и на други им стои нагоре, но не са подов дакинПървоначално публикувано от bdjon
Стоенето нагоре всеки го разбира по свой начин
и на други им стои нагоре, но не са подов дакинПървоначално публикувано от bdjon
Стоенето нагоре всеки го разбира по свой начин
ПЛАНИРАМ ПОКУПКА НА 6 (ШЕСТ) БР. DAIKIN - СТЕННИ И ПОДОВИ.
КОЙ ИМА НАЙ-ДОБРИ УСЛОВИЯ?
FVXS25F и FLXS25B каква е разликата м/у тях и кой е за предпочитане?
За две помещения с обща площ 15 квадрата, приблизително 40 куб.метра ,но на първи етаж,отдолу има студени гаражи.....25-цата ще се справи ли или е по-добре да се вземе 35-ца?
Разликата е очевадна - първия е по-добър отвсякъде,включително и ценово. Не се замисляй,вземай FVXS 25,в тези 15 м2 ще се чувства прекрасно,колкото и да са студени гаражите....
Здравейте,следя темата с интерес и виждам ,че има доста компетентни хора готови да помагат...И така дилемата е следната:помещението което ще се отоплява е хол с трапезария и кухня общо около 40кв.метра.Етаж от къща е,тухла,измазана без изолация,изложение юг,югоизток,нова 5 камерна пвц дограма(най-широкия стъклопакет с ка-стъкла).Височина 2,60,всички стени са външни.В момента има монтиран инвертор 12-ка Панасоник който е на вярна служба повече от 10 години,обаче в големите студове просто издиша,и не е ефективен изобщо...Смятам да го преместя в детската стая(9-10 кв.м) и да го заменя със Дайкин FTX 50 GV1B (цената на която ми го предлагат в Пловдив е 1600лв с монтажа).Та въпросите ми са ще се справи ли с отоплението на на помещенията при -10 гр.(разхода на ток не е толкова от значение) и дали е добър модела?
Немо - Виж сега- модела е повече от добър и си струва всяко едно левче от цената...но ,изолацията е нещо много важно и е добре да помислиш сериозно в тази посока.Сложи си Дайкина - няма да сбъркаш ,но ако искаш да имаш прилични сметки за ток - външна или вътрешна изолация.А щом досега си имал 12-ка Панасоник,смятай за сигурно ,че 18-ка Дайкин няма да има проблеми.Взимай го...
А относно питането за разликите между таванно-подовия и подово -стенния модел- Ванко68 е напълно прав- и в цена и в качество ,а дори и в технически показатели подово -стенният е по добър.
За момента мога да си позволя само климатик,наясно съм с предимствата на изолацията и за в бъдеще планирам цялостна външна,но на този етап разчитам само на груба сила :-) Сегашната дванайска я подпомагах миналата зима с подово отопление,ооообаче сметките...При каква външна температура температура се очаква да не топли?Явно ще е този климатика,ще ходя да го поръчвам тея дни,просто цената ми се стори ниска...В една фирма ми предложиха 6 годишен японски климатик на 100 волта за сходни пари,а тоя чисто нов и с гаранция,че и Дайкин...Първоначално публикувано от rkk
Daikin FTX 50 - 1 500 лв.
Външна изолация - 15 000 лв.
Постовете на Румбата - безценни!
Немо - при това положение по добре вземи 60-тка ...все пак всички стени са външни и без изолация.А относно изолацията - зависи от ситуацията...аз бих си направил външна собственноръчно, обаче съм на 3-ти етаж и си трябва скеле и повече хора и става сложно и скъпо.И се прави по принцип на цялата сграда а не на парчета,затова си направих вътрешна изолация с гипскартон и вата...и съм мноого доволен и от комфорта и от сметките за тока.
Съвета ми е да не взимаш втора употреба,вземи си Дайкин 60-тка .
Касап-чо какви 15 хилки те гонят бре друже...материалите за една стая ми излязоха 250-300 лева и доста труд и пот разбира се...
Днес ми го монтираха Впечатлен съм,тихичък е и според човека който ми го монтира ще се справи спокойно със помещението без проблем...Като застудее ще споделя дали е такаПървоначално публикувано от rkk
Ха ...Честито - дълго и безаварийно ползване.Много си бърз и как така и монтажниците дойдоха толкова бързо...?Последно 60-ка ли сложи...?
Сложих FTX50GV ,иначе от една седмица го обикалям,даже поръчах два,един за мен и още един за приятел :–) Просто извадих късмет,че монтажниците(от които единия е собственика на фирмата)бяха в магазина рано сутринта и имаха отказал се клиент та ме взеха на негово място,даже се договорихме да ми преместят стария в детската стая след пълна профилактика за 100 кинта Много свестни момчета,изпипаха нещата добре,монтажа от 12,30 до почти 17.00,почистиха си боклуците след тях(е гати кашоните дето домъкнаха )Първоначално публикувано от rkk
HEMO колко кинта ти излезе климатика без монтажа?
Климатика-1480лв. за монтажа 150лв.Първоначално публикувано от bobovo
Честито ! Да го ползваш дълго и безпроблемно !