Страница 20 от 171 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

ghostface, един участник тук, Suren, е топлил две стаи - 16 и 20 кв - тази зима с два японски Дайкина F22HTNS. Аз също имам такъв, но го взех след зимата и нямам впечатления, а и стаята ми е 13 кв. м. Но всичко зависи и от изолацията, ти трябва добре да прецениш - може и малък да е, но може и да е подходящ. Цена в София 1300 лв без монтаж.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

ghostface, сега видях, че си без изолация и с някаква дървена дограма, може би си на панел, а ако имаш и външни стени, тогава наистина ти трябва нещо по-мощно, което да топли малко и отвън. Защо не инвестираш в дограма и изолация? А ако ще си купуваш непременно Дайкин, погледни за кредит енергийна ефективност например. Така определено ще инвестираш в нещо по-добро.

4. Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    ghostface, сега видях, че си без изолация и с някаква дървена дограма, може би си на панел, а ако имаш и външни стени, тогава наистина ти трябва нещо по-мощно, което да топли малко и отвън. Защо не инвестираш в дограма и изолация? А ако ще си купуваш непременно Дайкин, погледни за кредит енергийна ефективност например. Така определено ще инвестираш в нещо по-добро.
    Значи апартамента ми е тухлен и е среден. Едната стая, която ще топля няма външна стена, а другата има само една. Дограмата е дървена, но не е лоша. Стаята с външната стена миналата зима не я топлих и температурата в нея не падна под +10-12 градуса. А пари за дограма и изолация уви нямам, а няма и време. До седмица очакваме бебе и няма време за ремонт. След като попрочетох из форума и аз мисля, че 2 броя F22HTNS ще свършат работа, но аз живея в Монтана, а тук май няма откъде да ги намеря. Затова май модела, който ще вземам ще е FTX25GV1B от Зора - 1200 лв без монтаж (Тайландско производство!?!). Днес ходих до една друга фирма. Тя ми предлага FTX25G (няма други букви), но цената е 1400 лв. без монтаж. Климатиците ще дойдат от Варна от фирмата вносител (не знам коя е тя, но ми се струва доста скъпичко). Какво ще кажете по въпроса? Имате ли отговор на въпросите ми? Май всичко взе да се поизяснява, но все пак ми се ще да прочета някое експертно мнение кой път да хващам?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

внимавай имаше едни дайкини тръгнаха от Пловдив май и те са малко разпродажбени. Т.Е. Дайкин Австрия си изчисти складовете познайте къде - у нас.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008

опитай има една софийска фирма еърклима амира се на бистришко шосе. те са вносители на дайкин и може би ще тисвършат по-добра работа от ММС варна

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Щом ще купуваш 2 броя, попитай и в Драмакс по телефона - може и да се навият да дойдат (за японските).

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2008

ghostface,
    преди да хвърлиш 3000 лв в магазин като Зора, проучи една такава възможност и ако питаш мен, 2-3 седмици лято могат да се преживеят, но ще имаш време за по-добро и изгодно решение. Дадеш ли си парите веднъж, няма връщане. Не говоря за ремонт, а за по-добър климатик.

10. Тук е от
    Jul 2008

А мнения за този модел на Дайкин?:

Марка: Daikin-Japan
    Модел: 25J/GTNS
    Държава: Япония
    Вид: Инвертор
    Охлаждане: 0.9-2.5-3.2kw
    Отопление: 0.9-2.8-4.6kw
    Консумация: 0.45-0.50kw
    СОР: 5.61
    За кадратура: От 15 до 25 кв.м.
    Описание:

.Изящен дизайн и много високи показатели.ХИПЕР ИНВЕРТОР.Нормална работа при -20С.Подобрена инверторна технология за по-добър температурен контрол С новата система за филтри - идеален за чувствителна среда н.р докторски кабинети и операционни, както и за всякакви други комерсиални пространства. Елегантен дизайн и чисти линии: освежава стаята ви Прецизен контрол на въздушния обем при всички условия Тихо функциониране за вашия комфорт Лесна инсталация и поддръжка Ниско-вибрационен компресор Лесна инсталация с 25м дължина на тръбата (включително охлаждащото вещество); 15м дължина на тръбата с презареждане Способност за голямо отопление на помещения с температурен спад до -20С° Разработен за използване, без да вреди на озоновия слой, с фреон R410A

