Страница 66 от 171 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Вече 1 година имам два климатика Дайкин - FTXR и FTXS. След отличните впечатления, които имам от лятото и преходните периоди (отоплявам се с парно през зимата и климатика в хола е включен само да овлажнява и отвреме навреме да вкарва свеж въздух), след като руснаците спряха газа и драстично намалиха парното за 2-3 дена при температури -5 - -15, имах възможност да тествам уруру-сарарата на отопление при много ниски температури. Какво да кажа - при -12 навън никъкво обледеняване и никъкъв шум навън. Вътре с него отоплявах хол, кухня и коридор.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А с другия? Как се е държал?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Бай Миле
    ...Орязани са от към екстри - нямат око, което да ме следи къде съм, и да духа в обратната посока...
    Искам да поясня че,ролята на окото при Даикин не е тази за която говориш,много хора мислят като теб,но бъркат...всъщност окото е сензор за движение и при липса на такова намалява мощността на климатика с цел икономия,при засичането на движение климатика се връща сам на параметрите които са зададени...дано е стало ясно...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Плещиш глупости,без да си в час-окото има И ДВЕТЕ функции.Могат да работят и поотделно,и заедно двете.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

vanko68,незнам откъде го измисли това...аз ползавам такъв климатик и имам претенциите да си познавам климатика...един облог вече отказа,ако искаш да ти предложа друг...аман от разбирачи...

7. Тук е от
    Oct 2008

Като основна цел е да измести стуята извън обсега на хора...втора цел ако отчете липса на движение продължително време намалява консумацията

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

KonanVarvarina-Аман от разбирачи ??? Аз с това се храня 9 г бе,човек.И още 10 души след мен. Ето и за теб,да си четеш преди лягане :
    www.artcool-bg.com/bg/products/108/

Или влез в сайта на Вулкан 2002,раздела изтегли,дръпни си каталога на БГ и чети колкото сакаш.Има го в FTXS,FTXG,FTXR,FVXS

Какъв ти е климатика,за да ти кажа какво да пипнеш по дистанционното,за да се убедиш сам?

10. Тук е от
    Oct 2008

Конан ako 20мин няма никой в стаята чак тогава ще смъкне консумацията=температурата...не спори

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

vanko68,учудващо е че все още успяваш да се храниш...сега видях че го има това ,но само в FTXS-G серията...а не в цялата FTXS
    http://www.ataro.bg/modules/PDdownlo...p?cid=8&lid=19
    Моят климатик е:FTXG25Е http://www.ataro.bg/uploads/PDdownlo...tige_FINAL.pdf влиза в тези серии които си посочил че го има...хаиде да видим как ще го накараш да духа встрани от мен, а не върху мен с помоща на окото...

12. jdg
    jdg е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Ако увеличиш оборотите на вътр.вентилатор,бученето изчезва или намалява,нали?
    Виж, не се сетих да пипам тръбите. Днес ще ги видя, като се прибера. Но си абсолютно прав - като вдигна оборотите на вентилатора и бученето от външното спира, като му включа "нощния" режим тръгва да "излита"
    Би било добре на "авто" сам да си вдига оборотите като види зор, но като паднат температурите повечко не го прави коректно. За сега го оставих на 3-та степен и цяла нощ си беше тихичък. Явно така трябва да го карам при по-студено време, като се постопли - пак на "ауто". Да го бяха описали поне в инструкцията му за експлоатация.
    Някой да знае откъде да си дръпна техническа документация за този модел? Имам характеристики за климите с външно тяло RXS25G2V1B, но за моя няма таблицата с КОП-овете при различни температури, но предполагам, че при -10* не пада под 4.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от jdg
    Виж, не се сетих да пипам тръбите. Днес ще ги видя, като се прибера. Но си абсолютно прав - като вдигна оборотите на вентилатора и бученето от външното спира, като му включа "нощния" режим тръгва да "излита"
    Би било добре на "авто" сам да си вдига оборотите като види зор, но като паднат температурите повечко не го прави коректно. За сега го оставих на 3-та степен и цяла нощ си беше тихичък. Явно така трябва да го карам при по-студено време, като се постопли - пак на "ауто". Да го бяха описали поне в инструкцията му за експлоатация.
    Някой да знае откъде да си дръпна техническа документация за този модел? Имам характеристики за климите с външно тяло RXS25G2V1B, но за моя няма таблицата с КОП-овете при различни температури, но предполагам, че при -10* не пада под 4.
    На теб не ти ли дадоха инструкция за ползване на климатика? Аз чак сега я погледнах моята. Та ето какво пише:
    "... климатикът не трябва да се пуска на ауто вентилатор...
    ... човек трябва да стои отвън до външното тяло с кофа гореща вода, с нивелир, с няколко тампона, подходящи инструменти, ако се наложи да сваля капака, да маха ненужни вати, или да размразява такива, да накланя агрегата в една или друга посока...
    Ако все пак реши да влезе на топло, хубаво е да може да сваля вътрешното тяло, да пробива дупки в гипскартона и пръска монтажна пяна...
    Хубаво е човек да е минал курс за ползване на Дайкин преди да реши да си купува такъв...
    Копчетата по дистанционното не трябва да се ползват както си искате - само на 1-2 установки работи, останалото са ненужни и забранени функции, освен ако не искате пълен дискомфорт. Окото ви следи навсякъде и знае, ако правите нещо нередно - внимавайте!!!...
    Окото има и трета функция: скрита камера, която предава образа директно във фирмата и служи за диагностика от разстояние, така че не си играйте с дистанционното..."

Това са извадки от инструкцията за ползване - надявам се да съм бил полезен. Има още много правила за правилно ползване, които могат да помогнат за нормалното функциониране на тази толкова сложна и невероятна машина. Питайте!

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от jdg
    Но си абсолютно прав - като вдигна оборотите на вентилатора и бученето от външното спира, като му включа "нощния" режим тръгва да "излита"
    Което навежда на мисълта, че на ниски обороти вентилатора не усрява да извлече достатъчно добре топлината, което пък от своя страна води до по-високо налягане в системата, а от там идат и вибрациите на компресора все пак нека по-знаещите се изкажат по въпроса.

saissais
    Дай по-весело човече- иде лято...

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

saissais,ако използваше тази енергия да досаждаш на монтажната фирма,а не да хленчиш във форума,досега щеше да си решиш проблемите.
    Конан,сензора е двуканален за моделите от началото на 2008г.Има го само в FTXS-G моделa.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

KonanVarvarina Я си снимай дистанционното и го постни тук.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

vanko68,опомни се бе човече...в горният си пост ти казах в кой модел го има това двуканално око...jori,също го каза,но незнам защо на мен,а не на теб "професионалиста"...дадох ти линк в който се вижда че окото на моят климатик е само сензор за движение,какво ще ти помогне дистанционното...
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    KonanVarvarina-Аман от разбирачи ??? Аз с това се храня 9 г бе,човек.И още 10 души след мен. Ето и за теб,да си четеш преди лягане :
    www.artcool-bg.com/bg/products/108/

Или влез в сайта на Вулкан 2002,раздела изтегли,дръпни си каталога на БГ и чети колкото сакаш.Има го в FTXS,FTXG,FTXR,FVXS

Какъв ти е климатика,за да ти кажа какво да пипнеш по дистанционното,за да се убедиш сам?
    Този ти пост е пълна глупост и показва "професионализма" ти...в някой от споменатите серии даже въобще нямат око "професионалисте"...
    За мен като обикновен потребител на климатиците от тази марка е нормално да не съм забелязал че през 2008г.,е излязал модел с двуканално око... за теб като "професионалист" за какъвто претендираш че си е напълно непростимо...все още чакам да ми кажеш как да си настроя окото...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе