Страница 151 от 171 ПърваПърва ... 101141149150151152153161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,251 до 2,265 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Намерих едни таблици,на който е показано какво означават буквите от които е съставено името на вътрешния и външния блик на климатиците Дайкин,но явно са стари и точно А-то,което ме интересува не е споменато там

[img width=722 height=600]http://photo-zona.net/images/user61896/album22372/large/1285364775_luzv7993_1.JPG[/img]

[img width=798 height=600]http://photo-zona.net/images/user61896/album22372/large/1285364779_eytc3715_2.JPG[/img]

и едно интересно ръководство за g серията www.eurosv.ru/cnt/manuals/daikin/split/SMFT(Y)G(rus).pdf

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

Привет на всички.
    Може ли да ме посъветвате на какъв климатик да се спра от гледна точка на икономичност и безпроблемна работа до -15 С!
    За стая:изток-юг с PVC дограма, с два прозореца по 2.25м2, единият с врата към тераса,вътрешна изолация фибран,тухлен блок строен 1985г. етаж първи отдолу магазин отопляем засега отгоре също отопляем апартамент.
    Р-ри:3.40/4.30/2.60м-15м2 – 40м3!Има още една стая за климатизация но на нея няма да се спирам сега.
    Та за тази стая съм се спрял на:
    1.FTXS25G2V1B / RXS25G2V1B-този от гледна точка на икономичност е перфектен но ме притеснява дали ще има достатъчно сила и през по студените дни под -15 например, когато мощността му спрямо номинал,при -10 С спада с 36% , то при по ниските температури няма да може да ми топло отдава препоръчителните 80W на кубичен метър.

2. FTX50GV1B / RX50G2V1B-този е прекалено голям за моите параметри но пък съм презапасен от към мощност.Но другото което си мисля за този климатике че COP му при минимал се повишава и имайки в предвид мощността му очаквам да работи повече на минимал съответно се изравнява спрямо FTXS 25 и имам достатъчно запас за студените дни!Тук вече не мога да преценя как ще е от към ел.консумация.Относно коментарите във форума че ще работи като конвенционален on/off през по топлите дни,мога да отварям коридор който да отоплявам.

3. FUJITSU GENERAL ASHB 12 LD-за този модел не искам да коментирам тук в този форум а и също там от където искам да си купя климатик не ги хвалят много и ме натискат за DAIKIN,може би е търговски трик,фирмата да има по големи печалби от DAIKIN от колкото FUJITSU.

4.На последно място като най бюджетен се спирам на FTX35JV1B/ RX35JV1B или FTX35GV1B / RX35GV1B не мога да открия съществена разлика в двата модела.На един от тези двата ще се спра ако повече от вашите съвети са за FTXS25G2V1B / RXS25G2V1B и аз преценя имам ли нужда да ме гледа някое око и да ме следи кога ме няма и кога съм там че да знае от къде да ме по духне.

Бих искал да споделя до какви заключения относно оразмеряването стигнах прочитайки двата основни форума за DAIKIN и FUJITSU,не знам дали съм прав:

Та за да сме доволни от един климатик трябва много добре да сме информирани какви са техническите му параметри при -10 и на тази база да сметнем необходимата мощност от 70-100W.Т.е. за мен вслучая с моите 40 кубика ми трябва климатик с отдавана мощност при -10С (40м3 x 80W=3.20kw).Добре е за да съм спокоен че ще имам топла стая да си взема климатик с отдавана номинална мощност при +7 С около 4.30KW знаейки че той при – 10С ще бъде с 35-45% по слаб, а аз ще имам гарантирани 3kw.

Дано не съм отегчил повечето от Вас

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отдаваната мощност на кубичен метър се гледа от номиналната мощност на климатика при +7°С. Имаш ли при това положение 70, 80 или 100 вата на кубичен метър (варирането е заради възможните различни топлозагуби на помещението) климатика ще се справя добре в студовете.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Инверторните климатици не случайно могат да работят на мощности, различни от номиналната. Това, което си описал, е оразмеряване на конвенционален климатик. Там няма да сбъркаш ако смяташ така.
    По моделите:
    1) - достатъчен
    2)
    3) 9LD ти е предостатъчен
    4) правилно в случая си се насочил към 35 от FTX-J серията. Разликата, обаче, не е само в окото. Ще те топли, но за сметка на повече консумирана енергия спрямо FTXS.

6. Тук е от
    Sep 2010

За това ARXS-G май няма никаква техническа информация. Старите им модели са само за АТХS вътрешни тела.
    http://www.henne-kalt.de/download/08...lit-SkyAir.pdf
    Тук сиестата е дадена като отделна серия, различна от професионалната, така че v-clima да не заблуждава. Информация за нова такава още няма, така че чакаме да излезе или вносителите да се поинтересуват, какво точно предлагат за да нямат главоболия с КЗК и КЗП.
    dsmt - благодаря за информацията! Явно моята А с тройка би следвало да е трета версия.

7. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Не ми се вярва вносителите да не знаят какво внасят........а това,че не дават информация ме кара да се замислям......
    Пък и на външното тяло си пише Сиеста-началната серия на Дайкин......
    Може да съм прекалено мнителен,дано греша,но на маймуджалък някакъв ми намирисва.

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от luba4o
    Привет на всички.
    Може ли да ме посъветвате на какъв климатик да се спра от гледна точка на икономичност и безпроблемна работа до -15 С!
    За стая:изток-юг с PVC дограма, с два прозореца по 2.25м2, единият с врата към тераса,вътрешна изолация фибран,тухлен блок строен 1985г. етаж първи отдолу магазин отопляем засега отгоре също отопляем апартамент.
    Р-ри:3.40/4.30/2.60м-15м2 – 40м3!Има още една стая за климатизация но на нея няма да се спирам сега.
    Та за тази стая съм се спрял на:
    1.FTXS25G2V1B / RXS25G2V1B-този от гледна точка на икономичност е перфектен но ме притеснява дали ще има достатъчно сила и през по студените дни под -15 например, когато мощността му спрямо номинал,при -10 С спада с 36% , то при по ниските температури няма да може да ми топло отдава препоръчителните 80W на кубичен метър.

2. FTX50GV1B / RX50G2V1B-този е прекалено голям за моите параметри но пък съм презапасен от към мощност.Но другото което си мисля за този климатике че COP му при минимал се повишава и имайки в предвид мощността му очаквам да работи повече на минимал съответно се изравнява спрямо FTXS 25 и имам достатъчно запас за студените дни!Тук вече не мога да преценя как ще е от към ел.консумация.Относно коментарите във форума че ще работи като конвенционален on/off през по топлите дни,мога да отварям коридор който да отоплявам.

3. FUJITSU GENERAL ASHB 12 LD-за този модел не искам да коментирам тук в този форум а и също там от където искам да си купя климатик не ги хвалят много и ме натискат за DAIKIN,може би е търговски трик,фирмата да има по големи печалби от DAIKIN от колкото FUJITSU.

4.На последно място като най бюджетен се спирам на FTX35JV1B/ RX35JV1B или FTX35GV1B / RX35GV1B не мога да открия съществена разлика в двата модела.На един от тези двата ще се спра ако повече от вашите съвети са за FTXS25G2V1B / RXS25G2V1B и аз преценя имам ли нужда да ме гледа някое око и да ме следи кога ме няма и кога съм там че да знае от къде да ме по духне.

Бих искал да споделя до какви заключения относно оразмеряването стигнах прочитайки двата основни форума за DAIKIN и FUJITSU,не знам дали съм прав:

Та за да сме доволни от един климатик трябва много добре да сме информирани какви са техническите му параметри при -10 и на тази база да сметнем необходимата мощност от 70-100W.Т.е. за мен вслучая с моите 40 кубика ми трябва климатик с отдавана мощност при -10С (40м3 x 80W=3.20kw).Добре е за да съм спокоен че ще имам топла стая да си взема климатик с отдавана номинална мощност при +7 С около 4.30KW знаейки че той при – 10С ще бъде с 35-45% по слаб, а аз ще имам гарантирани 3kw.

Дано не съм отегчил повечето от Вас
    Deian ти е дал добър отговор,взимай FTXS25G и изобщо недей да се притесняваш за температури от -15 градуса...казвам го и от практика и от личен опит ...ще останеш много доволен.
    FTX35J ще свърши същата работа ,но с по голяма сметка за ток и по малко комфорт- по слаба серия е все пак.
    Ако имаш възможност слагай подов Дайкин това е перфектният вариант.

А относно питането за Сиеста - това са стари модели отпреди доста години и ми се струва че търсите под вола теле...това че още ги продават е ясно- изостанали бройки се изчистват от складовете -нови климатици са но са били в склад ...

10. Тук е от
    Sep 2010

благодаря на всички за съветите спрях се на FTXS25G понеделник ще капарирам 2 броя!Този модел го дават много икономичен!

11. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Цитат Първоначално публикувано от rkk

А относно питането за Сиеста - това са стари модели отпреди доста години и ми се струва че търсите под вола теле...това че още ги продават е ясно- изостанали бройки се изчистват от складовете -нови климатици са но са били в склад ...
    Именно това искам да разбера-измамен клиент ли съми ли ДА

А и който чете този форум и е решил да си вземе подов климатик да има едно на ум-все пак доста пари струва.....

12. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не ...не си измамен клиент - всички фирми внасящи Дайкин в един момент продаваха стари бройки и това беше ясно за клиентите...вече който не е успял да ги продаде - има още .

Подовият модел даже изобщо не е скъп...не говори без да знаеш.

13. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    всички фирми внасящи Дайкин в един момент продаваха стари бройки и това беше ясно за клиентите...
    Подовият модел даже изобщо не е скъп...не говори без да знаеш.
    Странно защо нито една фирма не обявява,че пробутва външно тяло различно от това с което фирмата производител е счела за необходимо да бъде комплектовано вътрешното....всъщност кое му е странното-за БГ е нормално
    А бе климатик /за помещение до 25 квадрата/за 1500 лв. трудно бих го нарекъл евтин.
    Относно външното тяло -не съм сигурен,че е по-стар модел,но определено е по-нисък клас отколкото би следвало да е.........и не знаех,усетих се едва като го монтираха и му видях надписа Siesta.Но както и да е....все още искам да науча какво му е по-различното на ARXS?Когато имаме два подобни модела,е логично на единия да му е спестено нещо в сравнение с другия-въпросът е кое/какво/?

Четейки рекламите на Дайкин се вижда,че освен инверторни,има и хиперинверторни климатици.Това ХИПЕР не знам колко е реално или е само рекламен трик,но така или иначе предполагам струва пари.
    FVХS в комбинация с ARXS трябва да е от т.н. хиперинвертори.Обаче ако го комбинираме с ARXS пак хиперинвертор ли получаваме или нещо друго

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

rkk ще сме ти много благодарни, ако ни дадеш показателите на това старо външно тяро, залежало в склад, което е произведено 2010 г. с означения ARXS35G3V1B.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txs35d_arxs35f
    Това е старото тяло ,което вече е изчерпано и е с дата на производство 2007 година.За това ARXS35G3V1B чувам за пръв път и няма подов модел комплектован с такова тяло...моля те снимай табелката с означенията...загадка ми е всичко това...

17. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Ей това е Сиестичката,с която е комплектован подовия климатик

[img width=800 height=533]http://photo-zona.net/images/user61896/album22372/large/1286254660_fbew2698_IMGP6120.jpg[/img]

Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Тук е от
    Aug 2010

Как бих могъл да разбера къде е произведен Дайкина ми FTYN35 ? Никъде по външното и вътрешното тяло не пише?!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе