Те общо са 21 кв.м. и ако са плътно една за друга с 1 врата ще стане, стига да е насочен точно срещу вратата.
Те общо са 21 кв.м. и ако са плътно една за друга с 1 врата ще стане, стига да е насочен точно срещу вратата.
Добре, де!
Ама не ми отговорихте конкретно като на тъпанарка: Отиваш в магазина и казваш, опаковайте ми моля климатик Dikan ........???
Дообесявам! Стаите са една до друга, вратата е голяма и така или иначе винаги е отворена, освен това вратата е между двете стаи и единственото място на климатика е срещу вратата
Перфектно, ще стане, кажи си бюджета.
hristina67,
Daikin F22 HTNS ще заспи. Ако едната стая е спалня, сложи го в другата. Така изобщо няма да го чуваш, докато спиш.
Привет на всички,
Искам да си сложа климатик в спалнята, правихме ремонт на скоро , сложихме както си му е реда - изолация, нова дограма ПВЦ и т.н.т и сега зимата има зверски конденс главно по стъклата но почна да се появява и мухъл във външния ъгал . Та си мисля да си сложа нещо с аспирация /да вкарва пресен въздух от вън/ и както изглежда единствение подобен климатик на нашия пазар е DAIKIN URURU Sarara. Но тук изниква друг проблем : не е 100% сигурно че вкарването на пресен въздъх ще реши проблема с конденса и дали е възможно да се спи на климатик с включена опция за пресен въздух , това не увеличава ли шума?
друг вариант е да се сложи някакъв пасивен вентилационен отвор + по голям климатик , ама пак проблема със шума , АЗ съм чувствителен на тази тема а живея на запрашено място като под блока минава градски транспорт!
HELP , a need advice!
Аз не съм убеден ,че това ще ти реши проблема!"Чистият въздух" някак си ми излиза "скъпият въздух".Ако имаш средства за 1 климатик на цената на 2 ОК.Имам Daikin,но не е Уруру-Сарара.Мисля ,че във форума беше писано нещо интересно точно по въпроса.Не е лошо да прочетеш.Точно за шум и свистене ставаше въпрос при работата на тази машина
Мисля, че всеки климатик има опция за изтегляне влагата от въздуха - не е необходимо Уруро Сарара. Аз също имах жесток конденз след ремонта преди зимата - дори трябваше да чакам подовата замазка да изсъхне, но монтирах климатик, пуснах го на тази опция и влагата изчезна много бързо - мерих и с влагомер и показателите бяха наистина отлични. Ако няма някаква по-съществена причина за влага, климатикът ще реши този проблем. Но ако не може да се проветрява заради отровен въздух и вкарване на свеж въздух се налага, тази функция може да се ползва през деня за известно време. Но всичко е до пари, ако нямаш проблеми с тях, Уруро Сарарата не е лош вариант.
Според мен и обикновен климатик ще върши работа. По принцип малко изсушават въздуха, а ако включиш и съответния режим... Според мен помещението ти е било още влажно от ремонта. Нямаш нужда от кой-знае какви чудеса.
А за вкарването на свеж въздух - то навън ако го няма... не знам дали може да пречиства отровни газове
mazalo, кажи все пак размери на спалнята, с какви пари разполагаш. Да не би да си от морски град с голяма влажност на въздуха? Ако не живееш на Сточна гара или Орлов мост, дори проблема с праха може да ти го реши обикновен климатик. Все пак въздухът в стаята се пречиства през основния филтър. А аспирация 24 часа, дори като спиш? Това да не е операционна?
благодаря на всички, които ми отговориха
Намерих тази оферта за климатика, добра ли е? Някой знае ли нещо за този търговец???
Цена: 1 320.00 лева
Производство: Япония - Дайкин
Модел: F22 HTNS-W(C)
Тип: Инверторен ( ХИПЕР ИНВЕРТОР )
Охладителна мощност: 0.5 -2.2- 3.2 kW
Отоплителна мощност: 0.5 -2.5- 4.2 kW
Cop: 5.29
Енергиен клас: А
Фреон: R-410А
Шум: 19dB
Нормален режим на работа до: -20 градуса
разход на ток: от 0.095Kw до 1,415kw
Хубав дизайн и страхотни показатели. Технология за по-добър контрол на температурата. Изключително тиха работа, ниско вибрационен компресор.
климатика позволява тръбен път 25м.
Екологично чист фреон
JAPAN CLIMA
ул. Проф. Фр. Ж. Кюри №51, до вх.Г
9000 Варна
Име: Г-н Иво Велев
Телефон: 052/910363 GSM: 0898 482668
Факс:
Е-мейл: japan_clima@abv.bg
http://japanclima.com
Японски Климатици на изгодни цени!
Всички дадени цени са без начислена цена за монтаж!!!
Ами за тази фирма информацията е оскъдна, освен това не става ясно дали има извънгаранционно обслужване - пише, че обслужва климатиците само до три години, по времето на гаранцията, а след това? Ако някой има опит с тази фирма, да каже. Не става ясно дали ДДС-то е включено. Ако искат отделно ДДС, става скъпо. За монтажа също няма информация, нито за цена, нито какво включва.
А ти все пак опиши стаите: вътрешни, външни стени, изолация, дограма, съседи. Ако имаш добра изолация и дограма, съседи (ако не си в къща), климатикът е идеален, ако не е така, трябва малко по-мощен.
като им гледам инфото и снимките изкопирани 1:1 от сайта на Димели ще са някой техен клонинг като са им отпуснали някой и друг модел от ниския клас
hristina67, ако ще го ползваш за общо двете стаи - малък е.
Ами да, в къща съм на два етажа. Имам вътрешна и външна винилова изолация. И дограма саламандър 5 камерна + Ка стъкло.