Страница 78 от 171 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Японския климатик не се ли счупи до 1-2 години няма да се счупи и до десетата :-)

2.  

3. Тук е от
    Jun 2009

TIMBERLAKE, rkk...Благодаря ви за отговорите. Вече съм напълно убеден, че ми трябва FUJITSU ASYB-12LD или Daikin FTXS35G. Реших да платя някой друг лев повече и да взема Дайкина. Днес ходих в Термо Клима Варна, ще го взема от там. Сега си подготвям документите за Кредит Енергийна Ефективност. Надявам се в най-скоро време и аз да се преборя с жегите.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от jako6iba
    Купете си Тошиба,дори и Тайланд е по-добре от японски Дайкин.Не вярвайте на техническите характеристики, предлагани от фирмите-не са верни.
    Малее отдавна не бях влизал тук поради липса на достатъчно време и вижте какво намирам.

Разликата между климатици DAIKIN и TOSHIBA е толкова малка, че само човек решил да обърне внимание и на най-малката подробност в тези климатици може да я забележи. Тия двете фирми се избиват да направят най-добрият климатик в света и хоп имало разбиратор дето знае че DAIKIN бил много по-зле от TOSHIBA.

Това което исках да кажа е, че само много вманиечени хора на тема климатици могат да намерят разликата между DAIKIN, TOSHIBA и MITSUBISHI и изказвания от сорта купете си TOSHIBA щото DAIKINA е скапан и не вярвайте на тия дето ви говорят обратното, без три страници разяснения защо това е правилното мнение си е изказване на човек, който просто говори празни приказки.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Дааааа, аз мога да ти намеря разликато между даикин, тошиба и митсубиши(хеви). Тошибата изостава по термодинаминчни характеристики, а даикин и митсубиши хеви са наравно. Разбира се говорим за характеристики, които не се дават на всеки. Коментирано е във форума. Просто при ниски температури даикин и митсубиши разполагат с повече мощност от тошиба. За повече подробности погедни таблиците в сервизните книжки. Имай им пълно доверие. Правил съм измервния, верни са данните.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е дааа ама нашият човек казва че TOSHIBA била най велика пък DAIKIN -на бил много скапан и фирмите лъжели. Мисля че цитирах неговият пост.

7. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, форумци...

Наистина е чудесно че има от къде да прочетеш мнения когато ти се налага да правиш избор

Трябва да избера климатик за отопение на хола + кухн. бокс - 30м2
    Последен етаж от нова тухлена кооперация с равен покрив и външна изолация.
    Вътрешната изолация е с гипс-картон плоскости като на тавана има и вата.
    Разположението е север - юг, другите две стените са вътрешни.
    Дограмата е PVC , 3-метров прозорец на южната стена. На същата смятам да бъде монтирано и външното тяло.
    не на последно място - града е Варна...

Спрял съм се на следните модели :

Daikin FTXG35E + RXTG35UX1, FVXS35F + RXS3535G и евентуално FTXR42E + RXR42...
    Fujitsu AWYZ 14LB Nocria

предполагам че и други възможности има...във високият клас климатици.

благодаря!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Монтирам главно Дайкин и мога да коментирам избора ти така:
    FTXG e с по-слаби параметри от останалите,но е най-добре на визия.Има го и в инокс.Подовия е по-добър като параметри,а Уруруто е върха.Само че смятам,че 42ка е излишно презапасяване,поне като чета изолациите и Варна като място.28цата ще върши работа.Ако парите не те притесняват,слагай Уруру и си пей.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Ако имаш място за подов, си сложи такъв

11. Тук е от
    Jun 2009

Благодаря за мненията ви...

Презапасяването с Уруруто се получи понеже взех под предвид че съм последен етаж и загубите ще са малко по-големи ...
    а и самото помещение първоначално бе 36м2 от което отделихме малка част в която (след чатично усвояване на тераса) ще се обособи спалня..
    Така се появи едната от вътрешните стени на хол-а...

Варианта с подов модел ми допада... разполагам с 70 - 80см под прозореца, надявам се да е достаъчно...
    Така и външното тяло ще е симетрично разположено от другата страна на стената + макс. къс тръбен път.
    Трябва да направя малко измервания... че май лежанката на дивана може да се окаже прекалено близко до вътрешното тялото...

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Трябва да имаш поне 2 метра пред вътрешното тяло за да циркулира добре въздуха

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

съвет от непрофесионалист:ако искаш да ти е топло(няма нищо, че си във Варна) слагай dajkin FTXS42G или NOCRIA 14 и двата модела са много добри и икономични и можеш да бъдеш сигурен, че дори и да стане -10, -17 ще ти толят хола и ще поддържат 24-25 градуса (при зададена от теб температура).дайкина има седмичен програматор, нокрията се самопочиства и ти хвърляш събраната(в контейнер) прах 2-4 пъти годишно.Плазмата на FUJITSU/GENERAL -18LD също не е лош, но е с по-лоши параметри-консумира повече9аз съм с 12LD general в спалнята и мога да кажа,ч е досега дори и 1 път не ме е накар да кихна като духа студено(с включена плазма функция).За сравнение сега когато и да вляза в хола от топло на студено при включен на студено подов дайкин от подписа ми повечето пъти кихам(имам проблем от малък с дихателни заболявания-бронхити, пневмониии и т.н.).Подовия модел според мен не най-доброто решение-вероятно имаш пердета или щори н а прозореца -какво ще ги правиш при включен подов климатик?През зимата подови
    --------------------------
    през зимата подовия модел духа хладка струя по пода на стаята?!?-Мислиш ли че е много приятно?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А по-приятно ли ще е да ти духа хладно във врата,ако е на стената??? Ти си първия човек,който се оплаква от подовия дайкин,и то точно от предимството му - долната клапа.Или си страшно зиморничав,или преувеличаваш.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

през зимата подовия модел духа хладка струя по пода на стаята?!?-Мислиш ли че е много приятно?
    Това не е вярно

17. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от AUDIRSS
    А къде в ВАРНА може да се купи ДАЙКИН не-менте и на разумна цена, с кадърен монтаж?ЗА СОФЕТО ЯСНО.ПАРИ ОКОЛ0 1600 + - 100
    http://www.maestaclima.eu/kontact.html

18. Тук е от
    Jun 2009

@justify

Благодаря за мнението ти, но наистина съм изненадан относно факата за стенно-подовият модел

Ако се не лъжа, някъде по ръководствата на такъв модел пишеше че долната клапа се ползва единствено в режим на отопление...

Факта че духа не достатъчно топъл въздух от там... по-скоро е индикация за някъкъв техн. проблем или е в специфичен режим на работа...

Гледам че хол-а ти е почти колкото моя , а с този FVXS50F не е ли малко пре-запасен ?

Дай малко подробности как се държи при тебе и в какви условия ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе