Страница 166 от 171 ПърваПърва ... 116156164165166167168 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,476 до 2,490 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg

Такааа какво се случва при падане на температурите - ами спада максималната мощност (тя се смята винаги при 100% обороти на компресора но поради по ниските температури топлообмена е по слаб). При този модел на Дайкин е обявено че при -10 номинала му се променя от 4кв на 2.55кв. Какво значи това - ами това значи че максималната мощност на климатика от 5кв е паднала на 3180 вата, което при "номинални 80% обороти на компресора" се равнява на 2.55 кв номинал.
    Ако не Ви е заболяла главата сега е момента Оказва се че този модел на дайкин запазва 64% от номинала си (4кв при +7 градуса) при -10 външна (4000*0.64 = 2560) - това е доста голям процент нали?
    Сега да видим какво се случва с 12LDC General (за него имам данни)
    Неговия номинал е 4.8кв при 6.7 максимум - това значи че компресора работи с 72% при номиналната си мощност. При -7 максимума му пада на 3970 вата. Това е доста голям спад... но дали наистина е така? При тези условия номиналната мощност е 72% от този максимум - или 2850 вата. Съпоставено с номинала при +7 се оказава че тази 12-ка запазва 59% от номиналната си мощност.
    За каква температура в помещението са данните, които си посочил за Daikin? Тези за 12LDC, които използваш, според таблицата, поместена от techno, са при зададени 20*С. Ако вземем данните при задание 16*С, цифрите се променят.
    П.П. Не можах да разбера, за какво са всичките тези изчисления и сравнения. Ако е за доказателство, кой е по-по-най топлещ и икономичен, въпросът е спорен, според мен.
    Все още го обмислям, но съм склонен да открия нова тема, в раздел "Дъра-Бъра". Ще я озглавя:" Нахрани другарчето и му сипи допълнително, ако не си е взело климатик, като твоя".

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз бях почнал да правя една сравнителна таблица, както бях обещал, но се оказва, че е почти абсурдно да се сравнят машините обективно, поради различните номинали и максимали.Имам сервизните почти на всички европейски машини на известните производители, но на доста машини никаква гаранция от къде е това сервизно.Имам сервизни на ДЖЕНЕРАЛ на няколко езика и се оказа, че има разлики в данните.Освен това някои данни ги дават в проценти мощност при падане на температурата, други ги дават в отдавана мощност, едни ги дават по номинал, други по максимална мощност при температури под 0 градуса.Като се разрових в нет-а още по-подробно, кашата стана страхотна.За ДЖЕНЕРАЛ в естонски сайтове намерих такива данни за под -2, че да ти се завие свят.В общи линии приемам за верни данните в сервизните на ТОШИБА, МЕ, МХ, които освен това са дадени с необходимите пояснения.На ДАЙКИН са до -10 градуса, неясно защо , надолу един господ знае, какво става.Не може да се екстраполира, защото кривите не са плавни с константно намаление на мощността.Та продължавам с опитите да намеря начин за обективно сравнение при еднакви условия.НИКОЛАЙ СТЕФАНОВ е загатнал за нещо обективно, като изчисление, което може да се вземе за база.Вярно е, че цялата работа няма практически смисъл, но от теоретична гледна точка може да се направи. http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/ ей тука има интересни неща, в долния край на страницата, от дясно.Там се отварят направени тестови на няколко машини, от които човек може да се ориентира до -35 градуса, какво става.Интересното е, че на ДАЙКИН никой в северните страни не прави тестове и изобщо не признава ДАЙКИН за машина от висок клас, с изключение на УРУРО САРАРА, без обаче да е тестван.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/ ей тука има интересни неща, в долния край на страницата, от дясно.Там се отварят направени тестови на няколко машини, от които човек може да се ориентира до -35 градуса, какво става.
    Те даже някой удрят 0-та (за топлоотдаване) към -25 градуса.. малейй

5. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    П.П. Не можах да разбера, за какво са всичките тези изчисления и сравнения. Ако е за доказателство, кой е по-по-най топлещ и икономичен, въпросът е спорен, според мен.
    целта на моя пост беше не да сравнявам 2 машини а да се опитам да обясня какво значи номинална мощонст (така както аз я разбирам) при различни температури (именно за това беше дискусията малко по нагоре в темата). "Числата" дето съм ги дал са само за да покажат че номинала е едно много хубаво понятие но поради факта че всеки производител може да спекулира с него (смятайки го при различно натоварване на компресора) е по добре да се гледа какво става с максималната мощност (това отново е моето мнение - никой не задължавам с него). Може би е добре наистина някой мод да премести мненията защото доста се отплеснахме от темата за Дайкина.

П.С. тази максимална стойност при -7 за 12-ката я гледах в някакъв пдф (на език различен от тия дето ги разбирам). Наистина за Генерал трудно се намира информация с това какво става при различни температури затова ако някой може да ми прати на лично линк с повече документация ще съм благодарен.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз имах предвид твоето мнение, просто съм объркал имената.Имам доста сервизни - на английски и на френски за гамата на ДЖЕНЕРАЛ/ФУДЖИЦУ но няма представа, как могат да се направят достъпни.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Прати ми ги по скайпа на bojo-123 и ще ги кача

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    но няма представа, как могат да се направят достъпни.
    Качваш ги в този сайт http://www.skatafka.com/ след това копираш линка/линковете и го споделяш, с който си поискаш.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Хм, относно линка от финландският сайт, там виждам тестове на няколко мицубишита, един панасоник, шарп и тошиба. Това значи ли че само те са климатиците? Даикин на север не ги брояли изобщо? До това заключение как стигна, тъй като разбирам нито финландски, нищо шведски или норвежки, и изобщо не видях никакви други тестове.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По пътя на формалната логика.Покрай тестовете прерових много северни сайтове - и на официални търговци, и форуми и разни други.Единствения модел, който се харчи там и си го тачат е FTXL серията, която си е направена за тях.Другите се смятат по-скоро за среден клас машини.Дори рядко се предлага FTXS модела.Лесно се чете, като пуснеш преводача на ГУГЪЛ.Най-вече се харчат ТОШИБА, ПАНАСОНИК, МЕ, IVT /ШАРП/, САНЬО, ама за там повечето си имат нордик модели.Ето каталога за Норвеги яна ДАЙКИН - http://www.daikin.no/dbcf?magic=O9c6...v=27&ts=tstamp S серията дори не я предлагат.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Благодаря,
    така какво излиза, че сме леко прецаканки ли :-)
    Единствената прилика е, че при подовия използват RXS-G външни тела. Все пак трябва да се има предвид, че там температури до -20 градуса са си нещо съвсем нормално, докато тук рядкост.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не, не сме прецакани, поне не изцяло, но явно се различавапе малко.Поне по това, което се продава у нас.Само един пример - МИДЕЯ работят машини, които продават на Север под марката COOLIX.Модела се води MSR3.....HRN1.И тука го има, ама изработките нямат нищо общо.Ето му данните - http://www.mideaaircon.de/bedienungs...leitung_EN.pdf , ей го и сайта - http://www.mideaaircon.de/en/products/split.html .Оня ден попаднах на един шведски форум и хората коментираха марката.Ползват си я на общо основание, хем конвенционални, отопляват си най-вече сервизните помещения-гаражи, мазета, стаички, ползват ги и за дома.Само че, отопляват помещения над 25-40 квадрата, един го беше сложил в 62.Някои хора там пишеха, че това чудо си работи и при -15, -20 и си поддържа 20-22 градуса.Ето един информационен сайт, дето може да се види какво предлагат в Норвегия - http://www.varmepumpeinfo.no/produktguide/list/5 .

14.  

15. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Пазара ни е такъв. Що в нормалните държави не продават скапана и неикономична техника? Отговора го знаете.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

И каква е разликата с предлаганата тук Мидеа?OPERATING INSTRUCTIONS на Куликса е като MSM3,а параметрите в таблицата са като на тукашната Мидеа,12ската не отдава 6 квт(3,5 на 3,8).Освен да е по-качествена изработка и натъпкана с реотани та да топли и да не замръзва,ама тогава няма да е климатик,а духалка.И тукашните Мидеи работят при -15-20гр и държат 18-22 вътре,в зависимост от помещението.А според мен няма климатик 12ска,който да държи 22 гр при -20 в помещение 40-60 кв,ако отдолу няма котелно.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Онези там не ги гледайте, те са със зверски изолации. И аз на времето се шашках как слагат 9-ки и 12-ки в по 40-50-80 м2, ама... слагат. Между другото, по-големи мощности от 12-ка там почти не се предлагат.

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от pippo
    Хм, относно линка от финландският сайт, там виждам тестове на няколко мицубишита, един панасоник, шарп и тошиба. Това значи ли че само те са климатиците? Даикин на север не ги брояли изобщо? До това заключение как стигна, тъй като разбирам нито финландски, нищо шведски или норвежки, и изобщо не видях никакви други тестове.
    Ами погледни сайт на братята руснаци - класацията е старичка но в предните редици има 2 митсубишита ,4 дайкина и 4 Панасоника...какво говори това -дали серията Профешънъл не се продава в *****?

http://guide-conditioning.airs.ru/re...nditioners.php

а това е същият Дайкин който е в нас с малка промяна във външното тяло и опцията да работи нормално до - 30 градуса...

http://airs.ru/catalog/conditioners/...peraturnym9692

тааа какво си приказвахте по горе за Дайкин и че в северните страни не са чували за марката...?Е сега излезе по новият нискотемпературен модел FTXL ,но той е до - 20 градуса и за севера със сигурност има специални ъпгрейдвани модели...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе