Митак погледни каталога за Европа на Дайкин ,там пише как се превежда .. все пак модела го има и на 220 волта
Бихте ли ме посъветвали кой от двата климатика да избера- Мицубиши MSZ-FD25VA или DAIKIN FTXR28EV1B.
Стаята която ще топлим е на първи етаж, всички стени са вътрешни само един прозорец с дограма, но нама външна изолация, подът ни също се топли защото под нас има магазин за дрехи, изложението е южно, но никога пече слънце към прозореца ни само около два часа дневно.
Също ако може някой да ми обясни предимствата и недостатъците на всеки от тях, защото в магазините не са обективни. В ММС ни обясняваха колко голямо предимство е да има функцията за вкарване на пресен въздух, а в МЕ ни казаха, че могат да ни обясняват доста дълго време, защо не е желателно климатика да има такава функция.
БЛАГОДАРЯ предварително.
Mmitaka на японски са две думи и те звучат като "уру" и "сара" и са изписани с чисто японски йероглифи наречени хирагана (която е едната от двете сричкови азбуки, с нейните знаци се изписват думи най-вече глаголи) и значението им е "овлажняване" и "изсушаване" и нямат никакво друго значение по начина по които са изписани. Не знам които ти прави превода от японски но освен речник съм се допитал специално заради теб и до жива японка.![]()
И двете машини са много добри и двете фирми,ъдето си ходил са прави донякъде.Свежият въздух е хубаво нещо,никой не може да го отрече,но винаги когато има вкарване на свеж въздух има загуба на мощност за затопляне/охлаждане/на пресния въздух.В случая с FTXR/Ururu Sarara/пресния въздух е до 32м3/час,което отнесено към въздуха,който върти вътрешния вентилатор-от 360-720м3 е много малка част и мисля че е много добра екстра.FD на МЕ е много добра машина,но мисля че Уруру сарара е с едни гърди напред в технологично отношение,но също и ценово.Бихте ли ме посъветвали кой от двата климатика да избера- Мицубиши MSZ-FD25VA или DAIKIN FTXR28EV1B.
Стаята която ще топлим е на първи етаж, всички стени са вътрешни само един прозорец с дограма, но нама външна изолация, подът ни също се топли защото под нас има магазин за дрехи, изложението е южно, но никога пече слънце към прозореца ни само около два часа дневно.
Също ако може някой да ми обясни предимствата и недостатъците на всеки от тях, защото в магазините не са обективни. В ММС ни обясняваха колко голямо предимство е да има функцията за вкарване на пресен въздух, а в МЕ ни казаха, че могат да ни обясняват доста дълго време, защо не е желателно климатика да има такава функция.
БЛАГОДАРЯ предварително.
Здравейте,
търся информация за DAIKIN F 28 ATES-W и нещо не успявам.Моля за помощ.Японски -100 V.
А и какво азначават буквите на модела.
Предварително благодаря!
Попитай и в темата за 100-те волтаЗдравейте,
търся информация за DAIKIN F 28 ATES-W и нещо не успявам.Моля за помощ.Японски -100 V.
А и какво азначават буквите на модела.
Предварително благодаря
Благодаря за информацията.Първоначално публикувано от Mmitaka
моля да дадете мнение за климатик модел ДАЙКИН - FTX 25 G\ RX 25 G смятам да отоплявам помещение 14 кв. м.
купи си такъв, но за японския пазар, COP-а е доста по голям, т.е. доста по икономичен.
Няма да имаш никакви проблеми с този климатик. Този климатик се продава в Зора много евтино, но пък кой знае коя фирми ще ти го монтира ако го купиш от там. Ето http://zora.bg/main.php?p=products&s...d=8793&hotels=
Ако искаш да видиш действителните характеристики виж страницата на Даикин. Това е най-ниския клас на Даикин. Това разбира се не шречи да те топли безпроблемно при много ниски температури.
бихте ли ми обяснили каква е разликата между модела дайкин FTX 25 G\ RX 25 G и другия модел дайкин FTX 25 G V1B \ RX 25 G V1B тъй като разликата в цената е около 100 лв. но ги гледах в различни магазини и консултантите не можаха да ми кажат какви са разликите тъй като никой от тях не беше чувал съответно за другата марка