Явно говорим на различни езици ...
ще ги врътна с отверката да бачкат на различни честоти на вълните
все трябва да има начин да може да се накара да икономисват.
rf таг ще си лепна на челото ако трябва, чипче в джоба, видео следене с детекция на движението - за толкова пари трябва да има начин да накараме картините да икономисват.
приемете горните един два поста с леко чуство за хумор - все пак трябва да се разтоварва - дори и ако малко пооспамим темата. . сории
просто системите за контрол на този вид отопление са наистина странни /никакви/ за такова капиталовложение. трябва да има нещо което да управлява цялата работа иначе няма смисъл.
Внасяме конвектори на АПЛИМО и инфраред на КАМПА ВЕЧЕ 9 ГОДИНИ аз лично се топля с КАМПА от 3 г и съм супер - просто ме забави цената - както казах аз ги продавам не съм собственик ...малко повече време ми беше нужно за парите а пък имах нужда да ги видя как ще се представят - СУПЕР СА ... и просто исках да помогна на колегата с лична информация ... а не да пиша научна десертация -ИЗВИНЕТЕ ,
Здравейте , пак има дискусия!
Това, което разбрах аз докато си избирах моите панели е следното - икономичните, които не се касаят от външните температури са infraswiss, soleaitalia i redwell. Campa i Alpino са подобен тип , но те пак топлят въздуха и се поставят като радиатор ниско на стената - некакъв лъчист конвектор . Другите се поставят високо за да имат максимулно топлоотдаване с повърхностите и наистина външните температури не ги касаят - това го проверих и дори усетих със сигурност.
По отношение на китайските - ние купихме един за проба още през септември и на втория ден се огъна - казаха ни, че не сме го използвали правилно. Работил бил повече часове и всъщност разликата в парите не е толкова голяма , за боклук от този тип би трябвало да струва до 15% от цената на европейските за да има смисъл, защото за 300 лв пестене от инвестицията в отопление е направо нахално от страна на търговците, които си слагат зверски надценки на китайския внос.
Това, че още инфрачервените икономични панели на са толкова популярни в Б-я , че по принцип е нов тип отопление и е въпрос на време. Дилъри за Б-я на европейските марки има едва от тази или миналата година, защото аз определено следя това, тъй като съм го виждала извън страната. Просто сега дойде моментът и аз да си купя и затова се включих тук , да получа малко инфо.
Armanio, аз лично ти благодаря. Бях ти писал лично съобщение, но и това което ти написа донякъде ми е достатъчно. Разгледах подробно сайта и това, което предлагате. Не знам защо ( вероятно, защото съм на работа сега и малко съм разсеян ) но все си мисля, че между това, което вие предлагате и тези панели има някаква разлика. Така ли е наистина или се бъркам?
http://www.utilitiesbulgaria.com/infraheat.htm
Моля не го приемайте като реклама, просто ми се иска да си изясня някои неща, че леко се пообърках.
http://www.campa.fr/
b.shterev,разгледай им сайта.Имат за всеки вкус и джоб.Моят е Cosmos и е най евтиният наверно...
Това е едно от моите бижута а това е управлението на РАДИАТОРА - ИНФРА РЕД С АКУМОЛИРАЩ ЕФЕКТ ДАЖЕ - защото има и такива Не говоря зя картини ... а за сериозни неща .
KonanVarvarina - Благодаря ти отново, но виждам голяма разлика и в размерите и в мощностите им в сравнение с тези панели от сайта, който по-горе посочих. Да не се окаже пак, че и те са конвекторни ел. радиатори. Ти доволен ли си и много ли е висока консумацията?
Аз, че разглеждам навсякъде е така, ама все повече се обърквам. Лъчисти ел. радиатори, конвекторни ел. радиатори, инфрачервени панели и т.н.
Засега ще си остана на инверторен климатик, който да затопли спалнята, а след това го спирам и пускам конвектор на 800W. на първа степен, който само да поддържа температурата. Искам още малко да събера мнения и най-вече отзиви от ползватели на този вид отопление, за да преценя дали да захвърля климатика окончателно.Готино уредче, но каква му е цената и в какво помещение те радва?Първоначално публикувано от armanio
БРАВО за това че има хора които са разбрани и просто искат да си купят нещо добро а не да се заяждат - ДА това е КАМПА модел КОСМОС Е ЕДИН ОТ МОИТЕ ЛЮБИМЦИ ... а този на снимката е у нас защото е още по добър - името му е КАМПАВЕР и е с акумолиращ ефект , освен това и е по красив ...а в др стаи съм с КОСМОС -управлението на всички е еднакво - на снимката се вижда
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321537933[/time]_________________________________________________
Специално на това уредче цената му е ... но истината е че стиснах зъби и направих една добра инвестиция . Засичам вече 3 сезона - зимни -и да си кажа честно този Кампавер ,работи не повече от 6 часа в денонощието - само стъклото акумулира около 30 40 минути ... заедно с др радиатори (имам общо 3 кампи по 2 кл )в най ст време сметката ми беше 210 лв - обаче ми беше топло
E, това е разликата : сметката от 210 лв, тези са си некви конвекторчета и затова са сложени на ниско на стената като традиционните радиатори
Както пише още на първа страница
А некоректна реклама в тази тема има мноооооого.Първоначално публикувано от hristoslav2
Ама ти не беше ли ЖЕНА ???Първоначално публикувано от armanio
Каква кубатура/квадратура(помещения и какви стаи, коридори) отопляваш с тези инфраред панели???
Тези "некви конвекторчета"(на armanio черното) са 2 пъти по-скъпи от твоята картина.210 лева ама предполагам цяла зима не се спират.Твойте ако работят в такъв режим ще изхарчат 350 лева...Първоначално публикувано от 1011
Без нерви, момчета :rolleyes:
Правете разликите, тези 350 лв пак някои си ги измисля. Не сме как сравнявате суми , какви помещения топлите. Ако вземем за пример спалнята ми - 400W и да работи непрекъснато - това е все едно съм си забравила лампата да свети!