Страница 14 от 171 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

И аз бях изненадан, че имало симптоматика. Само казвам какво съм чул, без да се подписвам под него. Докато не проверя нещо от няколко независими източника, както и от личен опит, не мога да твърдя за истинността му.

На режим охлаждане, около 0 или до 2 градуса върху питата се появявали ледени (заскрежени) хоризонтални ивици. Под нулата ставало по-лошо.

Като дойдат, пак ще ги питам подробно, къде, как изглеждат и т.н.

А иначе ако климатикът работи както е по документи, какво значение има дали е вакуумиран? И обратно, ако наистина това оказва влияние върху работата, му значи има външни симптоми. Може би този пост трябва да се премести за коментар и допълнение в "обсъждане на всякакви климатици", защото не вярвам много Дайкини да са монтирани без вакуумиране. Но кой знае...

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Надявам се да не забравиш да ги питаш по-подробно, как се разбира един климатик дали е вакуумиран.

До тук разбрах от това което са ти казали в "Драмакс", че един климатик може да се разбере дали е бил вакуумиран при режим отопление и външна температура към +0 +2 градуса, тогава ако не е бил вакуумиран на външното тяло се появявали заскрежени хоризонтални ивици.

Това че някой си е купил Daikin или друг скъп модел климатик не означава автоматично че ще дойдат професионалисти които да го монтират добре и по инструкция.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

5. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте,
    Тъй като за пръв път ми се налага да купувам климатици, а съм абсолютен профан в тази област и се нуждая от помощ. Благодаря предварително на всички потребители и моля модератора blue1 ако има възможност да ме посъветва нещо, защото от прочетеното до тук се убедих в огромните му познания(за което )
    Трябва ми климатик за две свързани стаи с обща площ около 30 кв.м. височина 2,75 югоизточно изложение, нова ПВЦ дограма с К-стъкло, измазана тухлена къща с вътрешна изолация фибран 2 см. Тъй като не разполагам с неограничен бюджет се орентирах към климатик втора ръка.Посъветваха ме да търся 18-ка. Живея много близо до Пловдив и обиколих доста магазини, в най големия оставих телефона си на милата продавачка и я помолих когато се появи Дайкин(тъй като не съм много запознат се доверявам на мнението на болшинството, че е най добрата марка) 18-ка да ми се обади. Днес ми се обади и ми каза че има Дайкин 18-ка инвертор на цена 940 лв. модел 99г. и ми продиктува следното AR407BXPV. Аз такъв модел не открих никаде в мрежата. Предполагам, че 407 е фреона, а пък V-то може и да е W. Искам да ме посъветвате дали си заслужава, а също така какво по добро решние мога да взема.
    Благодаря!

6. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Valen1, мисля, че нещо такова са имали предвид - това е описание на един потърпевш от форума:

"Моля за помощ/съвет относно моя Panasonic - E9GKE, в експлоатация от 2 месеца: Тази вечер при температура вън около -3...-5 градуса и мъгла, климатика мина в режим размразяване. Излязох да погледна в какво състояние е и забелязах, че питата е заскрежена не много, но във вид на ивица (лента) с ширина около 10см по цялата дължина тялото. Това ме притесни, тъй като мисля, че би трябвало да се заскрежава равномерно..."

Може и фреон да е проблемът, но може би все пак нещата са свързани: вакуумиране, фреон, лош монтаж. Все пак в една система всичко е свързано, ако нещо не е както трябва, това се отразява и на функцията на другите неща. Иначе аз най-малко мога да давам копмпетентно конкретно мнение - само мога да разсъждавам.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Днес видях, че се е появил и вторият белгиец в нашия комплекс. Външното тяло изглежда модел RXS 50 G. В сайта на Дайкин има поне 4 климатика с това тяло. Мислех, че за всеки модел вътрешно има съответстващото му външно тяло. Така ли е или има и друго, което ми убягва?
    На моето външно пише RXS 35 E, но съвпада със снимката на RXG 25 E.
    Някой може ли да обясни откъде идва объркването и връзката между външно и вътрешно тяло?
    Ето тук гледах:
    http://www.klimastudio.de/klimastudi...Split_2008.pdf

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

http://www.daikineurope.com/products...ng/default.jsp
    Тук си пише кое вътрешно с кое външно върви. Не е като при другите марки.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Мерси, но е същото. Моето е с това пластмасовото в средата на вентилатора, на външен вид е RXG 25 E, а пише RXS 35 E. Или става дума за други модели, неопоменати тук?

11. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте имам климатик Дайкин FTYN25DAV3B. Това е конвенционален климатик с ефективност и икономичност при отопление до -15. Цяла зима работи без проблеми в стая 15кв.м. 2,5 височина консумация около 800вата при отдадена 3 К-вата енергия сметката ми за ток се увеличи с 25-30 лева. Климатика не е изключван цяла зима 06.01.08-24.04.08 и е поддържал темп от 23гр. Преди няколко дена го включих на охлаждане и както е написано в ръководството, след дълъг период на неизползване го пуснах за 2-3 часа да работи на режим DRY след, което го пуснах на 24 гр. в режим COOL. Това което ми направи впечатление е, че по време на изсушаването, както и при охлаждането климатика отделя много малко вода, което навярно се дължи, както на условията в стаята, така и на атмосферните условия на вън. Друго, което ми направи впечатление е постоянната работа на вентилатора на вътрешното тяло с постоянни обороти, което ме подсети, че през зимата след като достигне зададената температура и компресора спре, вентилатора на вътрешното тяло продължава да работи на много ниски обороти духайки студен въздух!!!!. Аз вече от няколко години имам един LG 12-ка конвенционален, при него без значение, че съм задал максимална мощност на вентилатора на вътрешното тяло, щом спре да работи комресора от вън вентилаторът вътре преминава на режим slow. След като се включи компресора, вентилаторът вътре автоматично се връща на зададената настройка, а на отопление щом спре компресора спира и вентилатора вътре. Знае ли някой дали няма специална настройка и за Дайкина да намалява скоростта на въртене на вентилатора вътре, когато външното тяло е в състояние на покой. Благодаря предварително. И друго, направи ми впечатление че при свързването на кабелите на вънщното тяло на Дайкина има два трижилни кабела пет гнезда и заземяване съгласно схемата от ръководството единия кабел се свързва на 1 и 2 позиция, а третата жица отива за нулата по същия начин се свързва и за вътрешното тяло. Втория кабел се свързва на 3,4 и 5 позиция и по същия начин на вътрешното тяло. Техникът, който ми монтира климатика го направи обратното първият кабел свързва позиции 1,2 и 3, а втория 4 и 5, като третата жица е закачена за нулата. От значение ли е това за работата на климатика и има ли нещо общо с описания проблем? Моля някой да помогне.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Аз лично не виждам НИКАКЪВ проблем.Може би проблема и грешката ти е ,че сравняваш DAIKIN с LG!

13. Тук е от
    Jun 2008

И при вас ли на охлаждане вентилатора на вътрешното тяло върти с постоянна скорост, без значение дали компресора работи или е в покой?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Разбира се!Има голяма разлика в "поведението" на климатика между режима отопление и охлаждане!Все пак зависи от марката и програмите на самата машина.
    Има хора в този форум ,които са "молекулярно" запознати с процесите при хладилните машини и никой няма да ти каже ,че има проблем!
    P.S.-Когато си постигне температурата е нормално и да спре!

16. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Доволен съм от моите машини. Оцених ги едва сега в жегата. Холния ми климатик FTXR-42E е наистина голям звяр. Включваме го само, когато детето (имаме дете на 10 месеца) не е в хола, а напоследък и в апартамента, на затворени прозорци и отворени врати навсякъде и в апартамента условията са отлични целодневно. Другият в детската го включваме само вечер преди детето да заспи. Впечатлен съм как тази машина може да охлади цял апартамент (май на теория не можеше - трябваше да има тяло във всяка стая) - хол, кухня, коридор и 2 спални. Режимът, който съм му задал е температура 24 градуса, 3D, с вкарване на свеж въздух.

17. iva
    iva е офлайн

Тук е от
    Mar 2008

Ще съм благодарна ако нйакой може да ми каже каква е разликата между Daikin FTXS35G i FTX35G. Всъщност "S" какво означава?

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Искам да споделя нещо ,което доста ме зарадва и учуди при работата на "Дайкина" ми S 22FTNS.
    Снощи ,когато вече реших да го спра да охлажда.Натискайки бутона за изключване , климатика работи на още около 15-20 минути и доста качествено се "издуха" само с вентилатор.А външно изглеждаше спрян/не работеха светодиодите/ само жалюзите бяха отворени.Това не го бях забелязвал и доста ми хареса идеята за премахване на миризмите и плесените!
    Даикина си е Дайкин!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 171 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе