Страница 168 от 171 ПърваПърва ... 118158166167168169170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,506 до 2,520 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    нищо против колегата,но истината винаги има 2 страни........................аз за ВАНКО68 само суперлативи мога да изкажа,а и чухме само неговата версия.това ,че АТАРО са дозаредили фреон,не значи че е ИМАЛО НУЖДА от това.
    Явно четеното и осмислянето на материала не ти е от силните страни, никъде не е написано /не знам ти от къде го прочете и разбра/, че Атаро клима са дозареждали с фреон?! Напротив, това е установено от конкурентната фирма, която австриеца е изпратил за да оправи бакиите на "СПЕЦИАЛИСТИТЕ".

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Интересен развой на нещата.
    Честито за решеният проблем.
    Все пак ще ми е интересно да чуя всички останали страни, все пак има засегнати интереси на 3 фирми, една от които е многократно препоръчване на всички нас, питащите към кой да се обърнем за качествен монтаж, поддръжка и обслужване.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2009

"...и офазен корпус" - Zakusal, за да постигнеш това се искат изключителни "умения", като например да смяташ за излишна употребата на фазомер от 1.30 лв. разчитайки на интуицията и самочувствието си.
    Мисля, че дори и да е така, случайно офазяване на корпуса е трудно постижимо при свързване според инструкцията.

Сигурен ли си, че "ИСТИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ" не са се престарали в оплюването на конкурента?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

След като пробелма е решен е очеизвадно кои са истинските специалисти. Фалшивите "специалисти" казват - "Това е нормално, нали духа топло кво искаш повече"

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

biro, аз не им оспорвам компетенциите, а само конкретната диагноза - да офазиш корпус освен че е аматьорско, е и престъпна безотговорност.
    Обаче тук има една малка подробност: първия който ще го усети е този който го е допуснал - няма как да не пипнеш метална част по външното тяло докато го тестваш по време на монтажа... или поне аз не се сещам как е възможно.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от no one
    biro, аз не им оспорвам компетенциите, а само конкретната диагноза - да офазиш корпус освен че е аматьорско, е и престъпна безотговорност.
    Обаче тук има една малка подробност: първия който ще го усети е този който го е допуснал - няма как да не пипнеш метална част по външното тяло докато го тестваш по време на монтажа... или поне аз не се сещам как е възможно.
    Да не мислиш, че всеки път може да се "засече"/"почувства" утечка на ток???

И при мен един "майстор" прекарвал ел.инсталацията в апартамента ми беше обърнал фазата и нулата и докато един от монтажниците(бяха разделени на ел.техник и 2-ма отговарящи за свързването на тръбите и монтажа)-ел.техника не ми каза, че по кабела за нула всъщност тече ток и е превърнат във фаза кабел.Къпал съм се с проточни бойлери от 7 кв и съм имал късмет, че не съм "светнал" със седем киловата в банята.
    Това, че имаш самочувствие и първата ти работа при новорегистрирал се съфорумник е да го"бомбардираш" с оферти не преполага задължителното наличие на "професионализъм"...

Отгоре на всичко оставам с убеждението, че тези "професионалисти" дори нямат регистрирана фирма с която да извършват търговската дейност...
    Пред всеки сериозен бизнес стои една сериозна търговска марка и фирмено име известно най-малко на национално, континентално или междуконтинентално равнище.Името предполага отговорност, ако искаш разбира се да продължиш да осъществяваш бизнес в същата сфера на търговска дейност под същото име/фирма.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

колега,замисли се че удрянето на ток може да е от ФАЛШИФ и НЕПРАВИЛНО МОНТИРАН КОНТАКТ.аз не оспорвам специалистите,които са ти решили проблема,а само казвам че сме чули само ТВОЯТА ВЕРСИЯ.така че да оплюваш доказан и изпитан човек като ВАНКО68,без да сме чули и неговата истина е най-малкото некоректно..................наистина не пише,че атаро са дозареждали-за което се ИЗВИНЯВАМ.
    а как прецени,че има пропуск във фреона?

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

justify,обикновено пипам корпуса и опирам същата ръка на перваз,парапет,остъкление(метални),дето може.Най-често е от калпав контакт,за което не си виновен-оръщаш и ако няма казваш за кво става въпрос,ама чак да го свържеш неправилно-стига де.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    justify,обикновено пипам корпуса и опирам същата ръка на перваз,парапет,остъкление(метални),дето може.Най-често е от калпав контакт,за което не си виновен-оръщаш и ако няма казваш за кво става въпрос,ама чак да го свържеш неправилно-стига де.
    При мен това неправилно свързване беше направено предумишлено."Майсторът" на строителната фирма изпълнител на обекта беше "омагьосал"9(свързал)жиците от вътрешното табло на кооперацията(след таблото на ЕВН) по свой си собствен начин, така че друг да не може да ги свърже и да викаме за монтажа на контакти, ключове и други ел.елементи него и другите ел.техници да изглеждат некадърници.Моят тяхник изобщо не успя да пусне тока до апартамента.След като го извиках да си върже сам вътрешното табло жицата към моя апартамент, преди връзването той ме попита: "Ами контактите и ключовете в апартамента да ти ги вържа/сложа ли и тях?".Имах глупоста/грешката да му кажа, че имам човек който да ми ги върже-той отговори "Добре" направи се че човърка 10-на минути, като преди това ме изпрати в апартамента да не гледам какво прави с мотива да му казвам кога има ток-та нали той е правил инсталацията и трябва да я знае наизуст(не с е прави всеки ден окабеляване на цяла нова кооперация!).При връзването от негова страна разменил във вътрешното табло на кооперацията фаза с нула-кафявата жица я вързал със синята(или бялата/сивата-не помня вече).Моят човек като разчита, че всико е вързано както трябва връзва в таблото в апартамента кафява с кафява и синя със синя жица, но мушмули-по нулата тече ток.За това ми казаха момчетата които дойдоха да връзват подовия дайкин.ЕЛ.ТЕХНИКА/БАШ МАЙСТОРА на строителната фирма си отмъсти по този начин, че не го наех и не му платих да ми монтира контакти и ключове в апартамента.С две думи БАШ МАЙСТОР-той и така си изглеждаше с хитроумна физиономия на около 65 години.Ако знаех в началото още, че предумишлено е вързал тока наобратно- щеше да го гони прокуратурата, защото се оказа, че всички които не са го наели ги е връзал наобратно...Поведението му беше преднамерено-предумишлено, целящо получаването на определена финансова сума, иначе обратно връзване на тока... и евентулано късо с изгорели ел.уреди

12. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте. Оказа се ,че и аз сам в групата на Дайкините с офазен корпус.(Имам FTX50GV)Някой има ли правилната схема или какво се прави в този случай,освен че се обадих на фирмата

13. Тук е от
    Oct 2005

Който не работи той не греши, но ни ми се вярва, че Ванко –само суперлативи са него - не е реагирал правилно.
    Не е зле да вземе отношение а офазяването може да не е от неправилен монтаж

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Проблемите с офазен корпус са най-вече от незанулени/незаземени контакти. Това е масово. Грешката на монтажника е само, че не е направил предписание на клиента да си оправи инсталацията! И аз не вярвам Ванко да не е свързал три жици правилно.

16. Тук е от
    Jan 2008

В моя случай контакта е занулен, това проверих първо.Но може наистина да е друго, а не неправилен монтаж.На корпуса се появяват 110в.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от dani_k
    В моя случай контакта е занулен, това проверих първо.Но може наистина да е друго, а не неправилен монтаж.На корпуса се появяват 110в.
    Ами звънш на монтажната фирма да си оправи бакиите

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Вижте! Тази тема е на път да се изроди в решаване на личните спорове м/у отделни участници.Тук не сме съд.Не можем да бъдем арбитри в такъв конфликт.Още повече тук имаме само мнението на едната страна.
    Нека оттук нататък в темата се коментират моделите на Дайкин.
    Всички офтопици оттук насетне ще ги трия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе