Може и да се справи. Само охлаждане или и отопление? Ако е и за отопление, май по-добре 25-ца същия модел.Първоначално публикувано от Tomy1
Може и да се справи. Само охлаждане или и отопление? Ако е и за отопление, май по-добре 25-ца същия модел.Първоначално публикувано от Tomy1
Е ние всички живеем в България... квадратурите за които говори Alexi японците са ги изчислявали за "Европейски тип жилище", за отопление, за климата на Токио... за сравнение най-ниската измерена теmпература там е -9*CПървоначално публикувано от saissais
Искам да ви кажа, че ми писна да чета как се отопляват хамбари (в случая не са хамбари, говоря по принцип) с 22-ки или седмици и разбира се за не повече от 10лв на месец... я се стегнете...
Японците по тази причина имат стандарти
Кво да кажа... аве пич ти прочете ли какво точно си написалПървоначално публикувано от saissais
Кво става... еми аз такова нещо не съм чувал даже... за духалката говоряПървоначално публикувано от saissais
dan66 и Alexi са отговорили ... още нещо онова дето е на стената няма реотани...
чета чета и срещам различни означения на климатиците
каква е разликата ??
ето напримеер едното Daikin F22 HTNS
и другото Daikin FTXS35 или DAIKIN FTXS25-D
Ами различни модели
btw първият е японски на 100 V, а другите два - европейски.
Аха къде бил ключа от палатката
Ами като няма предлагане от японските Дайкини ще трябва да си взема от европейските . надявам се да няма драстични разлики в изпълнението и работата им ?????
Или пък да се насоча към Фуджицу ?? Които всъщност къде лисе правят ??
Предлагане има, зависи къде търсиш
Fujutsu се правят в Китай, но са много добри.
Във магазини Зора има Даикин инвертор за 1200лв без монтажа. Модела е нов(FTX25GV). 35-цата е 1400лв. По-ниска цена от тази няма никъде. Дано това накара MMC и АТАРО да смъкнат цените. Тези май си ги внася Зора. Само от къде го намериха оня пуяк Ники Кънчев да им е рекламно лице на магазина.
А дали не са ментета нещо?А ако не са бих си взел 35-цата,но не знам дали ще е подходящ за 22кв. хол!?
те не са ментета ама КОП 3.5 ми се вижда малко за съвременна машина ...
Това не е вярно. 25-цата е с КОП 3.68, а 35-цата е 3,74. Може да си ги видите на страницата на Даикин.
За 22кв.м хол даже 25-цата ще е достатъчна, но ако съседните стаи са неотопляеми или няма добра изолация на външните стени 35-цата напълно ще те удовлетвори.
СОР-а въобще не е нисък, като се има предвид, че КОП-а на Даикин пада по бавно с падане на температурите и при ниски температури разполага с повече мощност от останалите климатици. В крайна сметка и цената е много ниска, а клиамтик с по-висок СОР става доста по-скъп. Въпроса са СОР-а и отдаваната мощност на клиамтиците е коментирана много. Два климатика с еднакъв СОР не са еднакво икономични.
добре колко е КОП при -10 на тая машина че толкова го хвалиш
25-ца около 2.7
Гледа се и колко мощност отдава. Какво повече може да се иска за тези пари.
не думай ,при +7 КОП 3.5 пък при -10 2.7 ,я дай линк към сервизната документация да видя това гениално творение на Дайкин в ниския клас