Страница 8 от 171 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Аз мисля, че Алекс твърди същото ММитак.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

След 23 април (ако забравя ми напомнете ) ще кача баркодовете и снимки на Оригинални климатици от марката пройзведени в В ЯПОНИЯ ЗА ЯПОНИЯ а не в китай

4. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Здравейте! Някой мажели да каже мнение за този модел Daikin S25GTSS .

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

висок клас ,модел 06 година ,на 100 волта е

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

KFC, човече, да не си си преградил стаята на две? Щото ако не си, забрави да топлищ 35 кв.м. с 25-ца, била тя и най-най-скъпата!!! Този климатик е с 2,8 kW номинална мощност и НЕ е за теб.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    Отново ви задавам въпросът , и този път моля не отговаряйте като 16 годишни девственици ,който не знаят темата и пишат каквото знаят ,ПОСОЧЕТЕ МОДЕЛ И КООРДИНАТИ НА ДАЙКИН ПРОИЗВЕДЕН ОТ ЯПОНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

http://www.daikin.co.jp/aircon/index.html
    http://www.daikincc.com/

.... Alexi концерна Daikin Industries Ltd. (Osaka, Japan, отдавна измести вътрешно японското си производство в Китай и запази бизнес център в Осака , абе какво ги мислите тия неща нека някой клиент да се изкаже как се държи гореописаната в тема марка Daikin
    Mmitaka,аз ти посочих модел FTXG25E-на кашона на вътрешното(на външното аз поне не видях)тяло пише произведено в Япония.
    Нали знаеш българина се води от максимата "око да види,ръка да пипне"-е аз видях и пипнах.
    Мислиш ли че само нашите и руските търгаши си поръчват на кашоните да пише поизведено в Япония,и ако знаеш къде точно е произведен модела покажи да видим и ние.
    Колкото до заводите на Дайкин-аз знам за завод в Европа само в Белгия,въпреки че се носят слухове за Чехия и Румъния.Ако имаш точна информация за това,както и че заводите им в Япония не произвеждат вече нищо покажи го черно на бяло и да се сложи край на спора -има или няма Дайкини предназначени за Европа и произведени в Япония.
    Като казваш че има климатици на Дайкин произведени в Чехия или Румъния какво имаш в предвид-производството им започва от нулата или само се събират там т.е.завиват се 20-30 винтчета и се опаковат.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Фирми от България внасят от белгийския завод (всичко се сглобява и произвежда освен електроника и компресор ) адски качествени климатици като цяло но никой не може да ме убеди че износната стока на един концерн е по-качествена от вътрешният пазар ГОВОРИМ ЗА МИНИМАЛНА РАЗЛИКА НО СЪЩЕСТВУВА -СРАВНИ ИМ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ
    http://www.daikineurope.com/daikin.jsp
    ако всичките тези страни внасят от Япония няма да остане японец без да работи в Дайкин

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Mmitaka,не говорим за характеристики(съгласен съм с теб че там има разлика, но това си е политика на всички японски производители)-а за това къде е произведен.Ако знаеш,кажи ако ли не...

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Няма логика във това което изискваш моделът който си посочил може да бъде заявен и внесен от всяко едно производство така че конкретният модел само ти си знаеш от къде го внасяш ,според мен е 220 волта чисто белгийско изпълнение с лиценз на Японския Титуляр, Ако те интересува неговия оригинала мога да ти гарантирам вносът при 3 Пловдивски фирми който го внасят FTXG25E

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ето линка на заводите на Дайкин по света http://www.daikin.com/company/kyoten/index.html
    Както е видно само три са в Япония които произвеждат климатици и компоненти за тях. За все ки един от заводите в Гугъл може да се прочете информация, първият със сигурност е за компресори.
    От тук може да се свали каталог за средният изток на продукти произвеждани в Япония, както е видно в каталога даже няма домашни сплит системи. http://www.daikinme.com/binaries/Mid...m185-75426.pdf
    В същият сайт може да се прочете, че европейските заводи на Дайкин общо 3 на брой освен за Европа произвеждат компоненти за африканските модели на фирмата. Ако си направите труда да изчетете и да се поровите достатъчно, логично е да стигнете до заключението, че освен компресори и някой компоненти на европейският пазар нищо не е произведено в Япония.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Искахте конкретен модел,имате го-искаме конкретен отговор къде е произведен.
    blue1,стига с това "COPY...PASTE",ако можеш да кажеш къде е произведен кажи.Едва ли в заводите на Дайкин в Европа са мошенници и ще си позволят да напишат на нещо че е произведено в Япония,ако то действително не е произведено там.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

KonanVarvarina ако имаш възможност дай баркода от кашона и ще ти кажа от къде точно идва. А за копи пейст не си прав. Нали неискаш да ти сканирам цялата информация от сайта и каталога.
    Ако кода започва така 45 + 49 Distribution Code Center (Япония) значи модела идва от Япония.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

За съжаление не си пазя кашона,замина по предназначение веднага след монтажа преди около година.Ако нещо по климатика може да те ориентира с удоволствие ще ти го дам.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За съжаление баркода е абсолютно достоверният източник за произхода на стоката. На компресора също има етикет, но той така или иначе може да идва от Япония, което обаче не е гаранция за целия продукт.

Модела FTXG25E се продава и в Австралия, има го в каталога на серията SkyLine от която големите машини са правени в Япония, но не ги намирам в европейски сайтове. След като свалих инструкцията на модела от австралийски сайт забелязах, че на последната страница е написан адреса на офиса на Дайкин в Япония и адреса на завода DAIKIN EUROPE NV Zandvoordestraat 300, B-8400 Oostende, Belgium.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

И какво ще рече това?
    Интересното е че само на вътрешното тяло пишеше произведено в Япония,на външното тяло не видях такъв надпис.Същите вътрешни тела ги слагат и на големите(колко са големи незнам) мултисплит системи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 171 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе