Страница 10 от 171 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

saissais Поздравления Дайкинът ти е страхотен това е ниският клас на Дайкин но нез а друго а за това че не включва екстри като аспирация, йон,плазма , и т.н. но по отношение на компресор -як Японец ти е машината те дистанционните се правят всичките в Малазия , Сингапур , Китай , и така , Драмакс са перфектни професионалисти за тях се чуват само положителни неща, щом са ти го монтирали на конуси иначе отзиви са положителни . Климатикът ти е бял на цвят затова е обозначението на вътрешното тяло S22 HTNS-W-бяло

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Точно това забелязах - че липсват екстрите и допълнителни филтри, но аз не съм маниак на тема екстри, затова не ми пречи. Използвам английското дистанционно на европейския Дайкин, макар че ми дадоха схема на оригиналното, но понеже съм му свикнал и поне в началото ползвам него. Важното за мен са надеждност, дълъг живот, икономичност и тишина - аз затова и станах фен на Дайкин. След ужасния ми опит с китайски и корейски боклуци, срещата ми с Дайкин промени напълно отношенето ми към климатиците. Сигурен съм, че и други японски машини като Санийо, Тошиба и др. са добри, но човек си харесва нещо в началото и държи на него. Сега единствено имам проблеми с климите на съседите - при температура под нулата само тях чувам. Една Осака над мен ме влудяваше цяла зима - надеждата ми е да се развали по-скоро и да си купят свясна машина. Някои съседи, гледам, вече са го сторили. Един нов Хайер беше заменен с Панасоник след 2 месеца работа. Но доста се отклонявам от темата.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Една Осака над мен ме влудяваше цяла зима - надеждата ми е да се развали по-скоро и да си купят свясна машина. Някои съседи, гледам, вече са го сторили. Един нов Хайер беше заменен с Панасоник след 2 месеца работа. Но доста се отклонявам от темата.
    Не напротив нека сме обективни Да се подчертае Качеството на един климатик се изисква и поглед в наклонената везна именно слабо качествените фреонтермпомпи - Осака , Мидея ,Хайер , Нео , Беко,Елит,Самсунг , и подони тях Китайски климатици

5. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

От двата климатика, които ми монтираха, на единия на външното тяло и на кашона пишеше Made in Japan, на другия Made in EU. Но тези надписи дали са достатъчни за доказателство? Преди няколко месеца си купих Мазда, която със сигурност е правена в Япония - имаше сертификати с йероглифи и навсякъде лепенки с йероглифи. При климатиците не видях такова нещо. Може би не бива да се сравняват двете работи, но въпреки това ми направи впечатление.
    Иначе след като отначало се притесних, че големия ми климатик не работи добре, го оставих да поработи 2 дена и мога да кажа, че сега работи нормално, в стаите (хол и кухня) температурата е постоянна и няма разлика от времето, когато имаше парно.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Понеже виждам, че тук има хора, които са надълбоко в проблематиката за климатиците, а аз обичам да научавам повече неща, бих си позволил да поставя още няколко въпроса. Логично ме загложди следното: Всъщност кои са страните на 100 волта? Ако е само в Япония този стандарт, добре, но ако например някоя страна от третия свят също ползва този стандарт, тогава можем да си зададем въпроса дали климатиците, които уж са за Япония, не са предназачени за някоя такава държава, а наши фирми да ги внасят и да казват, че са японски или предназначени за Япония? Самите йероглифи си приличат с йероглифите и на други страни - дали някой всъщност малко поназнайва японски, за да разсее възможни подозрения. И още един въпрос засега: Много уважавам японците, случвало ми се е дори да живея като студент в Германия с японци в една къща, поне мъничко ги познавам - с тях съм се разбирал най-добре - точни, но и сърдечни хора. От една японка научих, че й било достатъчно да работи една година в кафене в Токийо и със спечелените пари можела спокойно да живее 2 години в Германия, като си плаща всичко, плюс такси за обучение - с две думи Германия била страшно евтина страна за японците. И логичният въпрос: при този висок стандарт в Япония ако бихме купили японски климатик, сглобен от японци, колко ли ще трябва да платим? Например в Техномаркет има 10-ка Хитачи от Китай за 999 лв, консултантът ми предложи същото, сглобено според него в Япония, за 1200 лв. Каза също, че Хитачито, сглобено в Китай, не се знае какви части има вътре. Не питах повече, защото по принцип трудно се подвеждам от подобни консултанти, имайки горчив опит, не питах например дали това японско Хитачи не е случайно на 100 волта, или пък откога японците произвеждат стока специално за България, и си тръгнах. Иначе, ако се търси евтина работна ръка извън Япония, но продуктите минават под строг контрол за качество преди да се опаковат, тогава всичко е наред. В противен случай трябва да събираме доста години пари, за да си позволим да платим труда на кореняка японец.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

