Страница 26 от 171 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

благодария ти jori а като модел този Daikin FTXS35G дали е добър а момчета?????????

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

в момента според мене е най-добрия модел като мощност и СОР след Ururu Sarara.Тази година му направиха фейслифт,вдигнаха му мощността и копа,насочва струята автоматично във хоризонтална и вертикална посока/3D/,двуканален сензор-ако има хора в помещението-насочва струята в другата част на помещението,ако няма хора-сваля с 2 градуса зададената температура.модел 2008.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

и седмичен програматор

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

jori някакви преки впечатления за този модел (работа като цяло, ефективност, шум, коя година модел е и т.н.) на който съм се спрял?
    Благодаря за коментара!
    http://v-clima.com/prod.php?id=14

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

модела е от 4-5 години,миналата година му направиха фейслифт-вдигнаха му копа,направиха го клас А,смениха му дизайна,така че можеш да го пишеш модел 2007.
    по въпроса за тихата работа-тих е максимално,колкото може да бъде тиха една 18-ка,а тя никога не е тиха колкото една 9 или 12.затова ти препоръчвам ако имаш финансова възможност да си сложиш 2 9-ки

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

jori - аз имам една 12-ка инвертор-стенен Панасоник която е в помещението (37 кв.м.). Него ще го преместя в съседната по-малка стая, а на негово място искам да сложа тази 18-ка и да стане баланса на апартамента. Незнам дали е удачно пак да слагам 12-ка. Тя при всички случай ще бъде ПОДОВА. Какъв съвет ще ми дадеш за финал в този случай от новите ефективни модели?
    Благодаря ти!

П.С.jori тогава какво да слагам 18-ка или 12-ка. Кой е по-удачния вариант?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

По прицип максимума,който може да поеме една 12-ка дайкин е 30 м2,и то при положение че е добре изолирана и желателно южна.но всичко е много относително,зависи и от кой град,а понякога има значение и района в града

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Julian, моля те и за твоето компетентно мнение по въпроса ми като модератор в темата.
    18-ка или 12-ка подов-имвертор DAIKIN за помещение м/у 35-45 кв.м? За две 12-ки нестава в него, все пак е продълговат хол, а ще имам в съседна стая и една друга 12-ка инвертор стенен Панасоник. Благодаря ти за мнението!!!

P.S. М/у другото кой модел 18-ка подов-инвертор е за предпочитане като модел?
    От тази година има ли нови подови-инверторни DAIKIN или ако няма кой е най-актуалния?

http://www.v-clima.com/prod.php?id=14

11. ned
    ned е офлайн

Тук е от
    Aug 2008

Здравейте.Кажете нещо за FTX35GV1B.От питанията ми и търсене на информация за този модел ,не успях да разбера това нов модел ли е ,и японско производсво ли е .В търговската мрежа казват че били японски,ама май доколкото разбирам само марката е японска,а кой знай де е правен.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте.Кажете нещо за FTX35GV1B.От питанията ми и търсене на информация за този модел ,не успях да разбера това нов модел ли е ,и японско производсво ли е .В търговската мрежа казват че били японски,ама май доколкото разбирам само марката е японска,а кой знай де е правен.
    Моделът е 2008,със сигурност не е японски.той е от така наречените "economic"модели-с орязани мощности и екстри

13. ned
    ned е офлайн

Тук е от
    Aug 2008

Благодаря за бързия отговор.Та значи избора ми не е много добър ,понеже преди два дни го монтираха.Дай малко жокер,какво значи орязани мощности и екстри???

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

влез в някой сайт и сравни моделите-FTX,FTXS,FVXS,FLXS,FTXG

16. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    за колко кубика,за какво се ползва помещението и какво е като конструкция
    Ами помещението е 56 квадрата за височина не знам (към 3;4 метра да е),иначе е за магазин с храни.Иначе помещението е тухла + мазилка

17. Тук е от
    Aug 2008

Иначе за Дайкин компресора за сега няма проблеми и е сравнително тих.Възнамерявам като ми остане свободно време да отворя този път външното тяло да видя какъв компресор са ми сложили (модел,производител).Другото което ми направи впечатление е,че ако работи 15 мин.някъде около 12;13 мин.почива компресора - така ли трябва да е?Спомням си ,че един познат на хладилна техника ми беше споменал,че колкото работи даден компресор,толкова трябва и да почива.

И на сподледно място - при монтажа на климатика,има поогънати ребра на външното тяло,това оказва ли влияние върху КПД и пречи ли му доп.задръстване (прах,пухчета от липи и др.) ?

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ами помещението е 56 квадрата за височина не знам (към 3;4 метра да е),иначе е за магазин с храни.Има 2-ве витрини за безалкохолни и алкохони напитки-едната отдолу откъм радиатора духа като калорифер топлина);2-ве витрини за колбаси млека и др.;1-на витрина за кайми (AEG) и един фризер ZeroWatt + хладилник Snage.Иначе помещението е тухла + мазилка
    Трябва ти колона като тази с изгорелия компресор-минимум 12кВ хладилна мощност.Колоните всички са китайски,но гледай външното тяло да е с два вентилатора и минимум 1,10 м високо.на тебе проблема нети е с отоплението а с охлаждането.Вътрешния топлообменник трябва да се сваля най-много на 12месеца и да се мие с пароструйка,защото в магазини за хранителни стоки много бързо се затлачва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 171 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе