Страница 74 от 171 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Вземи 35-ца. По-малкият ще те охлажда, но няма да те топли добре, когато стане -10.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от al0909
    здравейте.
    помагайте.има ли проблем,ако помещението е 25кв.х 2.50=63куб.и
    се монтира DAIKIN FTXS-25G-посочен е точно за 25 кв.
    има тец,външна изолация,но е последен 4-ти.ползване предимно за охлаждане,като ще се отваря и коридор лятото.
    по принцип искам да са инвертори,защото топлофикация-русе е изцяло частна-***** и не се знае докога и какви цени ни чакат.
    ако предпочета DAIKIN FTXS-35G -той е за 35 кв.което е доста повече/и има ли проблем при оразмеряването ,когато е по голямя машината/
    Според мен машината е малка. За тази кубатура ти трябва поне 4.2кв. Големите фирми произвеждащи климатици препоръчват 90 вата на кубичен метър, въпреки че при добра топлоизолация е възможно да се смята със 70.

По големия проблем е че сметките в кубични метри може да ти изиграе голяма шега. По скоро да доведе до много неприятности.

Лека ориентация можеш да получиш, ако си засякъл с колко мощност топлиш стаята, но за съжаление това го правят хубавите топломери.

Загубите на топлина от стаята ти при 30 градуса отвън през лятото, и при 7 градуда отвън през зимата са горе долу равни въпреки че температурната разлика е двойна, през лятото отива много енергия за кондензиране на вода, която капе отвън.

За да не си играеш на използване на климатик е хубаво да потърсиш 4.2 киловатова машина иначе яко ще си пържиш климатика и сметката за ток ще ти убие спестяването дето ще направиш сега.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

FTXS35G ще му топли безкомпромисно. Този климатик отдава и 4.2 Кв, когато е необходимо, разбира се с малка корекция в КОП. Стига с тия номинални глупости! Тази зима с очите си видях 14 Нокрия, която успешно отоплява, забележете, 44 кв. м. със своите 6 Кв. Казвам успешно дори и при -13 гр. Добре изолирано помещение с източно изложение.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Всичко зависи от загубите,демек от изолациите на помещението.Аз съм монтирал Хитачи 9ка в 50 м2=125 м3.Външна 10 см+ 5 см вътрешна изолация навсякъде,вкл.и по тавана и пода.Дървена двукатна дограма със тройни стъклопакети на всеки кат.Монтажа беше при -10,-12°,никакви проблеми като се пусна да работи.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абе да ви питам вия като ги монтирате тия климатици как разбирате че топлят, клентките ли са хубави че сте разбрали че при минус 13 топлели.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ванко, тия хора да не са се пазели от химическа атака???

Ааа, как разбираме ли? Ами ходим на гости, например и гледаме, даже направо го усещаме с кажата си, чувстваме го! Разбираш ли?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

nako-bakо- Не бре,зам.шеф на Приста Ойл в Русе,с "ограничен" бюджет за ремонта на жилището си.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Е, та то ми беше ясно и без да ми го казваш, друг кой ще сложи толкова пари!

11. Тук е от
    Mar 2009

Как е по-изгодно? Във всяка стая отделна клима или мулти-сплит система?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Почти няма разлика при марковите климатици.Даже при Дайкин мултито е по-скъпо от два отделни аналогични.Спестяваш си от външната гледка на няколкото външни тела,накачулени по фасадата,вместо само едно.
    И има мнение,което не е доказано за мен,че мултитата дефектират повече заради повечето електроника отвън.Което води до отказ на цялата система.Ако си с единични,при повреда на един,останалите остават да работят.Поне при Дайкин няма подобни наблюдения за повишена дефектируемост.Ако мулти с две-три вътрешни дефектира повече,какво остава за VRV-то,което си е мулти,но с 30-40-50 вътрешни тела?
    Пример-двойно мулти 2MXS 50 с две вътр. FTXS 25 излиза около 3 500-3 600,а два отделни FTXS/RXS 25 са 3 000 на око.

13. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте.
    След едномесечно умуване си купих FTXS 20G - за 12 кв. и FTXS 35G за 25 кв.
    Само няколко думи ще кажа на хората,които се колебаят:
    Пичове,купувайте и не се замисляйте!
    нисък шум на вътрешно тяло,идеална работа,елегантен дизаин/ даже пласмасата е ралично качество/,
    а външното тяло така работи ,че 3 пъти се навеждах да го чуя - все си мисля,че е спряло.
    направо не е за вярване. НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ между митсубиши,фуджицу,тошиба и т.н.,КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД,
    чЕ ЦЕНИТЕ ИМ СА ДАЖЕ ПО СКЪПИ ОТ ДАЙКИН ?!?
    Само последния шМАТАРОК ,ще си ги купи от магазин за климатици-ПОЛЗВАЙТЕ ОФИЦИАЛНИТЕ ВНОСИТЕЛИ!
    РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА/купувате си ги и си плащате монтаж х 150 лв,като се поема съответно гаранцията/
    Благодаря на Всички,които ми помогнаха в началото да направя правилния избор.
    Ако има въпроси-ще отговоря.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2007

Аз също имам FTXS 35G и съм на едно мнение с al0909 за ниския шум от вътрешното тяло . Дизайнът му е ок също (поне на мен ми допада). За външното тяло не бих казал, че е безшумно поне при мен тъй като е монтирано на тераса (мисля си, че има значение, къде е сложено). Е не се чува при затворена врата, която е на 3 метра от него, но в спалнята, където прозореца е точно до него, се усеща как бучи леко. Лично мнение, а и не само мое - няма безшумен климатик - този обаче е поне от по-тихите. Не знам как е при другите монтирали този модел, но при мен от външното тяло се усещат по-силни вибрирации за около няколко секунди при включване на компресора. После вибрациите изчезват, но е дразнещо защото през това време дрънчат разни ламарини. Пак казвам, че това не се чува вътре в помещението, а само като съм на терасата. Това го забелязах напоследък при високи външни температури (15-16 градуса и зададени вътре 22), когато климатика изключва и включва - направо си работи като он-оф.

16. Тук е от
    Jan 2009

мен ме предупредиха ,че при монтаж в тераса бученето се усеща силно/затворено простаранство/.
    моите са под прозорците.никакъв,ама никакъв шум не се усеща-за вибрации да не говорим въобще.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И аз бях много учуден от ниското ниво на шум , особено на външното тяло , за което предполагах че ще е по-шумно , а е монтирано под прозореца на съседната стая (спалня), и от главата ми , когато спя го дели само панела....Дограмата там е дървена,стара... бе викам си ...той да топли в хола , пък с шума ще свикна....
    Дойдоха монтажниците , сложиха вътрешното тяло в хола, прекараха тръбите , отивам в спалнята ..гледам майстора пуши цигара.Поглеждам под прозореца - външното тяло е монтирано.-Няма ли да го включите вече? -питам аз.-Ааа той си работи вече климатика - бе отговорът.Сложих си ръката върху тялото , и се усещаха само леки вибрации , от които единствено се разбираше , че работи.
    Така е и до ден днешен - тих и вътре и вън.
    Още веднъж благодаря на всички във форума , защото преди да попадна тук , разглеждах сайта на ECOCLIMA , и се радвах на машините им , цените им , включеният в цената монтаж , и бонус - май прахосмукачка беше....

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

FTXS-25 или FTXS-35

[img width=800 height=413]http://www.avatarhosting.net/pics/11330/Graphic1.jpg][/img]

1. Една външна стена - терасата, среден етаж
    2. Има тец в сградата, но няма да го ползвам
    3. Червена тухла
    4. 5см изолация - стереопор
    5. PVC дограма + стъклопакет.
    6. София, юго-източен квартал
    7. Височина - 2.60
    8. Зимата 23-25oC / Лятото 25-27оC
    9. Искам да съм сигурен, че мощноста ще стига, но не искам и да се презапасявам.
    10. Марката, модела и местоположението на климатика са твърди.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1782
    Последно: Днес, 10:31
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе