Здравейте!
Някой има ли впечатление за модела на Дайкин FVX -35 FE, поне този модел ми препоръчаха от представителството на Атаро клима застая с квадратура 30 кв.м.
Благодаря предварително!
Здравейте!
Някой има ли впечатление за модела на Дайкин FVX -35 FE, поне този модел ми препоръчаха от представителството на Атаро клима застая с квадратура 30 кв.м.
Благодаря предварително!
Alexi
КОП-а на даикин сме го гоментирали много, както и на другите марки, като сме прилагали сервизна документация. Между другото и при конвенционалните даикин КОП се запазва много добър с падане на температурата. Потърси го във форума. Подобни са нещата и при митсубиши хеви. Ако искаш прескочи до офиса на ММС и се информирай са КОП-овете на Даикините при -10 градуса. Те са ги извадили то сервизните документации.
Daikin AN22JRS по данни на производителя има СОР 6,41 при 7*С като максимума на отдавана топлина стига до 5,4 киловата, а при 2*С СОР е 2,77 с максимум 3,9 киловата. Това е модел от най-високият клас на Дайкин за Япония от тази година и даже там е доста скъп. Не ми се вярва даже и при този модел при -10*С СОРа да е 2,7 макар, че при Тошиба RAS-221BDR с СОР 5,95 при 7* и максимални 5,8 киловата при 2*С има СОР 2,80 и максимум 4,2 киловата, а при -15*С СОР 2,33 и максимална отдавана мощ на отопление 3,5 това лично за мен са впечатляващи резултати което вероятно се отнася и за върховите модели на Дайкин, но технологично стар модел продаван на нашият пазар с СОР 2,7 при -10*С просто не ми се вярва. Освен ако някой не даде линк към информацията.
Здравейте! Решил съм да слагам два климатика, които ще се ползват и за охлаждане и за отопление. Стаите ми са по 15 кв. м. без изолация и с дървена дограма. Машините, на които съм се спрял мисля да са Daikin FTXS35C / RX35E. Какви отзиви може да ми дадете за самия модел, а и за това дали ще ми вършат работа?
П.П. Приемам също и предложения за нещо по-добро за сходна цена. Цената на климатик е 1420 лв.
Никой ли не може да ме посъветва?
Намри темата когато обсъждахме копове при различни темепратури. При мерно FTXG има КОП при -10* 3.1. Има си официален документ. Това го има и про други клиаматици(модерни инвертори). А това, че някои климатици има високи КОП-ове при 7 градуса и доста по ниски при отрицателни температури също е вярно. Точно пшо този показател Даикин и Митсубиши хеви най-добри. За всичко това си има документация, но сега не ми се рови да я изваждам. Бях я постна във форума, като други колеги пък да доха информация за други марки и сравнявахме. Няма смисъл пак да се връщане на този въпрос.Първоначално публикувано от blue1
Тази цена не е ли без ДДС?....защото гледам това http://klimatik1.com/%D0%9A%D0%BB%D0...20RX35E/45.htmПървоначално публикувано от ghostface
Иначе ще ти свърши добра работа за тези помещенияа, ако това е цената, 35-ца за тези пари, по-хубава май няма да намериш
Тази страница и аз я гледах. Ами моята цена е без монтажа. 1420лв. е само климатика и е крайна така, че трябва цената да си е с ДДС. Като сложиш и монтажа 160 лв. значи крайната цена ще ми излезе около 1580 лв.Първоначално публикувано от rsvr
Преди време във форума се обсъждаше , че този модел бил дърт и с кофти СОР, но всичко е въпрос на бюджет
то кой модел е с добър КОП като изключим уруру сарара ? днес отидох в Зора да огледам FTX25GV - скромна машина без екстри ,но на тая цена е добър избор ,Дайкин все пак
здравейте.в петък ще ми монтират voltel 12- ка инвертор за 950 лв. с монтаж.чудя се дали не сбърках като никъде не се говори за него.
Мен ако ме питаш бъркаш два пъти!
Първо с избора на климатик "no name" и ,че пишеш в темата за Дайкините!
,но всичко е късмет и пари!Има защо едно нещо да е 2000 лв и друго да е 600 лв ,а иначе това от 600 лв.даже по-готино на външен вид(Дисплейчета, лампички-страхотно нали?).
После сметката за тока и комфорта при работа познай при кого ще е!
Пусни си запитването в тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34909.1120.htmlПървоначално публикувано от galgera
Волтел-а няма общо с Дайкин
Някой има ли идея каква е разликата между Daikin FTXS35C / RX35E и Daikin FTX35GV / RX35GV? Общо взето въпроса ми е кой от двата климатика да си взема? След като попрочетох по въпроса май първият е доста по-стар модел и е с СОР 3.63, а втория - 3.74. Една фирма ми предлага първия, а втория ходих до Зора да го видя. Извода, който съм си извадил е, че първия топли и охлажда малко по-бързо (малко по-мощен е), но и разхода му на ел. енергия е малко по-голям. Общо взето това дава и малката разлика в СОР-а (по мое мнение).
Другото, което забелязах, че в модела на единия има някакво S. Какво значи това S?
П.П. Прочетох и за японските Дайкини. Има ли от тях някой модел, който да струва докъм 1200-1400 лв. и да топли спокойно стая от 15 кв.м? И има ли смисъл изобщо да купувам 35-ца за стая от 15 кв.м с 2.60 височина, какъвто съвет получих от един специалист?
За 15 квадрата 25-ца е предостатъчна. Вземи си новия модел от ЗОРА. Това S е означението на модела.