Страница 153 от 171 ПърваПърва ... 103143151152153154155163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,281 до 2,295 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от valen1

Или става въпрос за далавера на местните търговци, решили в кризата да увеличат спадащите си приходи продавайки на същата висока цена залежалите летни външни тела
    По всичко личи че си е чиста далавера....аз обаче се чудя как бих могъл да си потърся правата.........

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

smt - ето го красавеца:
    http://www.arcguide.de/arcguide/hers...bildstrecke/1/
    Сега и параметрите ако му открия.......

4. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

М дааа....същият е ...много е хубав.....ама аз Сиеста не съм си купувал,друго купувах...в това е проблема

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от dsmt
    По всичко личи че си е чиста далавера....аз обаче се чудя как бих могъл да си потърся правата.........
    Гони ги до дупка тези измекяри, които и да са и дано се стигне до положителен край за теб.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Гони ги до дупка тези измекяри, които и да са и дано се стигне до положителен край за теб.
    Аз не разбрах, колегата от какво се оплаква. Нека изпрати официално запитване до Дайкин, да видим отговор... пък тогава да се гониме до дупка, а?

7. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Аз не разбрах, колегата от какво се оплаква. Нека изпрати официално запитване до Дайкин, да видим отговор... пък тогава да се гониме до дупка, а?
    Ами да задам въпроса по друг начин.Някой виждал ли е по сайтовете на вносителителите на Дайкин,че и на какъвто и да е друг сайт за търговия на климатици оферта за подово стенен климатик дайкин FVXS-G със външно тяло,различно от RXS_G ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Много ясно че ще се оплаква - ако си платил за едно нещо а получаваш друго определено има проблем - няма значение дали става въпрос за климатик или краставици. Не може търговеца да твърди че ти продава стоката Х а като платиш да ти даде стока Х-х и да ти се обяснява как било едно и също. Все едно да си купиш червено ферари а да ти доставят зелено. Ако са еднакви моделите (за което вече е очевидно че не са след като в номенклатурата на производителя са различни) що тогава търговеца не напише ТОЧНО какво продава? И не му е работа на клиента да пита Дайкин дали има проблем - то си е взел стоката от фирма Х и само с нея си има взимане-даване. Съвсем пресен пример мога да ви дам за климатиците на Панасоник - например E12LKE и Е12LKE-3 - навсякъде в документацията на панасоник това са 2 различни модела - а всички търговци дето съм ги питал "кой точно от тия двата ми продавата" почват да ми обясняват как нямало разлика (в ценовата листа е обявен -3 но на практика не е ясно дали ще получиш този или другия модел)

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Kasap как не разбра от какво се оплаква, след като ти си почнал първи да отговаряш на въпросите му от 10.09.2010г., но може и да си забравил вече, което е нормално и не е задължително да помниш всичко.
    Колкото до гонитбата, ако стоим вкъщи и само се тюхкаме нищо няма да стане, затова че нека да разнищи ситуацията и който е сбъркал да си понесе последствията.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нека да видим официален отговор от производителя, пък тогава да коментираме. За сега само гадаем.
    Аз не бих възразявал, ако получавам същия продукт, на устройваща ме цена - само с различно означение.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Не е въпроса дали ти възразяваш за нещо или не - въпроса е чисто принципен - дали е нормално ако плащаш за стока А да получиш стока Б. Като разбира се доказването дали стока Б е същата като стока А не е работа на клиента (т.е. да ходи той да пита Дайкин за това) - той си е платил за А иска да си получи А-то.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Чакай сега... В случая ти плащаш за стока А и получаваш стока А. След това решаваш, че за това, което плащаш трябва да получиш стока Б. Но А=Б. А самия ти твърдиш, че не е твоя работа... Някак си у мен се оформя мнението, че не знаеш какво искаш.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от dsmt
    Би трябвало през КЗП. Пускаш жалба и би трбявало не ти да се молиш на Дайкин да ти пращат каквито и да било спецификации, а фирмата която ти го е продала да може да представи официален документ от Дайкин, в който да е упоменато, че с това външно тяло по никакъв начин не се нарушават параметрите и бля, бля. В противен случай ти си въведен умишлено в заблуда и би трябвало или да ти подменят тялото или да ти върнат парите. Аз на твое място бих си поиграл с тия пичове

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ще отговоря с две думи - аз съм обикновен монтажник и не поръчвам нищо ...има си хора в офиса ...има си началници
    А за такава комбинация научих от форума и в склада ни нямаме такова външно тяло ,не сме го получавали изобщо.Подовите си имат стандартното тяло и него си монтираме...

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Сега направих и аз проверката за която говори dsmt и установих, че в целият огромен световен интернет има само две фирми продаващи подовия модел Daikin FVXS25G в комбинация с външно тяло Daikin ARXS25G Siesta и тези две фирми са български. Това е положението, кой каквото и да говори и в каквото и да се опитва да ни убеди фактите са си факти. Някой може ли да ги опровергае и да каже, че не е вярно. Проверих и в сайта на производителя Daikin там също тази комбинация не съществува.

Аз не бих възразявал, ако получавам същия продукт, на устройваща ме цена - само с различно означение.
    Не знаем дали продуктът е същият. Щом означението е различно значи и продукта е различен. В подкрепа на това виждаме, че продуктът е маркиран като Siesta. Тази устройваща цена, за която става въпрос по-ниска ли е от цената с оригиналното външно тяло? И това проверих в интернет, като намерих оферта пак на български търговец, при който цената на оригиналната комплектация на телата е по-ниска със 70 лева. Точно обратното на твърдението за: - Даваме Ви по-малко но и Ви вземаме по-малко.

Ако тези търговци бяха подходили честно и бяха казали на клиентите си: - Ако нямате финансова възможност можем да ви предложим този модел в комбинация с външно тяло Siesta, като само в по-студените дни е възможно да имате трудности с отоплението. Тогава в помощ на климатика може да включите електрически радиатор да му помага. Естествено цената вече няма да е 1740 лева, а ще ви го дадем за 1500 лева. Такъв е начина и това може да се нарече устройваща цена, като тогава проблеми нямаше да има, а сега има.

18. Тук е от
    Mar 2010

да се похваля
    вчера ми монтираха daikin 71gv в 43кв.м хол+столова

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе