Вентилаторът за климатика @witch, е като секса за мъжа - колкото повече го натоварва, толкова по-добре му става angel! А пък и му действа по-здравословно!Първоначално публикувано от witch
Вентилаторът за климатика @witch, е като секса за мъжа - колкото повече го натоварва, толкова по-добре му става angel! А пък и му действа по-здравословно!Първоначално публикувано от witch
Е, просто се опитах да обясня на разбираем за една дама език функциите на вентилатора на вътрешното тяло
Майната му на вентилатора. Предпочитам ауто и комфорт. Климатикът мога да си го сменя след 4-5 години, все пак това е една машина и не смятам да се женя за нея. Аз избирам да щадя ушите си, тях не мога да сменя.
А и един Дайкин с 6 годишна гаранция ще сдаде багажа след няколко години работа на ауто? Ми тогава ще ми го оправят безплатно - никъде не пише, че гаранцията отпада, ако ползваш функция ауто. Никъде не пише, че гаранцията важи само ако е на макс, нали?
След 5 години машината ще е остаряла най-малкото морално и дори да е в пълна изправност, имам ли пари, пак ще си взема нова. А може дори и по-рано.
Хора,нямам много време да чета кое е хубаво и кое не,затова ще питам директно:
има ли компресори Дайсин (или Дайкин) и дали са качествени и надеждни ?
изгоря ми компресора на климатик OSAKA 52-ка,а сервизната фирма ми препоръча
такъв и каза,че не били лоши.Ремонта ще ми струва 980 лева крайна цена (с транс.
разходи с всичко),а гаранцията на компресора е 6 месеца.Много ли е малко ли е ?
Мерси.
Btw:Искам да отправя специални благодарности на модератора (или админ.-а),който
не можа да ми влезе в положението и ми изтри темата !!! .
Напълно съм съгласен за духането (на компресора) - и аз не го уважавам. Пропуснахме обаче да споменем, по-високите обороти на вентилатора щадят не само компресора, но и джоба, защото увеличават ефективността. Оттам нататък всеки прави настройките според своите предпочитания.Първоначално публикувано от saissais
Профил Лично Съобщение (Неактивен)
Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка
« Отговор #334 -: Днес в 11:45 »
Отговори с цитат
Хора,нямам много време да чета кое е хубаво и кое не,затова ще питам директно:
има ли компресори Дайсин (или Дайкин) и дали са качествени и надеждни ?
изгоря ми компресора на климатик OSAKA 52-ка,а сервизната фирма ми препоръча
такъв и каза,че не били лоши.Ремонта ще ми струва 980 лева крайна цена (с транс.
разходи с всичко),а гаранцията на компресора е 6 месеца.Много ли е малко ли е ?
Мерси.
Btw:Искам да отправя специални благодарности на модератора (или админ.-а),който
не можа да ми влезе в положението и ми изтри темата !!! 095.
Трябва да се замислиш дали си заслужава да даваш толкова пари за компресор с 6 месеца гаранция,пр положение,че нов климатик с тази мощност е с три години гаранция и цена 2-2500лв с монтаж.Иначе компресора е добър,но при смяна на електрически изгорял компресор новият не изкарва дълго време.
здравейте ранобудници! Интересува ме има ли смисъл да се купуват инверторни климатици , дали наистина толкова спестяват , че да покрият мноого по-скъпата поддръжка ако нещо се прецака при нередовен ток, буря и т.н.??
аз ползвам нормален Daikin отоплява ме даже :-) обаче не мога да кажа колко плащам защото електромера ми е развален и плащам само нощна тарифа - желая това на всички !!
Стаия компресор Hitachi 453 DH 75C2 работи още,но някакъв силен шум се чува от него (нещо от механиката на компресора е)Първоначално публикувано от jori
както и да е. . .компресора е сменен с компресор DAIKIN JT 160.
М/у другото коя е тази фирма,която ги дава с 3 год.гаранция ?
Здравейте,
и аз както повечето от Вас съм поставен пред дилемата за избор на климатик за отопление. По принцип имам котле на природен газ, но тъй като доста вдигнаха цената му за 1м3 ще си взема климатик който да поеме част от отоплението и съответно да намали сметките ми. За марката компромиси не правя, опита ми доказа че DAIKIN са прекрасни машини. Та конкретно 30,4 кв.м., една стая с 2 прозореца, отворена врата към останалите стаи в които имам парно на газ, ново строителство, 3-ти етаж, над мен е таван, а под мен жилищна площ ще се отоплява ли с DAIKIN FTXS35GT? От дилърът им за моя град това е напълно достатъчна машина за моите конкретни нужди. Вие как мислите?
Стаия компресор Hitachi 453 DH 75C2 работи още,но някакъв силен шум се чува от него (нещо от механиката на компресора е)
както и да е. . .компресора е сменен с компресор DAIKIN JT 160.
М/у другото коя е тази фирма,която ги дава с 3 год.гаранция ?
много фирми дават 3 години гаранция за колони-задължително с годишна профилактика-зависи от кой град си.А Дайкина е перфектния компресор за тази машина-другите възможни са хитачи и копеланд,
DAIKIN FTXS35GT
« Отговор #339 -: Днес в 18:21 »
Отговори с цитат
Здравейте,
и аз както повечето от Вас съм поставен пред дилемата за избор на климатик за отопление. По принцип имам котле на природен газ, но тъй като доста вдигнаха цената му за 1м3 ще си взема климатик който да поеме част от отоплението и съответно да намали сметките ми. За марката компромиси не правя, опита ми доказа че DAIKIN са прекрасни машини. Та конкретно 30,4 кв.м., една стая с 2 прозореца, отворена врата към останалите стаи в които имам парно на газ, ново строителство, 3-ти етаж, над мен е таван, а под мен жилищна площ ще се отоплява ли с DAIKIN FTXS35GT? От дилърът им за моя град това е напълно достатъчна машина за моите конкретни нужди. Вие как мислите? Help
Този модел е добър избор при положение,че имаш външни изолации,в противен случай може да не ти стига при темп.-15С и надолу.
witch, По мое мнение за твоето помещение трябва отдавана мощност на отопление около 6 000 W. Отдаваната мощност на конвенционалния модел към който проявяваш интерес DAIKIN FTYN50F, напълно отговаря за това помещение. Инвертора FTX35GV като мощност е много, много малък и до никъде няма да стигне.
Ако бяха други модели щях да ти кажа че е препоръчително климатика да е инвертор, но тук нещата са различни. Икономичността и при двата модела е почти еднаква, което говори лошо за по-малкия като размер инвертор. Обикновенно инверторите работят до по-ниски външни температури в сравнение с конвенционалните, но в случая и двата модела официално ги дават да работят до -15 градуса Целзий, което при обикновенните климатици не се среща /Daikin - качеството само говори за себе си/, но това не означава че всичките им модели са такива.
Ако трябва да се избира между двата аз бих избрал обикновенния, най-важното е климатика да има необходимата за помещението мощност.
Публикации: 333
Профил WWW Ел. поща Лично Съобщение (Активен)
Аз бих избрал Fujitsu ASYA12LCC или ASYB12LD-и двата са с доста по-висока отоплителна мощностRe: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка
« Отговор #342 -: Днес в 21:16 »
Отговори с цитат
witch, По мое мнение за твоето помещение трябва отдавана мощност на отопление около 6 000 W. Отдаваната мощност на конвенционалния модел към който проявяваш интерес DAIKIN FTYN50F, напълно отговаря за това помещение. Инвертора FTX35GV като мощност е много, много малък и до никъде няма да стигне.
Ако бяха други модели щях да ти кажа че е препоръчително климатика да е инвертор. Но тук нещата са различни. Икономичността и при двата модела е почти еднаква, което говори лошо за по-малкия като размер инвертор. Обикновенно инверторите работят до по-ниски външни температури в сравнение с конвенционалните, но в случая и двата модела официално ги дават да работят до -15 градуса целзий. Което при обикновенните климатици не се среща /Daikin - качеството само говори за себе си/, но това не означава че всичките им модели са такива.
Ако трябва да се избира между двата аз бих избрал обикновенния, най-важно е климатика да има необходимата за помещението мощност.
« Последна редакция: Днес в 21:18 от valen1 »
valen1,не бъркай FTXS35G с FTX35G-разликата в мощностите е голяма-в цената също.FTXS35G е фейслиф на миналогодишния FTXS35D-с малко увеличена мощност и по висок СОР,но за това помещение и той е на ръба.