Страница 113 от 171 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    Моите още не мога да ги пусна пълноценно заради прахта която генерирам заради ремонта. Вероятно по-късно ще мога да направя съпоставка между CTXU и FTXS.

eeky - държите бебето при малко некомфортен за него режим. Потърси информация. Детето е хубаво да спи на 18 градуса и да е будува при температура до 22 градуса. Това постоянно гонене на 24 градуса му идва в повечко ...
    barabata,акушерка ли си,че аз не спя на 18гр.,камоли да си оставя детето на толкова.Помислих,че съм отворил бгмама.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Защо, нормално е детето да спи при 18-20 градуса, а през деня да е малко по-топло.Моя синковец си живееше при такива температури и е здрав като чукче.Сега, когато е на 8 години, е почти същото - спи на 19-20 градуса, денем машината е на 22 градуса.Аз си спя на 19 градуса.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте! Аз също съм доволен потребител на климатици DAIKIN. Миналата зима си закупих машините от "Климадизайн" : http://clima-design.bg/. Момчетата от фирмата са страшно коректни и винаги са се отзовавали на всяка моя молба за помощ /включваща информация за климатика, тънкости по отношение на експлоатацията/.

Първоначално бях си наумил да си закупя само три тела. /две за двете ми северни стаи от по ~13кв.м./ и един мощен за южната част > ~45кв.м. . И определено бях хвърлил око на ето този SHARP: http://clima-design.bg/99,ay-t25sx(t).html ....обаче след посещение от страна на Климадизайн, ме посъветваха че с един няма да мога да се справя с равномерното отопление на помещението, а и климатика няма да постигне икономичен режим. То си е и така, понеже бокса, трапезарията и всекидневната ми са в едно цяло, но разделени от сводове помежду им. И съвета от тяхна страна беше да взема два климатика с по-ниска мощност и общо те да могат да покриват дадената площ, а в същото време да не ги усещам и че работят. Та в крайна сметка се спрях на два URURU SARARA на DAIKIN 22-ки, а за сверните стаи два JTNS-а. В неделя изпробвах двата малки > справиха се перфектно и за отрицателно време постигнаха указаната температура, след което урегулираха степента на обдухване и не се чуваха въобще, че работят.

Скоро /може би следващата седмица/, ще изпробвам и големите URURU-та, че все още имам майстори и вдигат прах....а не ми се иска да ги задръстя с още първото включване. Гордея се, че съм собственик на такива машини и с нетърепние очаквам да се нанесем с жена ми в апартамента и да усетим комфорта, който ще ни създадата DAIKINITE!
    Ще се радвам, ако някой сподели, опит или мнение от използването на машините! Ще прикрепя по-късно снимки за разположението на телата по стаите.
    Успех желая на всички, както и весело посрещане на коледните и новогодишни празници!

5. Тук е от
    Oct 2009

FTYN25GX - от както стана по студено/не знам дали има връзка това/ вентилатора не работи равномерно а на пресекулки на каквато и скорост да го сложа и на автоматично..това нормално ли е? иначе си топли - за около 2 часа вдига от 13 до 20гр в 15кв северна стая без изолация при външна около 0гр

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако го оставиш постоянно включен и само коригираш температурата, още по-добре ще топли.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

FTXS25G ,стая 17кв.м- oткакто е застудяло,не съм го видял да размразява...или поне няма следи от теч по терасата и вода в кофичката която съм подложил
    под дупката за изтичане.през деня 20-22 градуса,авто вентилатор,нощно време 18градуса,пак на авто...само снощо видях малка висулка от тръбата за конденза.
    възможно ли е да не заскрежи,или просто не съм го засякъл...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Здравейте, от скоро ползвам подов дайкин FVXS25 и сега е първия сезон, през който се отопляваме. Всички я хвалят тази марка та решихме да се обзаведем с нея, но има нещо което ме притеснява. В момента на вън е около 0 +1 градуса а външното тяло е в лед. Климатика е настроен на 23 градуса в стаята е 24. Четох по-горе в тази тема, че трябвало вентилатора да е на средно положение - еми сложих го на средно (преди това беше на автоматик) и леда продължава да се натрупва. Пробвах да го изключа за 5мин от контакта и пак да го включа (уж се бил размразявал) - ефект няма. Да не ми се е паднала дефектна бройка, щото гледам ги хвалите?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

@biro, щом още не е разскрежил, значи не е сметнал за необходимо. Изкачай го още, не го изключвай. Той си знае кога и колко.

@lubopiten, възможно е, като гледам никак не го товариш. Вдигни на 24 и ще видиш как ще размрази скоро.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ами той стои замразен вече 6 часа и едни големи блокове лед са обградили топлообменника. Обаче установих нещо друго. Горната клапа беше поставена в най-ниска позиция тоест духа само напред. Докато експериментирах с оборотите на вентилатора цъкнах копчето на клапата и тя се завъртя на горе. Оставих я да духа на горе (щото погледнах темата за подовите климатици и някой споменаваше, че по този начин се пресича хладния въздух от прозореца) и о чудо - климатика спря да духа, вътрешната пита започна да издава едни леки цъкащи звуци, пипнах я и установих че е много студена, тоест размразява. Леда започна да си сменя цвета към прозрачно.

Интересна работа как така когато клапата е максимално ниско не иска да размразява, някой може ли да обясни?

От опит знам, че в режим на охлаждане клапата не може да се настрои толкова надолу колкото при отопление, да не би ниската позиция да забранява обръщането на режима???

12. Member
    Тук е от
    Aug 2009

според мен това с променянето на посоката на духане няма нищо общо с размразяването. по-скоро е някакво съвпадение - точно като си ги мръднал и е почнало да размразява....

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Djia
    според мен това с променянето на посоката на духане няма нищо общо с размразяването. по-скоро е някакво съвпадение - точно като си ги мръднал и е почнало да размразява....
    Тогава лошо за дайкина ако е нормално да има толкова лед по него. Сега спря да размразява, на места се виждат ламелите на топлообменника но на места продължава да има дебели парчета лед.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Дебели парчета лед?
    Колко климатика и капчука му капят отгоре? Я дай снимки.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

biro не си бъзикай излишно климатика. той знае какво д а прави.Гласи го на каквато температура ти е приятно.Иначе може да си купиш от поевтинелите подови дайкини.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Никакви климатици и капчуци - на последен етаж съм. Сега след като почна да размразява парчетата лед се постопиха но както се вижда от снимките по долу все още са си големи, та може да се прецени кво беше преди няколко часа когато не искаше да се размразява (поради положението на клапата може би, утре ще направя експеримент). Но определено за пръв път го виждам да размразява, преди не знаех дали го е правил - явно не.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    biro не си бъзикай излишно климатика. той знае какво д а прави.Гласи го на каквато температура ти е приятно.Иначе може да си купиш от поевтинелите подови дайкини.
    Не знам дали знае кво да прави ама целия беше в лед това от снимките е нищо, факт е че не искаше да размразява в продължение на 6 часа за това почнах да се ровя в нета и пишейки "замръзнал дайкин" в гугъл попаднах на този форум. Сега е много по-добре. Късно е да си купувам от поевтинелите подови дайкини щото вече си имам от същите само дето го купих лятото и беше 2000лв, сега е 1600лв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе