не има страшно много неблагодарни хора , на който е било помогнато , и после не влизат едно мерси да кажат![]()
не има страшно много неблагодарни хора , на който е било помогнато , и после не влизат едно мерси да кажат![]()
Аз си влизам всеки ден.... , и даже едно "благодаря" на Ванко 68 мога да кажа , за сега нямам оплаквания от Дайкина.
И аз искам да кажа едно голямо благодаря на Ванко 68.Чудесен монтаж и също никакви оплаквания за сега от монтирания FVXS.
Просто повечето са потребители които след като си решат проблема, не отделят време за споделяне на полезна информация касаеща работата на монтирания им клиаматик, но и тази година октомври и особено ноември са доста топли месеци на фона на последните 15 години.Все пак да не забравяме, че до месец май тази година беше необичайно студено-в моя град на 2 май имаше температури през ноща от +6 градуса.За сравнение тази нощ най-ниската температура беше +5 градуса при мен.Според мен студа ще "дойде" след 15 декември и най-ниски температури очаквам януари и февруари.Първоначално публикувано от Mmitaka
Форума ще "заври" от мнения и въпроси през студените ракиени месеци.
zaqza и granity едва ли ще имате проблеми с дайкин.Пожелавам ви да си ги ползвате със здраве дълго и безаварийно.
Засега проблем с Daikin-a нямам , но силно ме притесняват комшиите.Този под нас излезе разбран (има и пари), и си взе Daikin за спалнята.Обаче над нас комшийката има Хаер на 2-3 години.В края на предната зима той се разбуча ужасно , като освен шума , се усеща резонанс , който се предава по панелите в целият ми апартамент(как спят тези хора?)Та ако аз поема слагането на тампони , колко ще ми струва горе-доло удоволствието?Първоначално публикувано от justify
4 бр. по 2.50 лв. - са 10 лв.Друг е въпроса за слагане колко ще поискат,ако няма кой да ги сложи.Отделно не е гаранция че звука ще изчезне...Трябва да го види майстор..да се отвори да се огледа...
Тампони няма да помогнат... - не си давай патите.Това бучене е породено от поне 2 пръста лед по дъното - съвсем "нормално явление" при тази марка.
Здравейте! Решил съм да се "климатизирам" и съм се спрял на Daikin. Помещението което ще климатизирам е хол с кухня и трапезария с площ около 30 кв.метра, височина на помещението 2,5 метра, нова кооперация, има външна топлоизолация, под мен и над мен се живее (стаите се отопляват), преглеждайки сайтовете на фирмите съм се спрял на следните два модела: FTXR28E URURU SARARA и DAIKIN S28JTRXS URURU SARARA. По данните на доставчика и двата климатика отговарят на нуждите на помещението в което ще се ползват, въпреки че 28Е е посочен с "мощност на отопление 5,0" кВт, а 28JTRXS са посочени 7,7 кВт? Струва ли си разликата от близо 600 лева? На едно място (фирма която доставя и монтира климатици) ми казаха че "траф"-а 220/100 волта които се монтира за японския модел внасял смущения, но имам познати които са с точно такива модели и нямат оплаквания, на кой да вярвам?
И двата климатика ще ти дойдат малки за 30 квадрата. Подходящата машина е с означение 40/42. А това за смущенията в трафа са пълни глупости. Дори напротив - трафа има способността да ги филтрира.
Един въпрос да попитам за fujitsu 12 lgc, какво става ако отида на почивка за няколко дена и оставя машината да си поддържа примерно 19 градуса за да не истива, но глей ти чичковците от E-on решили да направят профилактика и един час спрат тока- какво става, ще тръгне ли пак или ще ме чака да си дойда след някой ден.
Ще тръгне пак както си го оставил, има автоматичен рестарт.
А защо реши да попиташ за Fujitsu в темата за Daikin?![]()
Здравейте на всички!Може ли дадете малко инфо за този модел ATXS25E / ARXS25F Siesta.Благодаря ви предварително;-)
http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f
Вдясно от снимката има линкове за каталози.
Да разбирам,че ATXS25E=FTXS25D,поне по параметри е така.Само тази SIESTA ме объркваТя може би е серия за определени пазари?
Точно така . 1:1 са, Сиестата е поръчана като модел за италианския пазар.