Питането ми е ...дали наистина може да покрие площ от 21кв.(56куб.м)?...И въобще струва ли си цената от 1800лв с монтажа?

p.s.....Ако трябва да съпоставям между Фуджицу 9LD(plazma) и този Дайкин... при еднаква цена ....кое е по-доброто?Задължително да има добри характеристики при отопление!

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

efo69, Не трябва да имаш абсолютно никакво съмнение, че мощността на климатика е достатъчна да покрие посочената от теб квадратура на режим охлаждане. Все пак да уточня че мнението ми се отнася за жилищно помещение.

Трябва ти 12-ка, стига си гледал девятките. Кажи колко пари си готов да дадеш и да видим какво най-добро може да се купи с тях.

12. Тук е от
    Jul 2008

valen 1 към кой е адресиран отговора ти?

13. Тук е от
    Jul 2008

Ако ме питаш дали е жилищно помещение?-Да-хол 21кв...пвц,една външна стена!(трябва ми климатик който да Отоплява добре,защото мощността за режим охлаждане не ме притеснява толкова)!

Бюджетът ми е 1800-1850 максимум с монтажа!!!

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

1800-1850лв. с монтажа!

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Парите са достътъчно да си купиш добър инвертор, с който да нямаш проблеми при ниски температури. Трябва сам да разгледаш конкретните параметри на машините и да си решиш въз основа на тях и твоите изисквания към: шум, икономичност, разни филтри и др., какво искаш. На марката Daikin не съм силен, надявам се някой друг да посочи добър и влизащ в посочения бюджет модел.

Примерни модели:
    Toshiba RAS-13SKV-E - към 1 580 лв.
    Fujitsu ASYA12LC - към 1 570 лв.
    Mitsubishi heavy SRK/SRC35ZG-S - към 1 680 лв.
    Mitsubishi electric MSZ/MUZ-GC35VA - към 1 640 лв.

17. Тук е от
    Jul 2008

Вален,а ..кой е за предпочитане между тези Два?
    .Mitsubishi heavi - SRK/SRC35ZG-S - към 1 680 лв.
    Mitsubishi electric - MSZ/MUZ-GC35VA - към 1 640 лв.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Mitsubishi heavy - SRK/SRC35ZG-S
    Мощност на охлаждане – 3,5 (0,5 - 3,9) kW
    Консумация на охлаждане – 1,05 (0,10 - 1,22) kW
    Мощност на отопление – 4,2 (0,5 - 5,1) kW
    Консумация на отопление – 1,14 (0,09 - 1,32) kW
    EER – 3,33
    COP – 3,68
    Mitsubishi electric - MSZ/MUZ-GC35VA
    Мощност на охлаждане – 3,5 (1 - 3,9) kW
    Консумация на охлаждане – 1,075 kW
    Мощност на отопление – 4,0 (0,9 - 5) kW
    Консумация на отопление – 1,055 kW
    EER – 3,26
    COP – 3,79
    Двата модела са със сходни показатели като машини.
    SRK35ZG-S: Минималната му отдавана мощност и при двата режима е двойно по-малка, това е добре, по-рядко ще изключва, няма да се забелязва че работи, в сравнение ако включва и изключва, ще поддържа температурата без колебания. По-ниско ниво с 2 dB на налягането на въздушния поток.
    MSZ-GC35VA: Плюс са четирите степени на вътрешния вентилатор.

Когато човек реши да си купува климатик и сравнява, може да се ориентира дали модела е добър и по килограмите на двете тела. Колкото са по-тежки и големи като размери /височина, дължина, дълбочина/ толкова по-добре. Означава че вложения материал е повече и има по-големи топлообменници.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 171 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе