Страница 155 от 171 ПърваПърва ... 105145153154155156157165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,311 до 2,325 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от dsmt
    Да ама не,както казваше незнам си кой.....
    Ще подам жалба,не срещу търговеца,който ми продаде климатика,а срещу вносителя-според мен той умишлено въвежда в заблуждение клиентите си.

А разлики в параметрите на двата модела има-в отдаваната мощност при различна външна температура и зададена за поддържане в помещението.
    Не съм сигурен дали жалбата срещу вносителя е най добрия вариант за теб. Реално ти с него нямаш преки търговски взаимоотношения. Пред КЗП (и закона) твоята теза е че търговеца ти е продал стока различна от обявената от него. Вносителя тук и да искаш трудно би го намесил - не съм юрист и по точно мнение ще получиш от КЗП. Искренно ти пожелавам успех

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Да ама не,както казваше незнам си кой.....
    Ще подам жалба,не срещу търговеца,който ми продаде климатика,а срещу вносителя-според мен той умишлено въвежда в заблуждение клиентите си.

А разлики в параметрите на двата модела има-в отдаваната мощност при различна външна температура и зададена за поддържане в помещението.
    Не можеш да подадеш жалба с-у вносителя, реално ти нямаш никакви договорни отношения с него, реда е подаваш с-у търговеца, а вече ако има проблеми той се оправя с вносителя, иначе така всеки щеше да си подава с-у когото си иска. На мен в тази тема ми беше най-странен аршина с който се мери. Значи някой от хората, които защитиха размяната на телата, многократно са оплювали фирмите за втора ръка клими, защото видиш ли примерно са сложили външно тяло от 22ка на 25ца или обратното, като все пак се има предвид, че това е втора ръка, а в случай в който става дума за нов и то не какъв и да е, а както те го наричат "Мерцедеса" на климатиците, видиш ли това е най-нормалното нещо на света. Все едно да си вземеш нов Мерцедес С класа с двигател на очиларка Е класа, може и да е един и същ, ама знаеш ли, а ако знаеш ще си го вземеш ли ?

4. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Предполагам от КЗП ще ме посъветват как да постъпя.

На мен ми е интересни внасят ли изобщо RXS-G.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Предполагам от КЗП ще ме посъветват как да постъпя.

На мен ми е интересни внасят ли изобщо RXS-G.
    Нямам представа - но това което мога да те посъветвам е следното - в жалбата поискай да ти върнат парите (по спомен говоря но мисля че клиента има право да избере как иска да бъде компенсиран - с оправяне на проблема или с възстановяване на парите). Защото живеем в БГ и не е ясно как ще ти монтират смененото тяло след като са "имали проблем с теб".

6. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Не можеш да подадеш жалба с-у вносителя, реално ти нямаш никакви договорни отношения с него, реда е подаваш с-у търговеца, а вече ако има проблеми той се оправя с вносителя, иначе така всеки щеше да си подава с-у когото си иска. На мен в тази тема ми беше най-странен аршина с който се мери. Значи някой от хората, които защитиха размяната на телата, многократно са оплювали фирмите за втора ръка клими, защото видиш ли примерно са сложили външно тяло от 22ка на 25ца или обратното, като все пак се има предвид, че това е втора ръка, а в случай в който става дума за нов и то не какъв и да е, а както те го наричат "Мерцедеса" на климатиците, видиш ли това е най-нормалното нещо на света. Все едно да си вземеш нов Мерцедес С класа с двигател на очиларка Е класа, може и да е един и същ, ама знаеш ли, а ако знаеш ще си го вземеш ли ?
    Така е,прав си.
    Но аз искам да разбера има ли начин някой да накара вносителите да спрат да си правят маймунджелъците-защото измамата са я измислили те,не дистрибуторите или дребните търговци.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Ти като потребител не - нито имаш финасовата възможност за това нито можеш да претендираш за нелоялна конкуренция. В белите държави може и да стане нещо но в БГ максималното на което можеш да се надяваш е да ти върнат парите

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Лошото е че няма механизми ,чрез които да се дава широка гласност за подобни "дребни хитринки" на вносителите,за да могат хората да си имат едно на ум с какви фирми си имат работа.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Казват ни моделите били идентични. Ами като са такива да донесат външното тяло Professional за което клиента си е дал парите и да си взимат Siesta-та. Нали са едни и същи значи няма проблеми това да стане.

Влиза даден клиент в магазина с намерението да си купи нещо хубаво, което да го топли и в най-големите студове, да създава комфорт и да не създава проблеми. Вероятно на човека му е било трудно да събере парите, защото модела не е евтин, но той твърдо е решил, че този път ще е нещо хубаво. Удовлетворението от направената покупка продължило до момента в който сам установява, че вместо да получи това за което е платил скъпият модел Professional са му дали по-евтиният Siesta. Мислейки, че е станала просто някаква грешка клиента се обадил да информира търговеца за настъпилото объркване, но с изненада разбира, че объркване няма и било нормално да платиш за едно, а тихомълком да получиш друго.

Ако Вие бяхте на мястото на този клиент как бихте постъпили?

11. stz
    stz е офлайн

Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Stara Zagora, Bulgaria, Bulgaria

значи и мен са ме прекарали с тая siesta

12. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Ами мога да кажа как постъпих преди малко - на мой познат който в момента "се оглежда да си купи климатик - и даже ме разпитва за Дайкин преди няколко дни" - вече му разказах за ситуацията - да има едно на ум и да си решава сам.

13. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте,
    Някой има ли впечатления от Daikin F22KTNS? Трябва ми основно за отопление на 15 квадрата южна стая, но отдолу са мази. Или някакво друго предложение на тих и икономичен Daikin, Sanyo или Mitsubishi до 1300-1400лв. без монтажа?

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от stz
    от повдигната тема проверих и моето климатиче
    което Daikin FTXS35D
    на вътрешното тяло пише Daikin FTXS35DАWMV произведено 2007 ????което за мен е малко странно за нов климатик
    а на външното тяло пише АRXSFV18
    И най интерестното е че пише че е произведен 2008 година ?????? това нормално ли е вътрешното и външното тяло да са с различна година на производство ???
    и на моето пише Siesta
    Отговарям - ДА - нормално е...Колко пари си дал - имаше промоция...

Относно подовия с външно Сиеста - нелегална комбинация без знанието на централата и както комбинацията вътрешно - Профешанъл и външно - Комфорт целта е да се продава нещо с висока цена и да се извлича голяма печалба...
    Не случайно казах че не знам нищо за такава комбинация...има фирми които така гонят печалби...Оплаквайте се и ги гонете до дупка...Те са ви обрали истински...пишете и на адреса на Централния офис във Виена да им се види циганията.
    Официалните вносители са повече от един ,но не всички си позволяват да се гаврят така с потребителя . Няма такава комбинация,също така НЯМА ТАКЪВ отговор че телата са идентични...ако някой го твърди смея да кажа че са намесени лични интереси.
    Повтарям пак - ТЪРСЕТЕ си правата ...има начини пишете на фирмата майка - взели са ви парите без да получите това което сте заплатили.
    Аууу..извинете ме - чак сега прочетох кореспонденцията с Атаро - е много са се оплескали ...няма да коментирам -гони ги до последно ...как не ги е срам да пишат смешни отговори "Дайкин не смогвали с доставките...?смешници при нас си имаше нормални доставки..." Алчност е думата и нелоялна конкуренция може да се нарече но и името на Дайкин е засегнато и трябва да се оплаче някой за да им ударят шамар от Белгия и Австрия .

16. Тук е от
    Oct 2010

Имате нормални доставки, защото нямате много продажби. Daikin наистина имаха затруднения с доставките на някои модели климатици. В понеделник се очаква тяхното становище по въпроса.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговориха ми:
    Здравейте,
    не трябва да имате основание за притеснение и ще Ви обясня защо.Лятото
    DAIKIN имаха проблем с доставките на почти всички модели,не можеха да
    смогнат с производството и да задоволят доставките за България,поради което
    ни доставиха външни тела ARXS-G.Те се произвеждат за Италия,Испания и
    Франция и затова се различават с буквата А,DAIKIN са решили така да бъдат
    обозначени.Като параметри и възможности нямат никаква разлика с RXS-G И НЯМА
    и няма никакъв проблем да се комбинират с вътрешно тяло FVXS-F.

На което отвърнах с :

В никакъв случай не мога да приема отговора Ви за задоволителен.Както вече споменах става въпрос за външно тяло от серията Siesta/дори в момента се рекламира Новата Сиеста Мулти която е окомплектована именно с АRXS-G/,а подово стенния климатик спада към серията Profesional и трябва да е комплектован с тяло RXS-G.Това е отбелязано дори и във Вашия сайт,включително и в ценовия Ви каталог!
    Мен ме интересува въпросът как да получа това,което сте обявили и това което производителят казва че трябва да е.
    Не съм имал намерение да закупувам Сиеста.

И С ТОВА КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА ПРЕКЪСНА
    Време е да се обърнеш към прокуратурата.Пловдивската прокуратура е една от най-серт прокуратурите в Бг-нали там е седалището и адреса на управление на АТАРО Клима.Евентуално престъпление по чл. 225 от НК или по чл.209 -измама или 212-документна измама-казват ти че купуваш подов дайкин и ти взимат парите/плащаш цена на подов дайкин, а всъщност ти монтират външно тяло на евтината серия на дайкин СИЕСТА.Може да е налице и продължавано престъпление-най-вероятно няма да си единствения пострадал и ще има няколкостотин човека/юридически лица по 200 до 1200 лева в зависимост дали е 25, 35 или 50-ка поръчания и купен подов дайкин.Най-малкото ще им подпалят задника на АТАРО и този който е издал това нарежане.

Мерака(за лапачка на пари) е по силен от дриснята, ама дали това ще се хареса на прокуратурата...

18. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Моля за съдействие за превод на дистанционни daikin-s 28 jtrxs и f28jtns-w.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1782
    Последно: Днес, 10:31
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе