Страница 149 от 171 ПърваПърва ... 99139147148149150151159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,221 до 2,235 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от bdjon
    При мене клапата на FVXS25F-си стои нагоре само с бутона от дистанционото
    и на други им стои нагоре, но не са подов дакин

Стоенето нагоре всеки го разбира по свой начин

2.  

3. Тук е от
    Jul 2010

ПЛАНИРАМ ПОКУПКА НА 6 (ШЕСТ) БР. DAIKIN - СТЕННИ И ПОДОВИ.
    КОЙ ИМА НАЙ-ДОБРИ УСЛОВИЯ?

4. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

FVXS25F и FLXS25B каква е разликата м/у тях и кой е за предпочитане?

За две помещения с обща площ 15 квадрата, приблизително 40 куб.метра ,но на първи етаж,отдолу има студени гаражи.....25-цата ще се справи ли или е по-добре да се вземе 35-ца?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Разликата е очевадна - първия е по-добър отвсякъде,включително и ценово. Не се замисляй,вземай FVXS 25,в тези 15 м2 ще се чувства прекрасно,колкото и да са студени гаражите....

6. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Здравейте,следя темата с интерес и виждам ,че има доста компетентни хора готови да помагат...И така дилемата е следната:помещението което ще се отоплява е хол с трапезария и кухня общо около 40кв.метра.Етаж от къща е,тухла,измазана без изолация,изложение юг,югоизток,нова 5 камерна пвц дограма(най-широкия стъклопакет с ка-стъкла).Височина 2,60,всички стени са външни.В момента има монтиран инвертор 12-ка Панасоник който е на вярна служба повече от 10 години,обаче в големите студове просто издиша,и не е ефективен изобщо...Смятам да го преместя в детската стая(9-10 кв.м) и да го заменя със Дайкин FTX 50 GV1B (цената на която ми го предлагат в Пловдив е 1600лв с монтажа).Та въпросите ми са ще се справи ли с отоплението на на помещенията при -10 гр.(разхода на ток не е толкова от значение) и дали е добър модела?

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Немо - Виж сега- модела е повече от добър и си струва всяко едно левче от цената...но ,изолацията е нещо много важно и е добре да помислиш сериозно в тази посока.Сложи си Дайкина - няма да сбъркаш ,но ако искаш да имаш прилични сметки за ток - външна или вътрешна изолация.А щом досега си имал 12-ка Панасоник,смятай за сигурно ,че 18-ка Дайкин няма да има проблеми.Взимай го...

А относно питането за разликите между таванно-подовия и подово -стенния модел- Ванко68 е напълно прав- и в цена и в качество ,а дори и в технически показатели подово -стенният е по добър.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Немо - Виж сега- модела е повече от добър и си струва всяко едно левче от цената...но ,изолацията е нещо много важно и е добре да помислиш сериозно в тази посока.Сложи си Дайкина - няма да сбъркаш ,но ако искаш да имаш прилични сметки за ток - външна или вътрешна изолация...
    За момента мога да си позволя само климатик,наясно съм с предимствата на изолацията и за в бъдеще планирам цялостна външна,но на този етап разчитам само на груба сила :-) Сегашната дванайска я подпомагах миналата зима с подово отопление,ооообаче сметките...При каква външна температура температура се очаква да не топли?Явно ще е този климатика,ще ходя да го поръчвам тея дни,просто цената ми се стори ниска...В една фирма ми предложиха 6 годишен японски климатик на 100 волта за сходни пари,а тоя чисто нов и с гаранция,че и Дайкин...

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Daikin FTX 50 - 1 500 лв.
    Външна изолация - 15 000 лв.
    Постовете на Румбата - безценни!

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Немо - при това положение по добре вземи 60-тка ...все пак всички стени са външни и без изолация.А относно изолацията - зависи от ситуацията...аз бих си направил външна собственноръчно, обаче съм на 3-ти етаж и си трябва скеле и повече хора и става сложно и скъпо.И се прави по принцип на цялата сграда а не на парчета,затова си направих вътрешна изолация с гипскартон и вата...и съм мноого доволен и от комфорта и от сметките за тока.
    Съвета ми е да не взимаш втора употреба,вземи си Дайкин 60-тка .

Касап-чо какви 15 хилки те гонят бре друже...материалите за една стая ми излязоха 250-300 лева и доста труд и пот разбира се...

12. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Немо - при това положение...
    Днес ми го монтираха Впечатлен съм,тихичък е и според човека който ми го монтира ще се справи спокойно със помещението без проблем...Като застудее ще споделя дали е така

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ха ...Честито - дълго и безаварийно ползване.Много си бърз и как така и монтажниците дойдоха толкова бързо...?Последно 60-ка ли сложи...?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Ха ...Честито - дълго и безаварийно ползване.Много си бърз и как така и монтажниците дойдоха толкова бързо...?Последно 60-ка ли сложи...?
    Сложих FTX50GV ,иначе от една седмица го обикалям,даже поръчах два,един за мен и още един за приятел :–) Просто извадих късмет,че монтажниците(от които единия е собственика на фирмата)бяха в магазина рано сутринта и имаха отказал се клиент та ме взеха на негово място,даже се договорихме да ми преместят стария в детската стая след пълна профилактика за 100 кинта Много свестни момчета,изпипаха нещата добре,монтажа от 12,30 до почти 17.00,почистиха си боклуците след тях(е гати кашоните дето домъкнаха )

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

HEMO колко кинта ти излезе климатика без монтажа?

17. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    HEMO колко кинта ти излезе климатика без монтажа?
    Климатика-1480лв. за монтажа 150лв.

18. Тук е от
    Nov 2006

Честито ! Да го ползваш дълго и безпроблемно !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе