здрасти купих си Daikin FTXS35D миналия месец и искам да попитам дали е нормално от 2-3 дена е пуснат климатика на 24 градуса автоматично духане и икономичен режим стаята е около 18 квадрата не спира да духатова нормално ли е ???
здрасти купих си Daikin FTXS35D миналия месец и искам да попитам дали е нормално от 2-3 дена е пуснат климатика на 24 градуса автоматично духане и икономичен режим стаята е около 18 квадрата не спира да духатова нормално ли е ???
То и климатиците на 100V ги продават само в България, какво остава някой тарикат търговец да направи комбинация от 2 различни серии, а тя да не съществува като краен продукт (комплект) никъде другаде извън пределите на страната ни. Всичко е продиктувано от прекомерна АЛЧНОСТ, която е във всички сфери на търговията, а и в живота в България като цяло, а уж клиента е царПървоначално публикувано от valen1
глупости на търкалета. На това му се казва уродлив манталитет, всеки гледа да излъже и открадне някого, за да преуспее със съвсем малки изключения.
Писах до Атаро клима за възникналия проблем.Не съм го купувал диретно от тях,но е с тяхна гаранционна карта.Сега очаквам да отговорят и ще видя как ще се развият събитията.
Качил съм техническите данни за двата модела, ако на някой му се занимава, да търси разликите
http://v-clima.com/download_tech.php
Ами не е така - защото когато човек си взима климатик той си го избира от каталог - в този каталог е означен модела на вътрешното и външното тяло като стока А (поне в булклима е така) - след доставката ако модела на едното тяло е различен от този който е в каталога следва че си получил стока Б а не стока А. Целия този цирк нямаше да го има ако търговеца беше означил 2-те външни тела в каталога си - обаче тогава "далаверата" щеше да е "обявена официално" и не само "наблюдателен клиент" би забелязал разликата. Щото едва ли само на dsmt е продадена тази комбинация от тела.Първоначално публикувано от Kasap
От предоставеният от VKLIMA линк изтеглих спецификацията.На всяка страница от PDF-a ясно е изписанo Siesta-т.е. друга серия.Едни и същи показатели могат да се постигнат с различни устройства-нали така?
Един и същ компресор ли има в двата вида тела?
Електрониката ,която ги управлява идентична ли е,на едно и също място с едни и същи компоненти ли епроизведена?
Ако ДА-тогава защо имаме два отделни модела???
Ако в сайтовете на вносителите беше отбелязано ,че поради някаква смешна причина/нямало това което трябва да има/се предлага комбинация с външно тяло от по-ниска серия на цената на нормалната комбинация щях ли да го закупя/и не само аз/?
Щом си писал до Атаро, изчакай отговора им. Всичко, което казвам е, че няма какво да гадаем. Възможно двата агрегата да са еднакви.
Отговориха ми:
Здравейте,
не трябва да имате основание за притеснение и ще Ви обясня защо.Лятото
DAIKIN имаха проблем с доставките на почти всички модели,не можеха да
смогнат с производството и да задоволят доставките за България,поради което
ни доставиха външни тела ARXS-G.Те се произвеждат за Италия,Испания и
Франция и затова се различават с буквата А,DAIKIN са решили така да бъдат
обозначени.Като параметри и възможности нямат никаква разлика с RXS-G И НЯМА
и няма никакъв проблем да се комбинират с вътрешно тяло FVXS-F.
На което отвърнах с :
В никакъв случай не мога да приема отговора Ви за задоволителен.Както вече споменах става въпрос за външно тяло от серията Siesta/дори в момента се рекламира Новата Сиеста Мулти която е окомплектована именно с АRXS-G/,а подово стенния климатик спада към серията Profesional и трябва да е комплектован с тяло RXS-G.Това е отбелязано дори и във Вашия сайт,включително и в ценовия Ви каталог!
Мен ме интересува въпросът как да получа това,което сте обявили и това което производителят казва че трябва да е.
Не съм имал намерение да закупувам Сиеста.
И С ТОВА КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА ПРЕКЪСНА
Ами очевидно проблема няма да ти бъде решен цивилизовано - колкото и банално да звучи единствения начин е КЗП. Може да се пробваш като за последно с фирмата която ти е продала климатика - да обясниш че ти си платил за климатик от една серия а са ти продали климатик от друга серия и ако те не искат да решат проблема то не ти остава избор освен КЗП - http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...cument_id=2562
Предполагам че имаш документи с които да докажеш за какво си платил и какво са ти доставили - ако е така би трябвало КЗП да се намеси съвсем ефективно (лесно)
успех
Аз пак не виждам логиката да се пита Атаро. Нали те са продавача, нормално е да кажат, че всичко е наред. Аз за това ти казах пускаш жалба до КЗП, а пък нека те дадат директно от Дайкин становище, че всичко е еднакво, лабораторни изпитания и тн, ако предоставят тази информация официално от Дайкин и ти ще си спокоен и всичко ще е наред, ако не го направят или да ти подменят външното тяло или да ти върнат парите, мисля това ти сам можеш да избереш в случая, защото си бил вкаран умишлено в заблуда.
от повдигната тема проверих и моето климатиче
което Daikin FTXS35D
на вътрешното тяло пише Daikin FTXS35DАWMV произведено 2007 ????което за мен е малко странно за нов климатик
а на външното тяло пише АRXSFV18
И най интерестното е че пише че е произведен 2008 година ?????? това нормално ли е вътрешното и външното тяло да са с различна година на производство ???
и на моето пише Siesta
Направи писмена рекламация във фирмата, продала ти климатика. Да се впише в книгата за рекламации. После изчети закона за защита на потребителите, частта за рекламации. И след това КЗП.Първоначално публикувано от sunmanbg
За мен дискусията трябва да приключи, при положение, че има официален отговор от вносителя, че двата агрегата са индентични. Останалото си е чиста параноя.
Мнението на вносителя няма никакво отношение към проблема - той може да си твърди всичко и най-вече ще твърди това което е в негова полза. Ако са толкова идентични що не го напишат в каталога си - ей това не мога да разбера? Та да може потребителя да види за каква точно стока плаща. 90% от потребителите няма да обърнат внимание на разликата в моделите а останалите 10% ще са наясно какво точно купуват. И от тук на сетне всеки да си прецени дали иска тази стока или не.Първоначално публикувано от Kasap
Да ама не,както казваше незнам си кой.....Първоначално публикувано от Kasap
Ще подам жалба,не срещу търговеца,който ми продаде климатика,а срещу вносителя-според мен той умишлено въвежда в заблуждение клиентите си.
А разлики в параметрите на двата модела има-в отдаваната мощност при различна външна температура и зададена за поддържане в помещението.