Страница 27 от 171 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Трябва ти колона като тази с изгорелия компресор-минимум 12кВ хладилна мощност.Колоните всички са китайски,но гледай външното тяло да е с два вентилатора и минимум 1,10 м високо.на тебе проблема нети е с отоплението а с охлаждането.Вътрешния топлообменник трябва да се сваля най-много на 12месеца и да се мие с пароструйка,защото в магазини за хранителни стоки много бързо се затлачва
    Йори климатика си е същия,само компресора е сменен.OSAKA CH-52 LSt e.Това означава,че е с 2-ве перки (една над друга) а климатика е сложен около 180см над земята.

Трябва ти колона като тази с изгорелия компресор-минимум 12кВ хладилна мощност.
    Вътрешния топлообменник трябва да се сваля най-много на 12месеца и да се мие с пароструйка,защото в магазини за хранителни стоки много бързо се затлачва
    Това не го разбрах,може ли по простичко :D

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

Здрвейте колеги.
    Аз съм нов в този форум и се надфявам за извинение ако задавам тъп въпрос, но моля Ви за съвет.
    Вече съм се спрял на марката Daikin, но въпроса ми е как да избера модела, знам че се смята кубатурата, а моята е:

3,5*5*2,6=45,5 кубика, 9 или 12 да взема и какво значи това (9 или 12) така и неразбрах от консултантите по магазините?

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Профил Ел. поща Лично Съобщение (Неактивен)

« Отговор #390 -: Днес в 17:11 »
    Отговори с цитат
    Цитат на: jori в Днес в 16:23
    Трябва ти колона като тази с изгорелия компресор-минимум 12кВ хладилна мощност.Колоните всички са китайски,но гледай външното тяло да е с два вентилатора и минимум 1,10 м високо.на тебе проблема нети е с отоплението а с охлаждането.Вътрешния топлообменник трябва да се сваля най-много на 12месеца и да се мие с пароструйка,защото в магазини за хранителни стоки много бързо се затлачва
    Йори климатика си е същия,само компресора е сменен.OSAKA CH-52 LSt e.Това означава,че е с 2-ве перки (една над друга) а климатика е сложен около 180см над земята.

Трябва ти колона като тази с изгорелия компресор-минимум 12кВ хладилна мощност.
    Вътрешния топлообменник трябва да се сваля най-много на 12месеца и да се мие с пароструйка,защото в магазини за хранителни стоки много бързо се затлачва

Това не го разбрах,може ли по простичко :D
    Това че само компресора е сменен ми е ясно.А това 48,52,60-всеки си ги кръщава както си иска.аз съм виждал колони,които се водя 60-ци,но са с един вентилатор,и с височина на въняното тяло 75-80 см,не на каква височина е монтирано,а колко е високо тялото.казвам височина,защото на ширина всичките са 95-100см.
    А за топлобменника-това е вътрешната пита на климатика.В магазините с хранителни стоки има постоянно вкарване и изкарване на стоки,амбалаж,много хора влизат и излизат и съответно се вкарват много боклуци под формата на прах.В същото време там климатиците работят много повече време,защото трябва да компенсират топлината отделяна от хладилните витрини.Колкото повече работи климатика,толкова повече прах засмуква и го прекарва през топлообменника и той много бързо се запушва и намалява тплообмена/студообмена/,от което започва да се тормози компресора,да прегрява и накрая се прецаква.затова в такива магазини трябва да се мият 6-12 месеца.
    Мисля че едва ли може да се обясни по разбрано

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

PS.Същото се отнася и за външния топлообменник

6. Тук е от
    Aug 2008

Sorry,разбрал съм за височина на монтажа.Ами не мога да кажа колко е високо но 1 метър има.външното тяло представлява ето така:
    и там където пише "Въздушни всмукателни отвори" те са се позапушили.Ти по рано каза,че се чистят с пароструйка,но там няма такава машина от където да се вземе.Най много маркуч с вода или. . .с прахосмукачка.
    Вътрешното тяло представлява ей така :
    [img width=407 height=600]http://i.data.bg/08/08/22/1113948_orig.jpg[/img]
    Въздушния филтър се чисти някъде на месец веднъж,но горния шлюз (въздушни изпускателни отвори) не е чистен т.е по навътре е топлообменика и не знам изобщо разглобява ли се (горния преден панел) . . .
    Скоро ще побликувам и снимки за по нагледно,че така е малко "тъмна индия"

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

филтрите трябва да се чистят мах на седмица,външният може да се пробваш с маркуча,а за вътршния трябва да викаш сервизната група

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

Добре де,а отвън как ще го почистя?Отварям капака на вентилаторите и пръскам към тях (предполагам са водоустойчиви) или отзад на топлообменика набивам ?А вътрешното тяло не може ли да се разглоби от мен и аз да го почистя (с прахосмукачка,понеже има електроника) ?
    Значи извода е,че за тея 2 години топлообмениците на климатика не са чистени и предполагам въпреки доброто име на компресора,ако не се почистят ще му съкратят видимо живота ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здрвейте колеги.
    Аз съм нов в този форум и се надфявам за извинение ако задавам тъп въпрос, но моля Ви за съвет.
    Вече съм се спрял на марката Daikin, но въпроса ми е как да избера модела, знам че се смята кубатурата, а моята е:

3,5*5*2,6=45,5 кубика, 9 или 12 да взема и какво значи това (9 или 12) така и неразбрах от консултантите по магазините?
    9 и 12 означават 9000Btu и12000Btu,а какво означава Btu има достатъчно информация в нета.относно мощността трябва повече инфо:
    1.Кой град
    2.какво изложение е стаята
    3на какво изложение ще е външното тяло
    4.ще го използваш ли за основно отопление
    5/но не на последно/каква изолация
    6.етаж-първи,последен,кой по ред

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

jori тъй като всеки си говори каквото си мисли, че е правилно, та и аз по тази причина мисля, че е НАЙ-ПРАВИЛНО за моя случай да взема една 18-ка или преведено на японски един DAIKIN FVXS 50F подов-инвертор за моето помещение от 55 кубични метра та да ми е мирна главата. Сравнявах този модел спрямо всички подобни подови-инвертори и виждам, че е най-добър спрямо качество, цена, надеждност и ефективност за моята нужда от добро отопление и нисък шум за 18-ка. Ще го сложа на близо до единия от ъглите на продълговатата стена за по-добър ефект. Спирам проучването за КОЙ е най-добрият вариянт за отопление - мощен стенен с голям COP или мощен подов-инвертор за истински контрол на топлото. БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се на моите въпроси!!!
    Решението е вече взето.
    Монтирам до няколко дни моя победител DAIKIN FVXS 50F, за тези заветни 35 кв.м. гарантирана топлина, за студа не мисля - там всичко е ясно!.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

jori тъй като всеки си говори каквото си мисли, че е правилно, та и аз по тази причина мисля, че е НАЙ-ПРАВИЛНО за моя случай да взема една 18-ка или преведено на японски един DAIKIN FVXS 50F подов-инвертор за моето помещение от 55 кубични метра та да ми е мирна главата. Сравнявах този модел спрямо всички подобни подови-инвертори и виждам, че е най-добър спрямо качество, цена, надеждност и ефективност за моята нужда от добро отопление и нисък шум за 18-ка. Ще го сложа на близо до единия от ъглите на продълговатата стена за по-добър ефект. Спирам проучването за КОЙ е най-добрият вариянт за отопление - мощен стенен с голям COP или мощен подов-инвертор за истински контрол на топлото. БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се на моите въпроси!!!
    Решението е вече взето.
    Монтирам до няколко дни моя победител DAIKIN FVXS 50F, за тези заветни 35 кв.м. гарантирана топлина, за студа не мисля - там всичко е ясно!. Drinks

13. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,

Предстои ми да си купя климатик Дайкин FTX 25 GV - европейско изпълнение на цена от 1400 лв с монтажа.
    Бихте ли споделили впечатления от този модел, както и разликата с евентуален японски вариант.

Поздрави

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

разликите с японския вариант са основно в потреблението на ел. енергия ,японския харчи значително по малко ,но е и малко по скъп ... аз бих взел японския

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

И аз преди време съм си правил сметки да се купи нещо хем мощно, хем икономично, но 30-40 лв. по-висока цена за месечното отопление в името на комфорта в днешно време, вече нямат никакво значение на фона на тоталното обезценяване на всичко. Така, че който иска - трябва и да дава.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    За участниците в форумът който така горещо наблягат на думата уруру сарара , иси представят какво ли не това на японски се превежда буквално ГРИЖА ЗА КОЖАТА
    Зле си с японският. Ururu Sarara се превежда като "овлажняване, изсушаване" .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 171 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе