Страница 116 от 171 ПърваПърва ... 66106114115116117118126166 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Майко мила,какви са тези хора?Климатика не се спира така,включваш,задаваш градуси и толкова.Нямам думи просто.Иначе аз никога до сега в режим отопление не съм му задавал повече от 23 градуса.Защото после става към 24 и умирам от жега.А в режим охлаждане лятото беше на 25 26 градуса.Но иначе пак повтарям не са му множко тези квадрати.Има 4 камерна ПВЦ,южно изложение,изолазия отвън и отвътре.Направо е пушка климата.

2.  

3. jjf
    jjf е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Здравейте. Аз пък забелязвам следното на моя FTXS 35D- понякога преди да започне на духа, отвън се чува как външното тяло започва да бръмчи много силно и да вибрира. Това трае не повече от минута, две. Нормално ли е, това ли е дефроста? Слагам го на макс. 21 градуса (не понасям да ми е много топло). Вярно, тези дни е от -4 надолу, но това тракане ме смущава. Същото забелязах и когато още не бяха паднали температурите под 0. И нормално ли е, когато съм му задал от дистанционното 20 гр. термометърът да показва 21 гр. (мерих поне с 3 термометъра) ?

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не не е дефрост ,всичко описано е нормално с изключение на шума и вибрацията - не трябва да има такова нещо .Може да се дължи на лош монтаж или разместени тампони ,решетки и др.Провери дали е добре нивелирано външното тяло и дали са стегнати болтовете.

5. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте, искам да попитам и аз за моя климатик - FTYN 35GX. Отоплявам с него втора зима южно помещение от 70 куб. м., въннша изолация и PVC дограма.
    Миналата зима ми трупаше лед по външното тяло, не по питата, а отдолу се образуваха сталактити. Освен, че в стаята при минусови температури правеше 19 -20 градуса максимум. Момчетата ми смениха фреона - нищо. Тази зима няма такива шушулки, но не съм очарована от топлината в стаята. Все си мисля, че е много малък за такова помещение. При измерване на струята от вътрешното тяло ми показва 35-36 градуса. При положителни температури 7-10 градуса пак съм мерила, тогава стига до 46. В крайна сметка мислех, че ще мога да се топля зимата с него, а се оказва, че при студено време трябва да ползвам и духалка. Понеже съм чувала много добри отзиви за тази марка, затова и си купих скъп климатик, а не мога да се стопля Поздрави на всички!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

вентилатора,на каква степен го държиш?
    някакви мебели да пречат на въздушната струя ?
    клапите,към стаята ли са обърнати ?

7. Тук е от
    Dec 2008

Вентилаторът е на MAX, няма мебели, клапите са надолу.
    -------------
    Да, клапите са ръчно към стаята, и надолу. Но се чудя, дали въздушната стуя не трябва да е по-топла. Аз съм чела, че при Daikin това е направено за комфорт, но все пак

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Този модел дайкин има номинална отоплителна мощност от 3.68 kW и според мен не е най-удачния избор като мощност за тези 70 кубика....В случая трябва машина която да отдава поне 4.2 kW за да не получава ефекта с 19°-20° в помещението...При тези условия, машината се мъчи и другото нещо?! За какъв к...р техниците са сменяли фреона?!

10. Тук е от
    Dec 2008

И аз не знам защо ми го сменяха, чак на мен ми стана неудобно, като ги викнах. Явно не са открили друга причина за леда. А за капацитета и аз вече съм на мнение, че трябваше да ми предложат поне 4.5 - 5 kw. Здраве да е, догодина като ми омръзне да се свивам, ще го сменя най-вероятно. Може да го изместя в детската, макар че тя е наполовина по-малка и въобще не е за този климатик. Приятен ден на всички и весели празници!

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Весели празници и на теб, но за пореден път се убеждавам че с климатична техника се занимава куцо, кьораво и сакото и 80% от тези хора си нямат хал хабер за какво става дума и правят разни изпълнения от които страдат най-вече потребителите на тази техника....

12. Тук е от
    Dec 2008

Така е, за съжаление...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Мести го в детската, ако нямаш някоя стая до 50 м3, защото този модел е максимум за такава. Сегашната му идва в повечко при ниски температури, но това е трябвало да ти го кажат още като го купуваш...
    Не му пречи, че ще е голям за детската. По-добре голям, отколкото малък.
    Ако беше инверторна 35-ца, щеше да се справи, но конвенционалната е слаба.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Благодаря!

16. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте аз съм нов във форума понеже ми изгоря от токов удар платката на моя климатик ,реших да си взема дайкин обаче гледам има и произведени в белгия, та каква е разликата между белгийски и японски

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

ами различни стандарти са , не пасват

18. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    ами различни стандарти са , не пасват
    Кое по точно не пасва нали се продават и произведени в белгия и япония , значи трябва да пасват

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1784
    Последно: Днес, 15:23
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе