Страница 115 от 171 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Здравейте,
    Нормално ли е FTXS35D, който отоплява около 32кв.м. при външна темп -8 и зададена вътрешна темп. 24, да работи 20 мин след това 20 мин да размразява и това се повтаря? Имам външна изолация, ПВЦ дограма, под мен никой не живее.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Успява ли да топли?

4. Тук е от
    Nov 2009

Мога само да предполагам че ако му духа насрещен вятър на външното тялото му сваля ефективността. На моите FTXS25G (ако не се лъжа четох тук във форума че се равнява на FTXS35D приблизително) Тия дни им се налагаше да направят първото си размразява не след едновременно пускане за около 40 минути при лек завет за външните тела. Ако ги блъска директно вятъра предполагам че можеха и на 20 минути да се размразяват.

Според мен не трябва човек чак толкова да се вживява и едва ли не да преследва климатика кога какво прави. Важното е топло ли е в стаята и каква ще е сметката за тока. Той сам ще си прави каквото трябва да прави за да си удовлетворен по горните две точки.

5. Тук е от
    Dec 2009

Предполагам, че няма насрещен вятър с/у външното тяло защото е монтирано от южната страна. Докато работи успява да стопли стаята, но след това бързо изстива. Предполагам, че може би е заради това че от долу не живее никой и пода е доста студен.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от dtrifonov
    Предполагам, че няма насрещен вятър с/у външното тяло защото е монтирано от южната страна. Докато работи успява да стопли стаята, но след това бързо изстива. Предполагам, че може би е заради това че от долу не живее никой и пода е доста студен.

Точно затова е недостига.
    И при мен е така.
    Затова съм с преоразмерен.Сега при минусовите температури(тази нощ и сутринта беше -4) сякаш топи повече отколкото на +2 и влага.Въпреки че е петдесетка вижда зор и то най-вече при влажно време.вчера на минусови температури бях по-доволен отколкото на плюсови.
    Ако искаш наистина топло от порядък ана 23-26 градуса за 30 квадрата трябва поне 42-ка с над 5 кв мощност.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По-евтино излиза изолация. Че и сметките ще паднат.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Хубаво, но остава само вътрешна изолация, ако е възможно. И аз и стефанов имаме външна.Ще направя външна на тавана(на стените имам), но вътрешна няма как защото апартамента е нов и мебелите(гардероби, кухннски шкафове) са до тавана на 2-3 см, а не ми се занимава да подкъсявам мебелите и да правя наново(когато го правех нямах пари за вътрешна изолация.
    По-мощния климатик е по-късия и безпроблемен път към по топли помещения, макар и в дългосрочен план да не е по-енергоспестяващ от изолацията.

Каквото и да си говорим за изолацията обаче, в Бълагрия не е на такова ниво както на провиго в Канада.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Там самите принципи на строителство са други.Моята е 8 и 10 см външна и ми върши перфектна работа.Топлозагубите ми са много ниски и комфорта е много добър.Зимата, като се загреят стените, в цялата къща температурата е равномерна, няма по-топли или по-хладни зони в отделните стаи.

11. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Явно напролет ще трябва да мисля за някаква вътрешна изолация на пода. Надявам се също така да се подобри положението, когато се нанесът надмен и подмен

12. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте,Специалисти!
    Може ли някой от Вас да ми каже каква е разликата във външното тяло на този модел климатик Daikin FVXS35F,който се предлага във вариант RXS35G и RXS35F ?
    Благодаря за компетентните отговори!

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ако навън е -5 или -10 и вътре го наглася на 25 трябва пукна от жега.Аз на 23 като стане съм вече по тениска и някой път и по гащи.Иначе FTXS35G се справя без проблеми в стая 34кв.м.и при 0градуса и при -5 и при -10.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2009

значи имаш повод да почерпиш...

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ами може да се каже,въпреки многото упреци на хора от форума климата се справя чудесно

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Какви упреци - това е един от най добрите модели ,зависи от ситуацията но 34 кв.м. са му малко нанагорно при - 15 градуса.Но щом не искаш 30 а си доволен на 23 градуса нямаш проблеми ...ще се справи и на - 15 .Ходили сме при клиенти дето слагат на 30 гр. дистанционното и се обаждат че нещо не иска да ги направи.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз пък много често чувам за друг начин на ползване - 30° 2 часа, после стоп. После като изстине пак 30° докато умрат от жега и пак стоп... Ама то понеже като работел и много ток харчел, та така - на порции, да го спират, по-малко щял да харчи.
    Ужас, ужаааас...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе