То за бойлерите, колкото хора, толкова мнения.Аз имам на ЕЛДОМ от 7 години и не е мръднал.Други имат проблеми с тези бойлери.Виж из форума, няма начин да няма теми по въпроса.
То за бойлерите, колкото хора, толкова мнения.Аз имам на ЕЛДОМ от 7 години и не е мръднал.Други имат проблеми с тези бойлери.Виж из форума, няма начин да няма теми по въпроса.
Здравейте прочетох за вашия интерес към инфраред радиатори - питайте - работя в маг Ритони в Б -с и ги внасяме вече 9 години . Супер алтернатива е за отопление на ток но не са толкова икономични както явно са ви обеснявали .Ако радиатора е съобразен с помещението като квадратура и имате една средно добра изолация , при -10 външна температура , за да ви подържа тем . на комфорт ,разхода е от 8 до 10 часа по инсталираната мощност в ДЕНОНОЩИЕ. Лесно може да се пресметне колко харчи За повече инфо 056 813 868 - давам консултация без проблеми . Само да кажа че съм продавач а не СОБСТВЕНИК и нямя да ви говоря ЗАРИБЯВКИ ...
Ха де, явно защото не са толкова на сметка. И аз това си мисля. Ако бяха толкова добри и икономични, както някои се опитват да ги изкарат, би трябвало за толкова години да са станали масово явление, както стана с климатиците. Аз също отдавна щях да съм си накупил такива картинки. Но нещо не ми се връзват нещата. Толкова добри, на толкова изгодни цени, а в същото време все още не навлизат масово в бита. Явно някъде нещо куца.Първоначално публикувано от b.shterev
Само да кажа че не става дума за картинки ... а за радиатори - CAMPA и APPLIMO !!!
Вчера след като прегледах доста сайтове из нета прозвъних и сливенската фирма. Да, както каза 1011, те предлагат китайски панели, но си имат всички необходими документи и дори TUV за Германия. Цените, както казах и по-горе, са наполовина на софийската фирма, която предлага италианските модели. Дават 3г. гаранция, а италианските - 5г. ( не съм много сигурен, може и да греша ). Оказа се обаче, че точно вчера са изпратили за мостра един панел в магазин в гр. Пловдив. По-късно посетих магазина, а там още не бяха го изложили. Продавачката го включи и го изправи към мен. Докато го оглеждах как изглежда буквално за секунди усетих как ми се загрява гърба и започва да ми става горещо. Усещането е, както сякаш си на нагрявки - който е ходил знае за какво говоря. Вярно е, уреда бе 800W, а аз бях застанал пред него на около половин метър. Интересното бе, че прокарвайки ръка пред мен и в близост до уреда не се усеща топлина. Единствено ако сложиш ръка върху уреда усещаш слаба топлина, но не и да се изгориш. Другото странно бе, че панела бе срещу мен, а аз усещах нагряването по гърба си. Ефекта ме изненада приятно.
Споделям го с вас, за да добиете представа и вие. Онзи ден като се заформи спора тук подходих с лека насмешка към тези панели и техните качества, но вече съм на друго мнение. За информация ползвам инверторни климатици от близо 7-8г. и съм доволен. Сега ми се иска да сондирам още мнения и най-вече впечатления от ползватели на този вид отопление. Иска ми се да разбера защо единия колега е закупил тези панели на високи цени, 1011 ги е поръчала на по-ниски цени, а тези които аз гледах са наполовина по-евтини и от нейните. Знам, едните са маркови, а другите китайски, но има ли нещо друго, което да е от значение??? Да не е както при евтините и скъпите инверторни климатици??? Откъде идва разликата и дали е съществена и важна???
Ще следя темата с интерес, тъй като доста ме заинтригуваха тези панели. Нека колегата armanio да сподели и неговото виждане по въпроса.
b.shterev,разгледай и Tesy.Там цената е около 160 лева...
Хе хе. Това не е панел с инфрачервено отопление. Подобен е, но е на друг принцип, имам го вкъщи, но не го ползвам.Първоначално публикувано от KonanVarvarina
http://www.tesy.com/bg/products/otop...ektori/mc_151/
b.shterev,това ли е нещото което имаш и не ползваш?
И какъв точно е принципа му?
Не, имам конвектор и аз, но не от този тип. Не съм много запознат - признавам си - но и този не е ли конвектор? Мисля, че има разлика между него и панелите, за които се пише тук. Този работи на 1000/1500 W, докато този който ми е нужен на мен е само 600 W. Вероятно има разлика и се различава по нещо, но оставям ти да ми го обясниш. И защо останалите дават доста пари за панели, а не си купуват този конвектор?
b.shterev,ами те хората са написали:-Много по-мощен инфрачервен обогрев
А кой е казал,че този няма да работи на 600 W,ако нуждите на помещението при зададена температура са такива...Първоначално публикувано от b.shterev
Лесно може да се види и пробва...има го по всичките големи вериги магазини...
Естаствено не прилича на картините,но пък кво му плащаш...
Благодаря за инфото. Наистина е от полза, но се получава доста голяма разлика с цените на панелите. Сега още повече се обърках. Едни вкарват доста пари в отопление с панели - е поне могат да се закачат на стената - а в същото време има и доста по-евтин вариант. Е то като са толкова евтина инвестиция, защо не са предпочитани пред климатиците? Какви са особеностите? Според мен не са по-икономични, както пишат из сайтовете, но поне би трябвало да са или наравно, или поне с малко по-голяма консумация на ток в сравнение с инверторните климатици?
Здравейте,
Четейки из форума попаднах на една друга тема за инфрачервено отопление (но сега не мога да я открия. за да дам линк), където един съфорумец си е купил едно Теси и някакъв по-скъп френски инфрачервен панел. Та според него разликата м/у двете е в електронния регулатор на температурата, който водел до голямо намаление на сметката за ток при по-скъпя уред (в случая фенския).
Терморегулаторът струва под 40 лв., а голяма икономия не знам как ще направи.
Ползвам ТЕСИ MC201, комфортна топлина, бързо затопля, но да се говори, че е по-икономичен от климатик (било то дори нисък клас) е леко казано неуместно. Реални икономии около 15-20 % в сравнение с обикновен конвектор.
Веднага идвам на помощ - . В магазина предлагаме инфра ред радиатори и конвекторни радиатори - това са различни уреди , общото м-у тях е че топлят но на различен принцип - конвектора затопля първо въздуха после ВЪЗДУХА затопля човека - както при климатика По този начин има по голяма загуба на ел енергия тъй като за да се затопли въздуха в помещението , трабва да се затоплят стените и т, н ....за целта в помещението трябва да е поне 24 -25 -градуса за да се чувства човек добре тоест процеса е по бавен и е свързан с по голям разход на енергия .Това основно е разликата м-у конвектора и инфра червения радиатор - в него нама нищо инфра червено просто излъчва топлина в рамките на инфра червения спектър -ТАМ КЪДЕТО ТОПЛЯТ ВСИЧКИ УРЕДИ - но с определена дължина на вълната . 6-8 микро метра в същия диапазон човешкото тяло отделя температура и по този начин човек първи усеща топлината която излъчва радиатора . 2 кв радиатор ама дължина на вълната до 6 метра и за това се препоръчва за 18 до 20 кв метра при 2.70 височина на тавана и средно добра изолация . Икономията идва от факта че човек при това отопление усеща комфорт при по ниска тем защото се загрява директно . При 20 -21 гр максимум ти е приятно топло -АМА НАИСТИНА Е ТАКА . Тази разлика в тем . дава и по ниската консумация на ел енергия Сравнено с отопление примерно на конвектор икономията е около 10% Някой да не се обърка - не казвам че са по икономични от климатика - това не е така .Има статистика а и от практика ви го казвам разхода на 2 кв радиатор за 20 кв при минус 10 гр външна тем за да подържа тем на комфорт е 8 -10 часа по инсталираната мощнос за 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО .Това е една мека приятна топлина - тихо е няма въртене на въздуха и на прах съответно и разбира се има термо регулатор който е мн прецизен - затопля една десета от градуса - с няколко режима на работа .Радиатора е ниско температурен не изгаря моликулата на кислорода по този начин не го изсушава . Абе с една дума препоръчвам на всеки такова отопление .Различните марки са с различни цени - например френската марка КАМПА която предлагаме и е мерцедеса в това производство е със следните цени ----1,5 кв за 15 кв например е 666 лв 2 кв - 769лв . Другата марка е АПЛИМО - ТЯ ПРАВИ ПО СРЕДЕН КЛАС РАДИАТОРИ - по народни но със същия ефект 2 кл за 18 кв е на цена 469 лв 1,5 -375 лв Направо се пребих да пиша ако имате нужда от инфо на тел 056 813 868 .
Много добре обяснено, armanio (рядкост е продавач ти каже в прав текст + и - )
Според мен инфрачервеното отопление е добро за стая (примерно спалня), която се отоплява 1-2 часа на ден, стопля наистина много бързо. Също така комфортно, без шум, да вдига прах и т.н.