blue1, бих искал да попитам, ако все пак някой друг технически грамотен от форума извърши професионално почистването в рамките на гаранционния срок и след месец примерно се наложи да викам техниците заради проблем, ще признаят ли гаранцията, като се има предвид, че климатикът е отварян?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

saissais за почистването допълвам, че то може да се извърши без климатика да бъде разглобяван. Иначе, по темата за японски климатици можеш да провериш модела в оригиналните сайтове на фирмата, а и ако за третия свят японците правят машини с СОР 5,5, то ние тогава трябва да сме 28 свят.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

saissais много лесно можеш да провериш цената на тия японски климатици в Япония - моделите почват от 40 000 йени което е 500 лв без ддс и монтаж ,същия модел тука е 1200 лв без ддс и монтаж .. по скоро тука е много скъпа тая техника - явно праскат яки надценки особено на китайските клими ,които там биха били най много 200 лв и пак никой няма да ги купи

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Макар, че не съм фен на марката не мога да пропусна да покажа един безспорен лидер в световен мащаб, а именно Уро Сара за 2007 година в Япония.
    Daikin AN28JRS
    Power Single-phase 100 V 20A
    Heating capacity 3.2kW
    Power consumption (heating) 485W(95~1970W)
    Sound driver (heating) Indoor outdoor machine 45dB-46dB
    Cooling capacity 2.8kW
    Power consumption (cooling) 440W(95~860W)
    Sound driver (cooling) Indoor outdoor machine 45dB-44dB
    COP- 6.6
    Dehumidification function
    Air cleaning function
    The length of hose that came ventilation [8m] hose humidification
    Piping length difference of elevation 10m  length of piping maximum vertical interval [10 m]

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Определено следващият климатик, който бих си взел, ще е Уруру-Сарара - мисля, че така съм чувал да го наричат. Дотогава сигурно моделът ще е още по-усъвършенстван.

13. Тук е от
    Jul 2007

Да, ще е усъвършенстван яко по-нататък! Ще има филтър за вируси и ще струва най-много пет бона!

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той и сега има филтър за вируси само че копа му за цената на която се предлага е нисичък ,трябва да е над 10 ,12-13 би било ок ,за да се изплати докато съм жив

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Алекси, СОР 6,6 ти се струва нисичък,или визиращ европейският модел, които аз също смятам за прекалено скъп за възможностите си.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да ,европейския е много орязан откъм функции и КОП ,и е по скъп от японския

18. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Аз съм доволен от този климатик Уруру-Сарара - работи безшумно, поддържа зададената температура, а най-добрата му функция е home leave ventillation. Не разбирам защо се спори в този форум колко е скъп и как посмъртно няма да се изплати. Според мен при покупката на такъв тип уреди, за толкова пари, всеки гледа екстрите и комфорта при ползването, а кога ще се изплати е на по-задно място. Аз например никога не бих си направил сметката за колко месеца и за колко дена ще бъде Pay Back-а на този уред, за мен в случая по-важно беше да се купи техника на високо ниво с определени екстри, която да не ми създава проблеми за по-дълъг период от време (да чукам на дърво така да е).
    Изборът на техника и вещи винаги е бил според мирогледа на отделния човек. Аз съм от хората, които искат да имат по-качествени и скъпи вещи и никога след покупка не ги разглеждам като остатъчна стойност. И тази нагласа не зависи от това колко пари имаш, защото повечето хора с пари също купуват Мидеа и не им пука.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 171 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1781
    Последно: Вчера, 17:33
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе