Здравейте,
Нормално ли е FTXS35D, който отоплява около 32кв.м. при външна темп -8 и зададена вътрешна темп. 24, да работи 20 мин след това 20 мин да размразява и това се повтаря? Имам външна изолация, ПВЦ дограма, под мен никой не живее.
Здравейте,
Нормално ли е FTXS35D, който отоплява около 32кв.м. при външна темп -8 и зададена вътрешна темп. 24, да работи 20 мин след това 20 мин да размразява и това се повтаря? Имам външна изолация, ПВЦ дограма, под мен никой не живее.
Мога само да предполагам че ако му духа насрещен вятър на външното тялото му сваля ефективността. На моите FTXS25G (ако не се лъжа четох тук във форума че се равнява на FTXS35D приблизително) Тия дни им се налагаше да направят първото си размразява не след едновременно пускане за около 40 минути при лек завет за външните тела. Ако ги блъска директно вятъра предполагам че можеха и на 20 минути да се размразяват.
Според мен не трябва човек чак толкова да се вживява и едва ли не да преследва климатика кога какво прави. Важното е топло ли е в стаята и каква ще е сметката за тока. Той сам ще си прави каквото трябва да прави за да си удовлетворен по горните две точки.
Предполагам, че няма насрещен вятър с/у външното тяло защото е монтирано от южната страна. Докато работи успява да стопли стаята, но след това бързо изстива. Предполагам, че може би е заради това че от долу не живее никой и пода е доста студен.
Първоначално публикувано от dtrifonov
Точно затова е недостига.
И при мен е така.
Затова съм с преоразмерен.Сега при минусовите температури(тази нощ и сутринта беше -4) сякаш топи повече отколкото на +2 и влага.Въпреки че е петдесетка вижда зор и то най-вече при влажно време.вчера на минусови температури бях по-доволен отколкото на плюсови.
Ако искаш наистина топло от порядък ана 23-26 градуса за 30 квадрата трябва поне 42-ка с над 5 кв мощност.
По-евтино излиза изолация. Че и сметките ще паднат.
Хубаво, но остава само вътрешна изолация, ако е възможно. И аз и стефанов имаме външна.Ще направя външна на тавана(на стените имам), но вътрешна няма как защото апартамента е нов и мебелите(гардероби, кухннски шкафове) са до тавана на 2-3 см, а не ми се занимава да подкъсявам мебелите и да правя наново(когато го правех нямах пари за вътрешна изолация.Първоначално публикувано от deian
По-мощния климатик е по-късия и безпроблемен път към по топли помещения, макар и в дългосрочен план да не е по-енергоспестяващ от изолацията.
Каквото и да си говорим за изолацията обаче, в Бълагрия не е на такова ниво както на провиго в Канада.
Там самите принципи на строителство са други.Моята е 8 и 10 см външна и ми върши перфектна работа.Топлозагубите ми са много ниски и комфорта е много добър.Зимата, като се загреят стените, в цялата къща температурата е равномерна, няма по-топли или по-хладни зони в отделните стаи.
Явно напролет ще трябва да мисля за някаква вътрешна изолация на пода. Надявам се също така да се подобри положението, когато се нанесът надмен и подменПървоначално публикувано от deian
Здравейте,Специалисти!
Може ли някой от Вас да ми каже каква е разликата във външното тяло на този модел климатик Daikin FVXS35F,който се предлага във вариант RXS35G и RXS35F ?
Благодаря за компетентните отговори!
Ако навън е -5 или -10 и вътре го наглася на 25 трябва пукна от жега.Аз на 23 като стане съм вече по тениска и някой път и по гащи.Иначе FTXS35G се справя без проблеми в стая 34кв.м.и при 0градуса и при -5 и при -10.
Ами може да се каже,въпреки многото упреци на хора от форума климата се справя чудесно
Какви упреци - това е един от най добрите модели ,зависи от ситуацията но 34 кв.м. са му малко нанагорно при - 15 градуса.Но щом не искаш 30 а си доволен на 23 градуса нямаш проблеми ...ще се справи и на - 15 .Ходили сме при клиенти дето слагат на 30 гр. дистанционното и се обаждат че нещо не иска да ги направи.
Аз пък много често чувам за друг начин на ползване - 30° 2 часа, после стоп. После като изстине пак 30° докато умрат от жега и пак стоп... Ама то понеже като работел и много ток харчел, та така - на порции, да го спират, по-малко щял да харчи.
Ужас, ужаааас...