конане, не си пропуснал да споменеш варелите в нито един твой пост... Хайде обясни сега на хората за какво съм ти писал, че могат да се ползват...

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    1011,не слушай joro_bul...180 лева при какви характеристики са постигнати...аз лятото плащам по 120 лева(почти без климатик),а зимата максимума ми е бил 250 лева,с 2 климатика,лъчист панел и акомулираща която не работи постоянно...
    Ако пак ще ми обясняваш с варелите...не мерси...
    Айде виж и после говори и има в предвид, че тез сметки са с LG -то в подписа ми а не с PDR-a, и с половин изолиран апартамент. От 07.2011 съм с напълно изолиран и с PDR-a на мястото на LG -то, което топлеше но и харчеше поне х2 на тошко. Ааа, зимата ги държа вечер на 24С а като сме на бач 19С. Имай в предвид, че жената е фен на топлото.

Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Тук е от
    Jun 2008

Аз също плащам колкото Жоро(в най-студените месеци 180-190), имам три климатика, грубо съм сметнал че климатиците ми черпят 30-40лв на месец. Доколкото си спомням Конан беше привърженик на евтините климатици и затова не вярва на Жоро.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Няма никаква причина простите радиатори да консумират повече или по-малко от чисто IR-отоплителни тела.
    ще харчиш ... към 2 kW с лъчисти отоплителни тела и към 2,5 kW с конвективни електрически тела.
    На кое твое твърдение да вярваме...първото или второто... разликата е 25%...никак не е чудно,че вместо да проектираш киснеш по форумите...

16. Тук е от
    Jun 2009

Конане, аман от теб, пишеш без да четеш... Писал съм по-горе и съм представил изчисления доказващи, че е възможна икономия от 17% при лъчистото отопление. На 2,5 kW потребна топлина като приспаднеш 17% се получава 2,14 kW. Закръглял съм! Тя тази сметка и без това е много груба – 3 пъти съм го писал и подчертавал...
    Във форума си почивам – преди малко предадох 3 обекта (сгради) на летището в Бургас.

17. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Най-дразнещото, според мен в рекламите, е унизителното подценяване на аудиторията. Но като чета какво става тук, си мисля че правещите реклами са много навътре в материята си. И въобще как е възможно да се сравняват сметки, по признак брой и качество на климатиците. Тук стана истинска детска градина.

18. Тук е от
    Oct 2011

Добре ме объркахте за добре дошла Хубавото е , че има доста мнения. Мисля си , обаче че при всички положения излитат 250- 300лв за ток / зимата/ . С климатиците миналата зима плащахме 250 лв - лятото 50 лв. Може би , защото изключвам тези в спалните - но това няма да се промени . От всичко, което изчетох досега , май ще си направя някаква комбинация за новия ми апартамент. Камината за хол , IR за спалните , имам опция за газ , но тя неми допада.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 50 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе