Аз мисля, че Алекс твърди същото ММитак.
Аз мисля, че Алекс твърди същото ММитак.
След 23 април (ако забравя ми напомнете ) ще кача баркодовете и снимки на Оригинални климатици от марката пройзведени в В ЯПОНИЯ ЗА ЯПОНИЯ а не в китай
Здравейте! Някой мажели да каже мнение за този модел Daikin S25GTSS .
висок клас ,модел 06 година ,на 100 волта е
KFC, човече, да не си си преградил стаята на две? Щото ако не си, забрави да топлищ 35 кв.м. с 25-ца, била тя и най-най-скъпата!!! Този климатик е с 2,8 kW номинална мощност и НЕ е за теб.
Mmitaka,аз ти посочих модел FTXG25E-на кашона на вътрешното(на външното аз поне не видях)тяло пише произведено в Япония.Първоначално публикувано от Mmitaka
Нали знаеш българина се води от максимата "око да види,ръка да пипне"-е аз видях и пипнах.
Мислиш ли че само нашите и руските търгаши си поръчват на кашоните да пише поизведено в Япония,и ако знаеш къде точно е произведен модела покажи да видим и ние.
Колкото до заводите на Дайкин-аз знам за завод в Европа само в Белгия,въпреки че се носят слухове за Чехия и Румъния.Ако имаш точна информация за това,както и че заводите им в Япония не произвеждат вече нищо покажи го черно на бяло и да се сложи край на спора -има или няма Дайкини предназначени за Европа и произведени в Япония.
Като казваш че има климатици на Дайкин произведени в Чехия или Румъния какво имаш в предвид-производството им започва от нулата или само се събират там т.е.завиват се 20-30 винтчета и се опаковат.
Фирми от България внасят от белгийския завод (всичко се сглобява и произвежда освен електроника и компресор ) адски качествени климатици като цяло но никой не може да ме убеди че износната стока на един концерн е по-качествена от вътрешният пазар ГОВОРИМ ЗА МИНИМАЛНА РАЗЛИКА НО СЪЩЕСТВУВА -СРАВНИ ИМ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ
http://www.daikineurope.com/daikin.jsp
ако всичките тези страни внасят от Япония няма да остане японец без да работи в Дайкин
Mmitaka,не говорим за характеристики(съгласен съм с теб че там има разлика, но това си е политика на всички японски производители)-а за това къде е произведен.Ако знаеш,кажи ако ли не...
Няма логика във това което изискваш моделът който си посочил може да бъде заявен и внесен от всяко едно производство така че конкретният модел само ти си знаеш от къде го внасяш ,според мен е 220 волта чисто белгийско изпълнение с лиценз на Японския Титуляр, Ако те интересува неговия оригинала мога да ти гарантирам вносът при 3 Пловдивски фирми който го внасят FTXG25E
Ето линка на заводите на Дайкин по света http://www.daikin.com/company/kyoten/index.html
Както е видно само три са в Япония които произвеждат климатици и компоненти за тях. За все ки един от заводите в Гугъл може да се прочете информация, първият със сигурност е за компресори.
От тук може да се свали каталог за средният изток на продукти произвеждани в Япония, както е видно в каталога даже няма домашни сплит системи. http://www.daikinme.com/binaries/Mid...m185-75426.pdf
В същият сайт може да се прочете, че европейските заводи на Дайкин общо 3 на брой освен за Европа произвеждат компоненти за африканските модели на фирмата. Ако си направите труда да изчетете и да се поровите достатъчно, логично е да стигнете до заключението, че освен компресори и някой компоненти на европейският пазар нищо не е произведено в Япония.
Искахте конкретен модел,имате го-искаме конкретен отговор къде е произведен.
blue1,стига с това "COPY...PASTE",ако можеш да кажеш къде е произведен кажи.Едва ли в заводите на Дайкин в Европа са мошенници и ще си позволят да напишат на нещо че е произведено в Япония,ако то действително не е произведено там.
KonanVarvarina ако имаш възможност дай баркода от кашона и ще ти кажа от къде точно идва. А за копи пейст не си прав. Нали неискаш да ти сканирам цялата информация от сайта и каталога.
Ако кода започва така 45 + 49 Distribution Code Center (Япония) значи модела идва от Япония.
За съжаление не си пазя кашона,замина по предназначение веднага след монтажа преди около година.Ако нещо по климатика може да те ориентира с удоволствие ще ти го дам.
За съжаление баркода е абсолютно достоверният източник за произхода на стоката. На компресора също има етикет, но той така или иначе може да идва от Япония, което обаче не е гаранция за целия продукт.
Модела FTXG25E се продава и в Австралия, има го в каталога на серията SkyLine от която големите машини са правени в Япония, но не ги намирам в европейски сайтове. След като свалих инструкцията на модела от австралийски сайт забелязах, че на последната страница е написан адреса на офиса на Дайкин в Япония и адреса на завода DAIKIN EUROPE NV Zandvoordestraat 300, B-8400 Oostende, Belgium.
И какво ще рече това?
Интересното е че само на вътрешното тяло пишеше произведено в Япония,на външното тяло не видях такъв надпис.Същите вътрешни тела ги слагат и на големите(колко са големи незнам) мултисплит системи.