Най-вероятно около 1650-1700 с монтажа.
По-горе vanko68 е дал линк с цена 1700 - http://mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=34&type=0
Най-вероятно около 1650-1700 с монтажа.
По-горе vanko68 е дал линк с цена 1700 - http://mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=34&type=0
Обикновено на ММС цените са височки. Аз работя с друг вносител,който традиционно поддържа по-ниски цени.Пратката с новите клими я чакаме всеки момент.Не знам още какви цени ще има този модел,просто се надявам пак да са по-ниски от ММС.
Здравейте,
Нормално ли е снощи при -10 климатикът ми да спира да духа през 30 минути. Като спре(явно размр) спира за по 10 15 минути и после всичко наново Едвам държеше 19 20 градуса в стаята. Струята от вътрешното тяло духа някак - хладно. За шумът от външното тяло няма да говоря. Тътенът се чува чак на горния етаж.
Климатикът е FTXS35G. Стаята, която уж отопляваме е 29 30 кв/м Става въпрос за Варна.
Поздрави
А
Защо ли си мисля че машинката е малка за тази квадратура, не искам и да си мисля колко е кубика
И в ММС и в Атаро и на други места ми казаха, че било предостатъчно, когато купувах! Нали те са спецовете ...
Разликата в цените на четирите вносители(а са на път да станат пет) към дилърите не е осезаема и ако си за 20-30 лева трябва постоянно да им следиш офертите,и не бих твърдял че цените на ММС са високи имат модели чиито цени са по-високи от другите но имат и такива с по-ниски цени.Първоначално публикувано от vanko68
Разликите в цените са доста повече от 20-30 лева...
tequ1la_sunr1se- Изглежда не се справя климатика с помещението,при изолирани стени и тавани ,ПВЦ дограма мощността му е достатъчна...но не знам какви са условията .
Поздрави от Варна...
Дойде втората зима , за моя FTXS25G , в която температурите са значително по-ниски от миналогодишните.
Тази сутрин реших да замеря входяща/изходяща темп. за да дам обща представа за отоплението с този модел при -12*C.
Значи...отвън е -12* , на д/у са зададени 22* .Входящият въздух е с t 23* , a изходящият варира между 38* и 44*.
Покачих на дистанционното градусите на 25 , и издухваната струя достигна 48*.
След около час в стаята стана 25.2* , т.е. климатика си достига зададената темп. , дори и при -12* отвън.
Притесняваше ме това , че сложих 9-ка на почти 18м2 стая , и липсата на презпасяване при температури от -10* надолу , обаче явно машината излезе корава , и ще ме топли и при -20.
Пиша това , защото прочетох в темата за Hitachi , че хората слагат 14-ка на 13м2 стая....
Привет Варна,не се замисляй изобщо..моите 2 сестрички на твоята духат чудесно...изобщо няма и да им меря температурите,топлят две стаи (хол)17,(спалня)14 кв.и през един коридор + баня помагат на конвенционално БЕКО да подържа 20 гр.в кухнята 16кв.
В София сега е -16гр. сега меря изходяща на Беко-то 34 гр.входяща 21,няма грам скреж по питата геройски се държи но мощноста му е паднала направо смешно.
вън е -9 гр., FTYN 25GX , къща 38куб м северозападна стая с ПВЦ без изолация. Повече от 16гр не качва в стаята, комбинарно с духалка става около 20. Mодела си е до -10 така че е очаквано. Външното тяло се чува в цялата къща а комшиите ме гледат накриво през прозорците.
На мойто Дайкинче не съм му мерил изходяща, но сега при минус 12-13 като застана под него и ме брули горещ въздухПървоначално публикувано от zaqza
А аз пък съм сложил 7-ца Хитачи в 15м2 и си топли без проблем.Японците добре са си свършили работата
kaloianf- моделчето е изпитано и работи и при по-ниски температури.Просто при теб загубите на стаята са по-големи от възможностите му. А за шума на външното - гарантирам ти,че имаш проблем със лед в тавата,иначе този модел е един от най-тихите външни тела.Я погледни във външното тяло и пиши какво виждаш в него. Да не си оставил отдолу щуцера за зимния конденз?
vanko68, точно шума ме притеснява повече понеже тук температури под -5 не се задържат дълго и бях предвидил комбинация с духалка за такива случаи. Почти нямам начин да достигна външното тяло, но ако успея какво по точно да гледам...вътре където е перката ли ? И този щуцер какво представлява нищо не са ми казали да махам техниците ? всичко си стои + отводнителната пвц тръба - трябва ли да се откача зимата ?
Щуцер = отводнителната PVC тръбичка. Със сигурност е запушена и вече имаш лед в тавата и под компресора - от това бучи.
Ако искаш спри го, залей топла вода в тавата около щуцера и го махни - иначе ако дърпаш ще го счупиш.
направо през предната решетка ли да наливам ? питам понеже трудно го достигам и не виждам от къде другаде