Днес пратих запитване до дайкин-европа. Да видим кога и какво ще ми отговорят от там.
Желателно е, ако има и други засегнати да им пишат. Поне да им позамирише на скандал, та да не си позволяват в бъдеще да ни третират, като потребители трета ръка.
Днес пратих запитване до дайкин-европа. Да видим кога и какво ще ми отговорят от там.
Желателно е, ако има и други засегнати да им пишат. Поне да им позамирише на скандал, та да не си позволяват в бъдеще да ни третират, като потребители трета ръка.
ами платих 1600 лв с монтажа за моето чудо
Още няколко дена ще изчакаме представителите на Атаро Клима ЕООД и v-clima (Вулкан 2002 ООД) да подкрепят твърдението което защитават, че подмяната на външното тяло Proffesional със Siesta е направено от производителя Daikin.
Искам да обърна внимание на всички тези които дават линкове към сайта на v-clima препоръчвайки подови или други модели, че умишлено заблуждават хората на които дават съвет. Въпреки, че тази фирма е посочила точно определена комплектация на телата в интернет сайта си за подовия модел Daikin FVXS25G/RXS25G дава друго външно тяло ARXS25G.
какво означава тази таблица ,по-точно показателите ТС и Р L
По никакъв начин Дайкин Европа няма да защити или да се съгласи с твърдението ,че външното тяло Профешанъл и Сиеста са едно и също и че Сиеста участва в комплектовката на подовият модел...Това е смешно твърдение .Как се оплескаха заради някакви пари - смешно е.
П.С. Означава:
-отдавана топлинна мощност- 3.4 kW
- консумирана електр. мощност - 0.75 kW
-при условията -зададена стайна темп. 20 гр.С и външна темп. 6гр.С
TL- номинална топлинна мощност
PL - консумирана ел. енергия
Не можах да разбера изобщо внасят ли се в България RXS-G?
питам,защото ARXS-G и RXS-G се различават по тези показатели.Първоначално публикувано от rkk
Да... ние ги продаваме от няколко години и все още продължаваме да ги продаваме.Защо питаш какво те интересува точно...?Естественно че се различават Профешанъл е с КОП 4.53 а Сиеста мисля че беше точно 4.00.
Виждам, че масово се допуска една неточност - сравнявате таблични данни за определена комбинация от вътрешно/външно тяло, а се опитвате да правите изводи за характеристиките на агрегата.
Колега/и,Първоначално публикувано от rkk
нека да помогнем на dsmt с каквото можем, защото 1-ви събщи (ако не се лъжа) за тази замяна на външното тяло. До колкото разбирам е решил да си търси правата, а за това ще му е нужно да може да подкрепи твърденията си с неопровержими факти.
Искрено му желая успех!
Да Касап е прав - данните са само за комбинацията която е препоръчана от производителя, следователно ако не се използва тази комбинация ефективноста е неизвестна и предполагаема.
Готов съм да помогна с каквото мога...
Ами защото ако успея да върна моя климатик и да си прибера парите искам да си купя истински подовостенен климатик.Първоначално публикувано от Kasap
Ами ка да сравня таблични данни на комбинация FVXS/RXS-G със FVXS/ARXS-G.Първоначално публикувано от Kasap
къде има данни за втората комбинация??????:"?
Аз все пак се надявам Да ти се извинят официално от централата на Дайкин и да ги задължат да ти монтират ИСТИНСКАТА комбинация на марката.Все пак има вероятност" вклима " да е прав и объркването да е по вина на Дайкин ...Но ние също сме официален вносител и досега не съм и виждал въпросното външно тяло и монтажите ни на подовите модели са със RXS/G...
На настойчивите ми въпроси заради тукашните писания биг боса ми каза - "ДАЛАВЕРА"....
Не искам да коментирам повече и ще изчакаме развоя на случката...но пострадалите да си търсят компенсация с всички средства
Здравейте, явно, че има и други изпързаляни от Вулкан 2002 и Атаро Клима.
Като "далаверата" си върви още от миналата година. На мен са ми пробутали "сиести" за серия "професионал" Януари 2010 г. Във всичките им документи е записано външно тяло без първа буква А, като думата "сиеста" я няма никъде. Напротив в рекламата бе записано, че серията професионал се е доказала при минусови температури и затова я рекламират - а накрая получаваш "Сиеста".
Не очаквай да ти върнат парите - живеем в България.
Още по-големи проблеми ще имаш с гаранционното обслужване на Атаро Клима и Вулкан 2002 - с една дума пълна трагедия. Не можете да си представите какви "екземпляри" изпращат по къщите на хората, които не могат да отстранят елементарни проблеми с месеци.
Така, че купете си Дайкин от въпросните две фирми, за да ви е яд, че сте си прахосали парите!!!