Ако имаш доверие на изолацията си, тоест ако тя не те предаде, климатикът също ще е точен.
Но не е необходимо да бързаш - хубаво е да вземеш мнение и от експертите по японските климатици тук. Например от Blue1.
Ако имаш доверие на изолацията си, тоест ако тя не те предаде, климатикът също ще е точен.
Но не е необходимо да бързаш - хубаво е да вземеш мнение и от експертите по японските климатици тук. Например от Blue1.
Първоначално публикувано от hristina67
Е това направо е ултра невероятно! Тази седмица така ще изтръпне, като решиш да стоплиш на 24* двете стаи при -10* външна, че електромера ще хване световъртежПървоначално публикувано от saissais
тези стаи са си за 2 такива 22ки
В стая 12 кв.м. и в стая 9 кв. м. по един брой? В моята спалня - 13 кв. м. - същият климатик изключва 2-3 минути след като го пусна. Просто е невъзможно да работи нормално, като инвертор. Отварям врата към коридор, 10 кв., общо 23 кв., малко по-добре работи, но пак изключва след няколко минути. Отварям още една врата към стая 27 кв., тогава започва по-нормално да работи. Но това е през лятото, разбира се. Не знам при вас, пичове, как е, може би си слагате 12-ка за 10 квадрата и пак замръзвате - дали нямате проблем нещо с климите?
А иначе съм съгласен, да отопляваш къща си има особености, трябва да се компенсира с по-голяма мощност, затова казвам да даде съвет и някой, който действително разбира, който също така има опит с японски машини.
вместо да разсъждаваш виж за колко квадрата го дават по японските сайтове
Аз се доверявам на опита си, живея в моя си дом, а не в Япония. Ако имаш проблеми с панасоника, не ги прехвърлай върху марки, които не познаваш от опит, а само от добрия си японски.
панасоника ми си топли 3 зими вече от които 2те бяха много люти ,благодаря .. японския дайкин с номинално топлоотдаване 2.2 кв при +7 колко зими го наблюдаваш да топли че така горещо го препоръчваш за 2 стаи като производителя му го дава за една от тях ? между охлаждане и отопление има огромна разлика ,да не бъда голословен :
http://www.daikinaircon.com/catalog/..._02/index.html
5-6 татами = 8-10 квадратни метра допустимо помещение в режим отопление - официален параметър от производителя ! Всичко друго е чесане на езици и люпене на семки !
След няколко месеца ще кажа. Но всичко зависи от стаята. При мене без отопление и без парно тази зима при външна - 16, вътре не падаше под +16. А тази зима в блока ще има парно и тогава нещата ще са още по-благоприятни...
А при въпросната жена - реално тя има една средно голяма стая от 21 кв.м., която е с преградна стена и винаги отворена врата, срещу която на разстояние 3 метра може да се монтира климатик, струята на който спокойно може да навлиза и в двете стаи. Два климатика са си неудобство за такива малки помещения. Вместо да спорим, защото така на никого не помагаме, дайте подходящи предложения и въпросът ще е решен. Само с отрицаваща критика не се стига по-далеч от... България.
Съгласен съм, че може да мине с един, но ако и ще се топли, по-добре да е не 22-ка а 28-ца. Реално с 21 кв.м. при добра изолация може да се справи 25-ца, но за да има по-голяма мощ за през врата - препоръчвам 28-ца.
Например японско Hitachi NJ28V, ако не й се дава прекалено много пари. Дайкините стават много скъпи. Какво ще кажете за модела?
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=173
Ето един човек от форума (Suren), ползвал зимата въпросния климатик:
"Daikin F22HTNS 2 броя. Единия в стая 16 кв , другия в 20 кв и двете са с PVC дограма и са тухла - Варна. Темп която се подържа е 22 гр през деня и 20 гр. през нощта..." Никъде не пише, че се е събуждал изтръпнал и прочие глупости. А аз никъде не съм писал, че за къща този климатик ще върши същата работа при същите условия, точно обратното.
Освен това не ми е ясно как така японците са допуснали такова недоразумение: един и същ климатик да е голям за една стая през лятото, а през зимата да е малък?
Понеже тук има хора, които действително разбират, нека да обяснят логиката на японците и защо не могат да компенсират по някакъв начин този "недостатък"?
А също, понеже съм далеч от техниката, ми е интересно да науча как така една духалка от 2 киловата (за 50-60 лв.) може да топли стая от 21 квадрата, та и по-голяма, а един климатик за 1300 лв с номинална мощност 2.2 киловата да не може да постигне този ефект? Едва ли някой не е виждал как духалката се справя дори с панелки без изолация. Не говоря за разликата в икономичността, разбира се.
При климатика номиналната мощност 2.2 киловата е при +7 градуса.При -10 градуса ще останат 1,1 киловата.
различна мощност трябва при охлаждане и отопление понеже зимата навън да речем е -10 ,вътре искаш да е +22 - това са 32 градуса разлика .. а лятото навън е 35 ,вътре искаш да е 25 - само 10 градуса разлика за компенсиране от климатика
Здравейте,
Новак съм в тази област и искам да попитам вас знаещите дали Daikin F 22 HTNS е подходящ за стая 18 кв. при 2,50 м височина от вътрешен апартамент, с източно изложение, вътрешна топлоизобация Depron 6 мм.
Благодаря предварително!
абе човек ти ме изумяваш направо ... ами прочети поне последната страница ,точно него коментираме ! а ако вземеш да попрочетеш 2-3 часа из форума със сигурност ще си отговориш сам на всичките въпроси щото вече ще са задавани от някого