Страница 126 от 171 ПърваПърва ... 76116124125126127128136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,876 до 1,890 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

аве тука чесно се попилявам да се смея понякога , и бая другари разсмивате ся ще ви кажа една малка тайнааааааааааааааааааааааа
    Живея на 8 мия последен етаж без никаква въздушна шайба отгоре направо на асвалтче
    Помещението е под наем ползвам го от 8 години с един и същ уред го топля
    Стаята е 20 квадрта северна с 2 външни стени другата е към тераса источна
    за изолация ползвам тапети от 6 лева евтините от Алати
    дограмата е набор на бащами сложил съм тиксо межди дървените части да не духа чак толкос много
    чесно казано сега оценям климатика си вънка е - 7 градуса снощи беше -14
    климатика струва 200 лева без ддс и без монтажа мицубиши 1992 година
    18 годишно гадженце конвенцйонално е подчертавам конвенцйонално
    още един път го прочетете КОНВЕНЦЙОНАЛНО ся запомни ли го добре
    виж сега снимчици скромни
    зададени 24 на ремууут кунтрола държи 25 реални

http://mmitaka.snimka.bg/advertising...nik.466842.all

в момента съм по гащи тва реших да не го снимам

та ако можи де да обясниш мусю инжинер що на туй момчанци не му топли ДАЙКИНЪ

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

@jjf
    Отговарям ти поред:
    1.При дефрост климатика спира да духа и след това се чува звук като от течаща по тръби вода.Може да се чуе и свистящ звук в началото и края, който е от движението на фреона.
    2.Изглежда ми съвсем нормално.И моят спира(размразява) по няколко пъти на ден.
    3.Можеш да го сложиш на 22-23 градуса.Не мисля че има някакъв проблем освен че ще ти се вдигне консумацията.На по-висок градус наистина се сеща да размрази по-начесто, но сега в този сух студ така и така не се събира скреж.Слагай го на 21-22 градуса и се радвай на комфорта
    4.При мен на силен вентилатор ми харчи по-малко, но дори и да му дам да духа на 4-5 степен той пак си регулира оборотите и не духа много силно.Това е логично с оглед на кучия студ навън.Все пак идеята е да не духа с много хладна струя.
    А мойта машина никак не се задъхва.Все пак съм и вързал електронно електромерче и виждам колко харчи.При външна минус 14-15 гр. и зададена вътре 21 градуса ми харчи около 600вата, което е под номиналната мощност на модела

@sladi4kia - Като зададеш 26 градуса климатика ще поддържа 26 т.е. в стаята ще е по-топло отколкото ако си задал 19.
    Климатика обаче ще има повече мощност т.е. ще може да поддържа 26 градуса в по-голямо помещение или в същото помещение но съответно разхода му ще е по-малък.

4. jjf
    jjf е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

pi0neer, благодаря за бързите отговори. Объркал съм се, когато съм те споменал- коментарът ми беше насочен към IGS. Но след като ти си със същия модел като него явно проблемите му не са свързани с квадратурата. Затвърждаваш мнението ми, че този който ми продаде климатика не разбира много, много от Дайкини. Аз също си мислех да взема 25ца, но той ми вика "Малко е". Обаче както е казал велият Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече"

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

justify - тази мощност 2,17 при - 10 е спада на НОМИНАЛНАТА 3,40 ,а не на максималната мощност от 4,80.Тя е доста по-висока...Дори и при -15 гр е повече от тези 2 Квт.

6. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте, имам неприятен проблем с Тази гидина лятото си взех Daikin FTXS 42 духа хладен въздух при зададени 26 Fujitsu 12LCC бачка перфектно

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

slaviperko, Измери входящата и изходяща температура от вътрешното тяло след като зададеш максимални градуси и скорост на вътрешният вентилатор. Виж и дали компресорът ти работи на максимални обороти при тази проверка.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    justify - тази мощност 2,17 при - 10 е спада на НОМИНАЛНАТА 3,40 ,а не на максималната мощност от 4,80.Тя е доста по-висока...Дори и при -15 гр е повече от тези 2 Квт.
    Тя тази мощност като си правя изводи от почти едногодишното ползване на моя подов дайкин я достига само когато натиснеш човечето с мускулите (power бутона) и я държи 20-30 минути и отново минава на номинална мощност.

