Откъдето имаш достъп. Щом е изключен, няма проблем. Според мен в тавата най-лесно се налива отзад откъм топлообменника. Даже отзад вдясно.
Откъдето имаш достъп. Щом е изключен, няма проблем. Според мен в тавата най-лесно се налива отзад откъм топлообменника. Даже отзад вдясно.
наистина доста лед имаше, махнах тръбата...шума чувствително намаля ..само не знам защо при монажа не бях предупреден че трябва да се маха при ниски температури
Пише го и в инструкцията за ползване(експлоатация),но повечето клиенти не я четат.А и както казваш,монтажниците пък не са ти казали за това.
П.П.-сори ,по-вероятно е да го има в тази за монтажа.
Да попитам и аз от Бургас. Снощи при -8 гр. работеше перфектно, но днес при -5 компресора работи, но вътре не се включва вентилатор. Изключих, пуснах на охлаждане и след 10 мин. го спрях и отново го пуснах на отопление. Чак след 8-10 мин се включи вентилатора , но духаше хладно. Натискайки едновременно бутоните за тестване клеар замигват 00,???? Машината е FTIN 35 GX. Нормално ли е това което описвам? Ще съм благодарен на всеки съвет.
Май си уцелил момента на дефроста,просто е трябвало да изчакаш малко .Иначе няма как вчера да е работил на по-студено,а днес - не. Ако е така,не го спирай баш тогава,че и на студено да го пускаш дори.Ще го ошашавиш с тези пускания и спирания.
ОО означава,че всичко е наред и няма грешки.
Здравейте.
Живея в София.
Тази гидина лятото си взех FTXS25G за стая 18м2 тухла, PVC дограма.
Когато външната темпертура падне под -5 градуса климатика духа хладен въздух температурата в помещението едва достига 18 – 19 градуса, при зададени 26. Тези дни когато температурата падна до -12 климатика си духа доста хладен въздух (да не кажа студен) при зададени 25 - 27 градуса и размразява през 30 минути, понякога спира да духа въобще за около час и повече. От по горни постове чета доста различни неща за този климатик.
Това нормално ли е или да се обаждам до фирмата от която го купх?
Благодаря предварително
Поздрави
И.
Не е нормално, викай фирмата извършила монтажа!
Нормално ли? Това е меко казано ненормално! Това климатик от най-хубавите серии на Дайкин и на -12 трябва да те свари. Може да има най-различни проблеми - от електроника до отлетял фреон. Направо викай фирмаджиите. Можеш обаче дотогава да го понаблюдаваш и да пуснеш повече инфо за състоянието му и поведението му... може и нещо да се сетим.
И аз така и предположих че не се държи нормално.
Когато температурата навън се вдигне над -4 градуса при зададени 26 градуса тогава успява трудно да докара температурата в стаята до 20 - 21 градуса. За сега от фирмата ми отговориха да измия филтрите на вътрешното тяло (макар че се съмнявам да е от това).
Съмнявам се също дали не е проблем и ваничката под климатика но не е така обледена а и няма лед върху климатика.
слагаш една духалка в хола с мощност 2кв и я оставаш да духа 6 часа без прекъсване, ако вдигне темпертатурата проблема е в климатика викай фирмата.Ако не успее значи не е там проблема.Логиката е тукhttp://mmc.bg/admin/pics/35_2_PL_FTXS-G_2010.pdf .В режим отопление при -10 градуса отдава 2.17 кв. мощност... при -12 и надолу сигурно 2кв и под 2 кв мощност му остава...Първоначално публикувано от IGS
Ако имаш големи топлозагуби е необходима по-голяма мощност за компенсиране + допълнителна мощност за вдигане на температурата.при чест дефрост приблизително на 1 час -1.5 час и половина температурата пада по време на дефроста с около1-2 градуса и така попада в един омагьосан кръг при който не може да увеличи зададената температура в стаята.За съжаление времето за дефрост не се отчита от повечето от консултантите и тези които дават съвети при покупка...
Понеже съм скептик в твоя случай от тази фирма която ти е препоръчала и продала климатика з а тази кубатура не очаквай нищо друго освен "дистанционни съвети" от типа "оправяй се/направи си сам"...
При мен същия модел духа горещ въздух като от пещ и топли без проблеми 19м2 много студена стая. Явно при теб има някакъв технически проблем или по-вероятния сценарий - лош монтаж.Първоначално публикувано от IGS
Напоследък гледам че се появиха не малко оплаквания от Дайкини и други маркови клими.
Май ще трябва на пишман-монтажниците, които ги слагат да им се налее малко акъл със сопата
престанете да пишете глупости с тия топлозагуби , какво кат има топлозагуби в форума иам страшно много хора с керпичини къщи с климатици с разни селски къщи какво да правим ние , тоя дайкин трява да се види от фирмата трябва да прави баня
топлозагубата ще качи консумацията , но не и да седи на студ човека
За да не пускам нова тема,искам да попитам че нещо не съм в час с тези неща.Като гледам таблицата в сервизното ръководство на Дайкин(конкретно за FTXS35G) пише че:В режим охлаждане при външна температура 35градуса и зададени 19градуса отдава 3,5 кв мощност.Та така,аз искам да знам ако вдигна градусите от 19 на 26 да речем(следователно според таблицата и мощноста му се увеличава)ще ми бъде по хладно или по топло???Или колкото повече мощност има толкова по хладно или по топло прави в стаята??
За фирмата още не смея да кажа нищо дано само да са коректни.престанете да пишете глупости с тия топлозагуби , какво кат има топлозагуби в форума иам страшно много хора с керпичини къщи с климатици с разни селски къщи какво да правим ние , тоя дайкин трява да се види от фирмата трябва да прави баня
топлозагубата ще качи консумацията , но не и да седи на студ човека
Здравейте! С интерес следя този форум откакто си купих климатик. Моят е FTXS 35D и когато го купувах за стая 19.5 кв.м. ме посъветваха да взема 35ца, а не 25ца. Затова не знам дали 25G на pi0ner не се задъхва (но това е само мое предположение) В момента в моя град е около -15 гр., но климатикът топли. Вярно, че аз го държа на 19-20гр., макар в стаята винаги да е над 20 гр. Искам обаче да попитам няколко неща, макар и с риск да прозвучат смешни
1. Как да позная, че климатика влиза в дефрост?
2. През целия ден е спирал да духа само няколко пъти. Това нормално ли е за това време? Лед по външното тяло няма никъде.
3. Предвид сибирските температури и това, че в упътването е дадено че работи до -15 гр. вредно ли е за климатика да го оставям да гони по-високи температури в стаята (23, 24 гр).? Или сега като е студено да го жаля и да си го оставям на 20гр? Във форума съветвате хората да задават по-висока температура, за да може по-лесно да размразява- това само при тежки случаи на замръзване ли е препоръчително?
4. Казаха ми, че на автоматик на вентилатора е по-икономично. отколкото на 4та или 5та степен. Аз съм чел обратното? Има ли някакви негативи от това да е настроен постоянно на 4та,5та степен. Всъщност съм забелязал, че само когато не е работил климатика дълго време включва висока степен. След като достигне желаната темп. не ми се е случло да го чувам да духа на 4та,5та степен дори и когато му е зададена такава, особено сега, в студеното време. Това нормално ли е също?
Благодаря предварително на всеки, който има желание да даде някакъв отговор.