Японския климатик не се ли счупи до 1-2 години няма да се счупи и до десетата :-)
Японския климатик не се ли счупи до 1-2 години няма да се счупи и до десетата :-)
TIMBERLAKE, rkk...Благодаря ви за отговорите. Вече съм напълно убеден, че ми трябва FUJITSU ASYB-12LD или Daikin FTXS35G. Реших да платя някой друг лев повече и да взема Дайкина. Днес ходих в Термо Клима Варна, ще го взема от там. Сега си подготвям документите за Кредит Енергийна Ефективност. Надявам се в най-скоро време и аз да се преборя с жегите.
Малее отдавна не бях влизал тук поради липса на достатъчно време и вижте какво намирам.Първоначално публикувано от jako6iba
Разликата между климатици DAIKIN и TOSHIBA е толкова малка, че само човек решил да обърне внимание и на най-малката подробност в тези климатици може да я забележи. Тия двете фирми се избиват да направят най-добрият климатик в света и хоп имало разбиратор дето знае че DAIKIN бил много по-зле от TOSHIBA.
Това което исках да кажа е, че само много вманиечени хора на тема климатици могат да намерят разликата между DAIKIN, TOSHIBA и MITSUBISHI и изказвания от сорта купете си TOSHIBA щото DAIKINA е скапан и не вярвайте на тия дето ви говорят обратното, без три страници разяснения защо това е правилното мнение си е изказване на човек, който просто говори празни приказки.
Дааааа, аз мога да ти намеря разликато между даикин, тошиба и митсубиши(хеви). Тошибата изостава по термодинаминчни характеристики, а даикин и митсубиши хеви са наравно. Разбира се говорим за характеристики, които не се дават на всеки. Коментирано е във форума. Просто при ниски температури даикин и митсубиши разполагат с повече мощност от тошиба. За повече подробности погедни таблиците в сервизните книжки. Имай им пълно доверие. Правил съм измервния, верни са данните.
Е дааа ама нашият човек казва че TOSHIBA била най велика пък DAIKIN -на бил много скапан и фирмите лъжели. Мисля че цитирах неговият пост.
Здравейте, форумци...
Наистина е чудесно че има от къде да прочетеш мнения когато ти се налага да правиш избор
Трябва да избера климатик за отопение на хола + кухн. бокс - 30м2
Последен етаж от нова тухлена кооперация с равен покрив и външна изолация.
Вътрешната изолация е с гипс-картон плоскости като на тавана има и вата.
Разположението е север - юг, другите две стените са вътрешни.
Дограмата е PVC , 3-метров прозорец на южната стена. На същата смятам да бъде монтирано и външното тяло.
не на последно място - града е Варна...
Спрял съм се на следните модели :
Daikin FTXG35E + RXTG35UX1, FVXS35F + RXS3535G и евентуално FTXR42E + RXR42...
Fujitsu AWYZ 14LB Nocria
предполагам че и други възможности има...във високият клас климатици.
благодаря!
Монтирам главно Дайкин и мога да коментирам избора ти така:
FTXG e с по-слаби параметри от останалите,но е най-добре на визия.Има го и в инокс.Подовия е по-добър като параметри,а Уруруто е върха.Само че смятам,че 42ка е излишно презапасяване,поне като чета изолациите и Варна като място.28цата ще върши работа.Ако парите не те притесняват,слагай Уруру и си пей.
Ако имаш място за подов, си сложи такъв
Благодаря за мненията ви...
Презапасяването с Уруруто се получи понеже взех под предвид че съм последен етаж и загубите ще са малко по-големи ...
а и самото помещение първоначално бе 36м2 от което отделихме малка част в която (след чатично усвояване на тераса) ще се обособи спалня..
Така се появи едната от вътрешните стени на хол-а...
Варианта с подов модел ми допада... разполагам с 70 - 80см под прозореца, надявам се да е достаъчно...
Така и външното тяло ще е симетрично разположено от другата страна на стената + макс. къс тръбен път.
Трябва да направя малко измервания... че май лежанката на дивана може да се окаже прекалено близко до вътрешното тялото...
Трябва да имаш поне 2 метра пред вътрешното тяло за да циркулира добре въздуха
съвет от непрофесионалист:ако искаш да ти е топло(няма нищо, че си във Варна) слагай dajkin FTXS42G или NOCRIA 14 и двата модела са много добри и икономични и можеш да бъдеш сигурен, че дори и да стане -10, -17 ще ти толят хола и ще поддържат 24-25 градуса (при зададена от теб температура).дайкина има седмичен програматор, нокрията се самопочиства и ти хвърляш събраната(в контейнер) прах 2-4 пъти годишно.Плазмата на FUJITSU/GENERAL -18LD също не е лош, но е с по-лоши параметри-консумира повече9аз съм с 12LD general в спалнята и мога да кажа,ч е досега дори и 1 път не ме е накар да кихна като духа студено(с включена плазма функция).За сравнение сега когато и да вляза в хола от топло на студено при включен на студено подов дайкин от подписа ми повечето пъти кихам(имам проблем от малък с дихателни заболявания-бронхити, пневмониии и т.н.).Подовия модел според мен не най-доброто решение-вероятно имаш пердета или щори н а прозореца -какво ще ги правиш при включен подов климатик?През зимата подови
--------------------------
през зимата подовия модел духа хладка струя по пода на стаята?!?-Мислиш ли че е много приятно?
А по-приятно ли ще е да ти духа хладно във врата,ако е на стената??? Ти си първия човек,който се оплаква от подовия дайкин,и то точно от предимството му - долната клапа.Или си страшно зиморничав,или преувеличаваш.
Това не е вярнопрез зимата подовия модел духа хладка струя по пода на стаята?!?-Мислиш ли че е много приятно?
http://www.maestaclima.eu/kontact.htmlПървоначално публикувано от AUDIRSS
@justify
Благодаря за мнението ти, но наистина съм изненадан относно факата за стенно-подовият модел
Ако се не лъжа, някъде по ръководствата на такъв модел пишеше че долната клапа се ползва единствено в режим на отопление...
Факта че духа не достатъчно топъл въздух от там... по-скоро е индикация за някъкъв техн. проблем или е в специфичен режим на работа...
Гледам че хол-а ти е почти колкото моя , а с този FVXS50F не е ли малко пре-запасен ?
Дай малко подробности как се държи при тебе и в какви условия ?