Наистина при Swing подовия дайкин не може да вдигне клапата в най-горно положение. granity забележи "подовия дайкин" - клапата му съвсем не е крехка като на високостенните модели. @Hero , ръчкай си я както искаш, няма пробелми.
Наистина при Swing подовия дайкин не може да вдигне клапата в най-горно положение. granity забележи "подовия дайкин" - клапата му съвсем не е крехка като на високостенните модели. @Hero , ръчкай си я както искаш, няма пробелми.
Имам същия подов дайкин.Ванко ми го слага и съвета му бе да не я местя на ръка тая клапа.Или много да внимавам.
не му отбирай много на ркк, той може и да монтира дайкин и много да ги препоръчва, но за някои неща по дайкините си няма представа.Едно е да правиш реклама и монтираш друго е да имаш и ползваш дайкин.Първоначално публикувано от Hero
За съжаление наистина тази клапа не може да се задържи в крайно горно положение-и при мен е така.След като спреш движението на клапата в най-горно положение след няколко секунди софтуерните настройки автоматично я слагат точно напреки на ъгъла в горната част.Една позната с монтиран подов дайкин мултисплит 3 вътрешни тела( монтирани на 20 до 60 см отстояние пред тях на 3 офис бюра от изключително алчна фирма-явно печалбата е била преди всичко останало) ми се оплака, че въпреки 8000лв за мултито горния капак не може да го направи нагоре и винаги е на около 55-60 градуса нагоре и понеже е подов и е сложен на 20 см от бюрото и отстрани и духа право в главата и сега го пускала само на вентилатор, защото иначе я заболявала главата от студения въздух който я е блъскал.Попита ме не може ли някак си да го направя нагоре казах й, че единствено леко с ръка след като го направи максимално нагоре, клапата се върне н а ъгъла и тогава с единия пръст може да я върне колкото може нагоре.Казах и че рискува постепенно или ако много натиска и от един път да се разбие механизма и пластмасовите зъбчатки движещи клапата.Иначе ако не натискаш като хамал пластмасата на клапата си е хубава и няма да се счупи.
при мен от 2 часа е така нагоре направена леко с пръст, но по принцип избягвам да я изправям ръчно нагоре, а само много рядко когато ми стане студено да не блъска напреки през стаята, а да удря в тавана студа.
Коментара н а моята позната която също след многократни опити беше забелязала че клапата автоматично се връща на ъгъла и не стои нагоре беше, :Казаха ми че е мерцедеса на климатиците, а се оказа, че за 8000лева трябва да регулирам клапата типично по български..."
Тя все още не е наясно, че това е малката беля, голяма ще я чака тази зима...
Гояламата беля ще я чака, поради неправилно инсталиране на мулти сплит системата ли ? Отностно клапата явно и аз ще я местя ръчно, защото когато е под автоматичен ъгъл много ми духа, пък и да пестя батерии![]()
Благодаря много за отговорите![]()
Пък ако успееш да го отстраниш у Биро ела и до у нас, че имам същият проблем, дори го чувам и сега лятото как бучи и вибрира като го включа - явно проблема си е в климатика, колкото и да не ви се иска да го признаете.Първоначално публикувано от biro
На приказки е лесно да се отстраняват проблемии аз го чувам на охлаждане като рязко от 28* му задам 22*. Станахме много тези с вибриращите дайкини май. Аз, Диков, Сладичкия (скоро не се е оплаквал), други ако има да казват. Пак казвам ако има решение на проблема си плащам за отстраняване, ако не като ми писне ще взема да си сложа мицубиши, а тоя заминава на боклука.
И да се оплаквам и да не се оплаквам Биро........какво ще се случи???Може би,Господ ще помогне на климатика и ще му каже,че когато е зима не трябва да бръмчи кат трактор ли??Сега лятото е по добре,ще видим дали тази зима ще е като миналата
Трябва да се оплакваш, може да изпадне решение от някъде. А с оплакването си предупреждаваш някой човечец, събирал пари от заплатата си за дайкин, щото чул че са добри. Те са си добри клими де, ама някои модели има кво да се желае, а цената е солидна.
Мен ме съмнява ,че просто нямате късмет с техниката или с монтажната група.В такъв случай и Мицубиши да вземеш все тая.Пак ще ........Това ,че трима човека имате проблем с тоя модел не значи ,че е зле като цяло марката.Аз от моя съм много доволен.Проблема може би е другаде не в климата.Имам наблюдения над 2 бр. FVXS 25/35 и 3 FTXS25G около мен има и доста други марки които са и много по шумни.Първоначално публикувано от biro
мисля,че в голяма степен въпроса е в монтажа.когато си сложих дайкина,си помислих че може би не е грамотно направен.ВАНКO 68 ми беше на гости и каза,че всичко е наред,а иначе проблем с моя FTYN 35 до сега съм нямал-повече от доволен съм.
Именно точно заради монтажа и аз се доверих на ВАНКO 68.За което съм му много благодарен на човека.Златни ръце има и си разбира от работата.Не съм виждал по-добър монтаж до момента от неговия.
И аз нямам проблеми с FVXS25 , но мисля че АТХS25E е някакво недоразумение.За FTXS G не знам, но сладичкия се оплакваше от него. Монтажа казаха, че е наред (колега на rkk идва да огледа), остава да е от климатика
Мицубиши има един приятел, вътрешното тяло е доста по-безшумно на ауто вентилатор отколкото дайкин ATXS, монтажа му е супер, с удоволствие бих си поръчал същия модел от същата фирма. Мицубишито има по-голям диамертър на турбината на вътрешното тяло и е нормално да е по-тихо, самото вътрешно е по-изтумбено - абе качествена работа, няма компромиси там. А дайкина скъп и без покритие на цената си (говоря за ATXS или така наречената серия Siesta).Първоначално публикувано от granity
Колко модела на вътрешното тяло има на Daikin FTXS 35G ?
[img width=800 height=600]http://i29.tinypic.com/30n7iv4.jpg[/img]
Решил съм да преместя старият Panasonic 12DKE в другата стая и да купя по тих модел за дневната 24квм . Спрях се на Daikin FTXS 35G но го има с различно по вид вътрешно тяло .
При мене клапата на FVXS25F-си стои нагоре само с бутона от дистанционото