Някой знае ли каква е разликата м/у външните тела на климатик Daikin ARXS и RXS?
Някой знае ли каква е разликата м/у външните тела на климатик Daikin ARXS и RXS?
ЦенатаПървоначално публикувано от dsmt
??? И кое е по-скъпо и кое по евтино?
Модификации от различни години ли са ..... все пак трябва да има някаква разлика...не вярвам разликата да е само в името ...
Oсвен това,като разглеждах сайта на Дайкин никъде не видях ARXS,има само RXS .
А-едикаквоси = промоционален модел, определен от вносителя.
Но А-то е изписано върху стикера обозначашащ модела,а този стикер предполагам се поставя от производителя.
Пртеснявам се да не възникне някакво несъответствие с вътрешното тяло.
На инструкцията за монтаж са изброени няколко модела,като има и ARXS и RXS.
В момента Дайкин дават външни тела ARXS-G вместо RXS-G на същата цена. Става въпрос за външни тела на двете професионални серии, така, че някой да не си мисли, че монтажната фирма нещо го набутва.
Да,това ми дадоха,но ми е интересно да разбера каква е разликата между двете-ясно е,че са подобни модели,ама .............
А когато се обявява едно,а потребителя получава друго, напълно естествено е да възникнат съмнения за нещо нередно.
Явно никой не иска да ме "светне"що за чудо е това ARXS-G....
А и надписът Siesta дето са му лепнали малко ме смущава-четох из форума някъде,че тове е серия,която е насочена повече към охлаждане отколкото за отопление и освен това е за таванен монтаж /а никъде не мога да открия спецификации за ARXS-G,има само за RXS-G/
И още един въпрос-тази медната тръба,която не е покрита с изолация-грешка в монтажа ли е?
[img width=800 height=532]http://photo-zona.net/images/user61896/album23684/large/1284488743_xgbs8994_IMGP6118.jpg[/img]
Здравейте,знаете ли каква е разликата във външните тела между Дайкин FVXS50F/RX50G и Дайкин FVXS50F/RXS50G? Благодаря!
Отскоро и аз вече притежавам Дайкин, като dsmт. И при мен външното тяло е с А, но има и друга разлика в последващата номерация на външното тяло. - 3V1B вместо 2V1B. Някой знае ли какво означават и каква е разликата? Съдейки от производствения номер, май отскоро произвеждат такава модификация.
Принципно ми е странно самия производител да не дава информация за модификациите на моделите си.
Ако някой научи нещо по въпроса, моля да сподели.
dsmt тая тръба е желателно да не се вижда гола, но аз съм само потребител, като теб. И все пак смятам, че щом се изолира по добре да е цялата от край до край.
Знаещите във този форум явно не са от най приказливите
В една друга тема зададох въпрос,но никой не отговори....та да попитам и тук
При монтажа ,външното тяло се оказа 20-30см по високо разположено от вътрешното.При такава малка денивелация има ли вероятност да се случи нещо от описаното в тази тема https://forum.setcombg.com/index.php/topic,40666.0.html
Здравейте,
на няколко места чета за висока минимална стойност на мощността при FTXS25G. В Интернет каталозите на отделни фирми, които го предлагат виждам като минимална мощност 1.3kW. В една от темите, колега беше замервал моментната мощност на машината си, тъй като при определена стойност шумът от външното тяло му беше в повече.
Там се говореше за мощности като 450W, 480W, и че изключвал при 350W.
Ако е нужно мога да намеря темата. Интересува ме от къде идва тази аномалия от 1.3kW до 350W.
edit:
Съжалявам за глупавият въпрос, успях да си отговоря, става дума за консумирана и отдадена мощност.
Явно става дума за консумация 350w. при 1.3kw. отделенаПървоначално публикувано от pippo
знаещите са заети да стягат уреди за измерване на консумацията на климатиците . само да застудее и активниста им доста ще се покачи. ще видиш.а що се отнася до 20-30см. денивелация и при моя е така , питах специалист (лично) и каза че няма проблем , а и тези дето ми го монтираха са ми познати и те казаха същото.Първоначално публикувано от dsmt