Цитат Първоначално публикувано от slaviperko
    Здравейте, имам неприятен проблем с Тази година лятото си взех Daikin FTXS 42 духа хладен въздух при зададени 26 Fujitsu 12LCC бачка перфектно
    Нищо ново.Дайкина има "пауър" бутон има и "икономи", general/fujitsu(моят и твоят модели) няма нито един от двата бутона за сметка на това има V-pam и по-шумно външно тяло

В интерес на истината моят дайкин се справя добре вчера и днес при -12 и духа топла/гореща струя въздух и при зададени 26 прави 22.7градуса(навън -9 по това време, в стаята няма пердета или щори-нещо като френски прозорци без пердета и щори), но все пак преценявам, че мощността му е малка затова помещение защото аз искам 25-26 градуса, защо иначе съм дал 3000лв(за тези пари можеше да пробвам едно саньо сап дк56у2 или една нокрия).Ако дайкина не правеше ненужни дефростове през 1.5-2часа щеше да направи и 28 градуса, както направи дженерала в съботата ми когато го сложих на 26 той направи 28 градуса. На теб оставям изводите при сравнение между дайкин и фуджитсу(никой да се чувства засегнат- нищо лично, просто такива са фактите).

10. Member
    Тук е от
    Jun 2009

@justify -

Не искам да влизам в спорове или да се заяждам,но сравнението ти е некоректно.
    Разликата при теб е от това че Дженерала е много по-преоразмерен от Дайкина, а и предполагам че хола ти е по-студен от спалнята.Разликата в площта на помещенията е точно двойна.Защо не сложиш един Дайкин с номинал около 9KW в хола си пък тогава да видим

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от tequ1la_sunr1se
    Здравейте,
    Нормално ли е снощи при -10 климатикът ми да спира да духа през 30 минути. Като спре(явно размр) спира за по 10 15 минути и после всичко наново Едвам държеше 19 20 градуса в стаята. Струята от вътрешното тяло духа някак - хладно. За шумът от външното тяло няма да говоря. Тътенът се чува чак на горния етаж.
    Климатикът е FTXS35G. Стаята, която уж отопляваме е 29 30 кв/м Става въпрос за Варна.

Поздрави
    А
    Аз имах подобен проблем ,като теб.Отоплям хол + спалня = 33 квадрата.Живея в Пловдив.Преди дни температурата отвън беше - 4*С и аз бях задал на климатика 24*С с включен econo режим.ГОЛЯМА ГРЕШКА.Едва успяваше да поддържа 23,5*С.Проблема беше в този econo режим.Температурата на струята най много достигна 40*С.
    Снощи в Пловдив беше -11*С и на климатика зададох 23*С с изключен econo режим.Успяваше да поддържа 24,2*С въпреки ,че влизаше в дефрост режим.
    Направих климатика на 24*С .Температурата на струята най много достигна 48*С.

12. ph
    ph е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

не можах да открия каква е разликата между daikin FTYN-d и daikin FTYN-GX серия.някой знае ли

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Има FTYN50/60/F и FTYN25/35/GX.
    FTYN-d серия няма

14.  

15. ph
    ph е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

http://clima-design.bg/ продава DAIKIN FTYN35D.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пичага,тея измисленяци изобщо не знаят какво продават,освен това най-нагло лъжат,че модела е правен в Тайланд. Там май се прави местната серия FT/FTN ,но тя е на фреон 22 и няма как да се внася в БГ.Освен това и на вид не е същата...
    П П: FT-D е само за охлаждане ,а FTN-C е и за отопление

http://www.daikin.com/global_ac/prod...es/lineup.html

17. IGS
    IGS е офлайн

Тук е от
    May 2003

Нормално ли? Това е меко казано ненормално! Това климатик от най-хубавите серии на Дайкин и на -12 трябва да те свари. Може да има най-различни проблеми - от електроника до отлетял фреон. Направо викай фирмаджиите. Можеш обаче дотогава да го понаблюдаваш и да пуснеш повече инфо за състоянието му и поведението му... може и нещо да се сетим.
    Здравейте,

Днес се обадих на фирмата от която взех климатика и им обясних че въпреки че измих филтрите пак духа хладен въздух. Дошли са на обяд и установили че има изтекъл фреон. Сменили го и затягали нещо по климатика.

Сега духа плътна струя топъл въздух при зададени 23 градуса и топли идеално

Благодаря на всички за мненията.

Поздрави,
    И

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

еееее,най-сетне един с решен проблем от фреон... Евала на техниците ти,че не са се обяснявали колко било нормално,както на другите с оплакванията, а просто са решили проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе