Страница 9 от 171 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    И какво ще рече това?
    Интересното е че само на вътрешното тяло пишеше произведено в Япония,на външното тяло не видях такъв надпис.Същите вътрешни тела ги слагат и на големите(колко са големи не знам) мултисплит системи.
    не въвеждай хората в заблуда пише го на всякъде с познати от техно маркет отворихме един от кашоните на според теб Японските Дайкини (абсолютно белгийски продукт ) имаше щампа за Япония но не и че е произведен там а само че от там е сертифициран ето и снимка на книжката в кашона ,кашонът момчетата не искат да се снима по обясними причини -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=236241&photo=1

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Mmitaka,преди да пишеш ,че заблуждавам хората и да постваш снимки да беше си направил труда да погледнаш за кой модел иде реч в книжката която показваш-а аз за кой модел говоря.
    Или както казват хората нерде Ямбол,нерде Стамбул.
    Ади и другият път не се изказвай неподготвен.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Mmitaka,преди да пишеш ,че заблуждавам хората и да постваш снимки да беше си направил труда да погледнаш за кой модел иде реч в книжката която показваш-а аз за кой модел говоря.
    Или както казват хората нерде Ямбол,нерде Стамбул.
    Ади и другият път не се изказвай неподготвен.
    напротив снимай твоята и я сравняваме ,ай стига ябе човек базикаш се вече , колко слаайда да направим за тоя спор дай баркодовете и да приключим

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Какво да снимам бе човеко,книжката която показваш е за модел FTXS,аз ти говоря за FTXG, има разлика нали.
    Баркодовете ги нямам,защото не съм очаквал че ще водим такъв спор,но предполагам че за теб не представлява трудност да ги намериш все пак си в тоя бранш както твърдиш.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ето Конане същата работа, модела е европейски http://www.daikin.com.au/product.asp?pid=163, какъв е смисъла да се спори.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

blue1,аз не съм много добре с англииският език,и може би затова не видях да пише къде е произведен този модел-в сайта който си ми пеистнал.Ако не представлява трудност за теб моляте ,кажи точно къде и какво да гледам.Че е предназначен за европейският пазар спор няма.На моята книжка на последната страница има адресите на офисите на Дайкин в Осака,Токио и Белгия,значи ли това че е повече японско производство отколкото белгииско-все пак 2:1.
    Аз не споря ,аз казвам какво пишеше на кашона на климатика все пак съм го видял с очите си-вие сте тези които казвате че това не е вярно и не може да бъде.На кого да вярвам на очите си или на вас.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

На гърба на книжката е посочен адреса на офиса на Дайкин в Япония и адреса на завода в Белгия. това може да сравниш в сайта на Дайкин които го има по нагоре в темата. Но какво значение има в крайна сметка. Нали не мислиш, че роботите работят по различен начин на територията на Япония или на Китай или Белгия. Същественото е за кой пазар е предназначен. Това че тоя модел се продава в Австралия е добре. Щото ако се продаваше само в източна Европа значи е голям компромис. Нека машината служи на теб, а не ти на нея.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Здравейте, днес ми монтираха F22 HTNS-W и бих искал, ако някой е започнат с този модел, да сподели мнение, както да ме осветли по следните въпроси. На вътрешното тяло пише F22 HTNS-W, а под този надпис с по малки букви S22 HTNS-W. На книжките със смешни човечета с йероглифи пише F22 HTNS-W(C). На 100 волта, уж японски, а на гърба на дистанционното, което е с йероглифи, пише, че то (или може би климатикът) е произведено в Китай - това е единственият надпис на английски. От прочетеното дотук съм объркан. Засега едва ли ще мога да тествам както трябва климатика - вън е топла хубава пролет - ни студено, ни горещо. Иначе монтажниците от фирмата (в София) бяха перфектни... Другият ми Дайкин, от Тери-Груп, беше монтиран преди зимата и изкарах една хубава и топла зима вкъщи - модел FTHS35D. Дали е белгийски наистина, макар че засега, където и да е произведен, едва ли има значение, предвид факта, че той ме накара да взема втория Дайкин. Поздрави на притежателите на тази марка климатици и ще се радвам, ако чуя мнения по повдигнатите въпроси.

Добавено:
    една корекция към горенаписаното - на книжката пише не F22 HTNS-W(C), а S22 HTNS-W(C)

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Модела е за японският пазар и е най-високата серия след урусара.
    отопляне -2.2(0.9~3.6) 395(180~950)
    охлаждане-2.2(0.9~2.8) 440(220~705)
    СОР-4,8
    Ако е оразмерен за помещението ти е чудесна машина. Това , че е правен в Китай не би трябвало да те притеснява защото е предназначен за японският пазар, т.е. много високи изисквания.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

модела всъщност е най ниската - N серия на 100 волта от 07 година ,коп на отопление е e 5.54 .. най високата след уруру сарара е S серията ,цялото означение би било F22HTSS - на нашия пазар не съм го срещал ,има модела от 06 година с означение GTSS

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Човека се е поправил и е написал, че модела е от S серията.S22 HTNS-W(C)

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той се бърка с означението на външното тяло модела му не е от S серията

16. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Много благодаря за бързите отговори. И аз мисля, че дори на луната да е произведен, важното е за кого, за какви стандарти. Както разправяха монтажниците, например Осака се сглобяват още в корабите от съмнителни части от Бургаска фирма за българския пазар. Тоест за нашите стандарти. Определено не съм търсил висок клас климатик, защото разполагах с малко пари. За същата цена в Техномаркет има например Панасоник от Малайзия, а дори могат да се намерят китайски и корейски продукти по скъпо от този Дайкин. За пояснение ще кажа, че купих Дайкина без ДДС, от което следват и няколко въпроса, които бих искал да задам. От фирмата ме увериха, че няма да имам проблем с гаранцията и че всичко е точно. Имам гаранционна карта, с печат, с дата, касова бележка, но не и касов бон. Както, разбира се, нямам и фактура. Въпросът ми е трубва ли все пак да си доплатя ДДС и да искам касов бон или наистина мога да разчитам на коректност? Фирмата е Драмакс.
    Друго нещо, което ми направи впечатление - при монтажа на първия климатик техниците използваха горелка - не че разбирам нещо и знам за какво служи, - но при монтажа на климатика вчера горелка изобщо нямаше. Въпросът ми е има ли нещо нередно в монтажа? Климатикът го тествах, работи цяла нощ, но предвид хубавото време навън едва ли мога да имам някакви съществени наблюдения.
    И последен въпрос - Казаха ми, че е хубаво поне веднъж през 3 годишния гаранционен срок да ги извикам за профилактика. Щели да вземат климатика за два дена, да го разглобят и измият основно и да ми го върнат. Така животът му щял да се продължи. Цялата процедура за 120 лв. Не ме задължават, само препоръка. Единственото условие в гаранционната карта е да чистя филтрите, което разбира се, е нормално.
    Бих се радвал да споделите мнения по повдигнатите въпроси. Ако някъде във форума вече са обсъждани тези проблеми, моля за извинение, че съм ги пропуснал, и ще съм благодарен да ми посочите тези места.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Нямам впечатление от фирма "Драмакс" това с касовият бон е ясно, спестяват от данъци. Гаранцията въпреки това ще си важи. При първият монтаж с горелката вероятно са споявали тръби, при този не се е наложило- според мен по-добре. Това с профилактиката на машината в сервиз не е зле, наистина може да бъде почистена перфектно, но все пак само ако е наложително. На място също може да бъде добре почистена за далеч по-малко пари, а както знам някой технически грамотни участници във форума се справят доста професионално с почистването на външното и вътрешното тяло. Даже и да е от ниската серия на Дайкин за Япония, машината е несъизмеримо по-качествена от 90% от предлаганите в България модели.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Благодаря за отговора, сега вече наистина съм спокоен за избора си и ще имам предвид съветите относно профилактиката. А при първия монтаж се сещам, че наистина се наложи да спояват тръби. При втория напротив, отрязаха си точния размер и всичко мина нормално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 171 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе