Страница 84 от 171 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Обаче, няма нищо общо с плавно модулиране на честотата на компресора
    Подозирам, че се изказваш без да си наблюдавал как работи, защото аз съм го виждал и си работи съвсем като инвертор/поне зимата/ освен че има "атрибути" на инвертор.
    И защо според тебе са му сложили такива атрибути, ако те не вършат работа?

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Аз пък съм силно изненадан от маркетинга на Дайкин. Не е ли подвеждащо за клиента, да му продават инверторен климатик за конвенционалка?

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Защо ли!? Уместен въпрос!
    Виж сега,
    и си работи съвсем като инвертор/поне зимата/
    няма нищо общо с истински инвертор.
    Обаче, аз не съм конструирал климатика, нито пък ти
    А инженерите от DAIKIN са го конструирали конвенционален. Затова са създали и друг - инверторен.
    Ако не си съгласен с мен и инженерите на DAIKIN - свържи се с тях да ги обориш с тези си въпроси и да им обясниш, че грешат и не знаят какво произвеждат.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

и си работи съвсем като инвертор/поне зимата/
    няма нищо общо с истински инвертор.
    да така е, няма нищо общо с истински инвертор, само си увеличава и намалява оборотите като инвертор, управлява се инверторно, компресора е инверторен суинг, енергиен клас А/ на коя друга марка конвенционалната 18-ка е клас А/, но не е инвертор. Просто хитрите инженери на Дайкин са сложили една камуфлажна инверторна платка, инверторен компресор за да раздвижат форума и да ни гледат сеира.

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Вероятно си прав! И ние тук сме Myth-busters
    Развенчаваме конспирацията на инженерите от Daikin - как въвеждат в заблуда клиентите и после ги изкушават да си купят един "(не)инвертор" почти без пари....колкото една OSAKA .... пък за будалите - има и инвертор на двойна цена...... как го постигат тези хора, защо ли? Социална политика специално за българския потребител ли?!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Не е заради българския потребител, защото този модел се продава в цяла Европа/същото се отнася за FTYN/RYN60/. Явно че така им излиза по- евтино, отколкото да произвеждат различни компресори за модел, който не се продава чак толкова много. Сигурен съм, че производствените разходи на един инвертор и един конвенционален за фирма като Дайкин, които си произвеждат почти всички компоненти не са толкова различни.Това, че клиентската им цена се различава в пъти, не означава че и производствените им разходи са с такава разлика.
    За уточнение- на охлаждане машината работи он/оф на постоянни обороти

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Именно, това последното имах и аз предвид де - съвсем нормален конвенционален климатик си е!
    Дай да разгледаме ако имаш схемите му - там дали ще си личи кое какво е, че да видим да не би да ни мятат на черешата онези от DAIKIN.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Именно, това последното имах и аз предвид де - съвсем нормален конвенционален климатик си е!
    Не е , инверторен климатик, който на охлаждане е спънат на постоянни обороти

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

ОК де!
    Бях се свързал с Daikin и ми бяха обяснили, че RYN/FTYN 50 въобще не е инвертор, ами най си ми е обикновен конвекционален, ама нейсе.... щом казваш.....няма да поставям под въпрос познанията ти.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

За да не съм голословен, ще ти пусна линк към сервизната инструкция/ако успея да я кача, защото е 20,7МВ/, за да откриеш 10-те разлики

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Харно! А аз къде да ти покажа отговора на Daikin, че климатика е конвенционален?
    Тук, или на лични?!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

http://v-clima.com/download_tech.php- позиция 20-та

А ти какво очакваш да ти отговорят Дайкин? Нали са го писали конвенционален в каталога.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Нали са го писали конвенционален в каталога.
    Тогава за какво е спора изобщо? Машината е добра и заслужава внимание, наистина.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Ами как какво очаквам - истината и не ми остава нищо друго, освен да им повярвам....... поне доколкото разбирам по тази тематика

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

zaqza Човека е написал че иска при минус 17градуса да му е топло и да не му се налага да размразява климатика като го пуска да духа в режим охлаждане.Ако иска в стаята да му е двадесет и три градуса този климатик трябва да "издържи" да поддържа 40 градуса температурна разлика между външна и вътрешна температура(в стаята).Написал е че 25-цата на на мистубиши се е "скапала" при тези температури.Ако си купи daikin FTXS25, а не по голям дайкин от същата серия например 35 или 42 и той(двадесет и петицата) също не удържи положението ще му върнеш ли парите дадени за тази давадесет и петица или ще му замениш ли 25-та с нова 35 или 42 за твоя сметка с доплащане на разликата или ще кажеш да си купи по-голям.Когато навън е -17 -20 градуса и климатика ти духа хладен вятър или съншното тяло се е превърнало в "Ледник" и трябва да смениш режима на климатика на режим охлаждане и да ти духа в стаята студ посред зима 350лв или 500лева ти се струват много малко пари за да ги спестиш на фона на дадените 1600-1700лева за климатик който трябва да пускаш посред зима при -17 градуса навън да се размразява( в охлаждане режим) и донякъде; 1.Съжаляваш че си се доверил ;2. мислиш че си пълен глупак(дал си 1600-1700лева за климатик който не топли и си спестил 200-400 лева за по-голям); 3.Стигаш до извода че с климатик няма как да се топлиш през зимата започваш да разправяш наляво надясно че климатика не топли независимо от марката и цената, и че по-добро отопление от газта няма.
    Моят климатик -дайкин от подписа започва да работи като он-оф при външна температура +13 градуса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе