Страница 24 от 171 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Защо не FTXS50?
    Ако не чуваш добре, взимай конвенционален или Fujitsu. От опит вече се убедих, че и вътрешните тела на Fujitsu са предназначени за глухи хора. Кой ли човек с нормален слух би се радвал във всекидневната си, предназначена за отдих и спокойствие, на Fujitsu или на конвенционален? Нека не се засягат собствениците на тази марка климатици - и те си имат, разбира се, достойнства (например в магазин се търпят и вършат идеална работа), но нека не прикриваме и недостатъците им.
    За хората от Пловдив мога да посоча адрес на аптека в центъра с 2 броя Fujitsu, ако искат да се насладят на шум и бучене от вътрешни тела на нови инвертори Fujitsu.
    Едва след като ги чух, разбрах, че Дайкин са шумни колкото маха от криле на пеперуда. А толкова ги критикувах...
    А за външните тела едва ли има спор - едва ли някой от форума, който няма Дайкин, е чул някъде шум от външно тяло на Дайкин. Освен ако не е някой доста стар и вече издъхнал.
    Иначе цифрите за шума особено за външни тела са уеднаквени, около 47 децибела, но реалността няма нищо общо с тези цифри.
    Мои приятели, маниаци на тема тишина, си купиха 2 броя Fujitsu, и то доста евтини, единият за спалня, подведени от реклами, и ще посрещат зимата щастливи. Добре, че си имат и локално парно...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

В момента Daikin имат нов модел-FTXS42G-той е идеален за това помещение

4. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Да, и цената е му е по-поносима. Стига наистина да има изолация, свестен стъклопакет и този таван над него да не е някакъв мразилник.

5. Тук е от
    Aug 2008

сега остава да намеря коя фирма в софия продава конвенционални Daikini .. че то само инверторни ми предлагат

6. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    [color=navy]много фирми дават 3 години гаранция за колони-задължително с годишна профилактика-зависи от кой град си.А Дайкина е перфектния компресор за тази машина-другите възможни са хитачи и копеланд,
    Аха,ами и на мен ми казаха,че дайкина е добър (предлагаха ми компресор Самсунг,но с 100 кинта надолу. . .)
    Климатика е на 2 години и 2;3 месеца т.е няма гаранция и точно сега когато е най важен взе че се укоти .
    Вземат е от една Горнооряховска фирма,но в последствие се оказа несериозна фирма. . .
    т.е jori , интересува ме за В.Търновска област.Тоя от когото е взет климатика купува от Еко Клима гр.Бургас,но и на тяхната гаранционна карта пише,че е 2-ве,а не 3-ри години (уж са офиц.вносители за OS(akata)KA ?!? )

Btw:В инструкциите за експлоатация на климатика пише,че щом няма да се ползва повече от 24 часа е добре да се изкл.от захранването (шалтера) защото имало някакви реотани които подгрявали и харчели ток,ВЪПРЕКИ спрения климатик.Вярно ли е това защото един друг "майстор" ми каза,че това било вятър работа.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Power_man,реотаните се включват само в режим отопление или ръчно/с дистанционното/или автоматично-когато Т падне под 18 в помещението.
    А за гаранцията-щом така пише на гаранционната карта-значи е толкова.Тези неща се гледат при закупуване на климатика.Има други марки с по три години.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

Аха,значи дърпат ток,но през зимата и то след като падне 18 градуса в помещението.

Иначе за гаранцията мен лично не ме бърка интересува ме дадената фирма да е коректна,само че в BG се навъдиха много пишман майстори и за това може би страда потребителя/клиента.

Всъщност,напред във времето като погледа вероятно ще трябва още един климатик като този (по кубици) само,че вече не знам на коя марка и фирма да се спирам.По принцип съм склонен да дам малко повече пари обаче да знам,че е качествено и надеждно.Вероятно за тая цена с която взех климатика е предвиден за 2-ве години (макар че мен ме съмнява )

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

за колко кубика,за какво се ползва помещението и какво е като конструкция

11. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря на всички дали мнение на моя въпрос. Както каза jori ще видя за модела -FTXS42G. И на мен лично 35-цата ми идва малко слаба като че ли, макар че навсякаде я пишат за 35кв.м. - но това са сигурно идеални условия с минимална топлозагуба. Предлагаха ми и Carrier 18-ца инвертор, но незнам, daikin си е daikin. Ще мисля ситуацията и тази седмица трябва да реша какво ще купувам.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

valen1 виждам, че си много в час с материята за това моят въпрос е търся мощен, много тих и качествен подов-инверторен климатик за помещение от 35 кв.м. - Препоръчаха ми този модел: DAIKIN-FVXS50F. Моля за твоето мнение. Чудех се м/у MITSUBISHI подов-инвертор и DAIKIN такъв. До момента повечето мои познати казват избери DAIKIN за да забравиш за проблеми.
    Благодаря за коментара!

13. Тук е от
    Jun 2008

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

valen1 виждам, че си много в час с материята за това моят въпрос е търся мощен, много тих и качествен подов-инверторен климатик за помещение от 35 кв.м. - Препоръчаха ми този модел: DAIKIN-FVXS50F. Моля за твоето мнение. Чудех се м/у MITSUBISHI подов-инвертор и DAIKIN такъв. До момента повечето мои познати казват избери DAIKIN за да забравиш за проблеми.
    Благодаря за коментара!
    FTXS42G, FTXR42,или FVXS 50, но първите два са за предпочитане

16. Тук е от
    Jun 2008

за подов, мога да помогна с това.

http://store1.data.bg/denuchi/IMG.jpg

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

soon, Нямам наблюдения или опит с подови климатици на нито една марка, не съм монтирал нито ремонтирал. До сега не съм проявявал интерес към тях. От познатите които имам, няма такъв който да има подов. До сега не съм чувал някой които да има подов климатик да се е оплаквал от нещо.

Daikin FVXS50F - 2 930 лв.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

valen1 трябва ми нещо сериозно за отопление и за това се ориентирам към подов вариант. Преди доста време бях на гости на мой приятел с подов-инвертор по време на зима, но за най-голямо съжаление не обърнах внимание каква марка беше. Живееше в същото пространство както и аз (сега е в Австралия и нямам връзка с него за инфо), но такава топлина и комфорт при мен никога не е било. Аз съм с 12-ка инвертор-стенен Панасоник, но след това което тогава беше като усещане при мен е само мечта. За това решавам на смяна с нещо по-добро, по-мощно, по-тихо изобщо нещо сериозно. Проверих и подобните MITZUBISHI-та, но с 1000 лв. по-скъпи и по техническа харектеристика видимо по-слаби.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 171 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе