Ясно разбарх, грешката е моя. БлагодаряПървоначално публикувано от vanko68
Ясно разбарх, грешката е моя. БлагодаряПървоначално публикувано от vanko68
Неее, тоя мой Дайкин не е наред и това е.При външна 12* държеше точно,при 7* -отдолу с 2*,при -2* - отдолу с 4*,ако стане - 10 сигурно ще е отдолу с 6* от зададените .
В момента при зададени 21* (външна -2)харчи 460Wt т.е. по-вече с 100 wt от преди ,а струята въздух е хладна.Термометъра показва 17.8*.
Направих тест при 30* зададени ,темп. на струята е пак 52*,както беше при външна +7*.Термометъра,обаче не показа повече от 22* при 3 часа работа на 30.
Налага се извода че климатика не е оразмерен правилно.Как е възможно това обаче при ~80 wt на м3 ???
На 5-ти викам техниците, но едва ли ще ми го заменят за 35-ца с доплащане.Ако трябва и Ururu-Sarara ще взема само искам да ми е топло.
В момента не само ми е хладно,ами климата дърпа по 700Wt през повечето време.Ако ще и 1 Kwt да дърпа , аз искам като ми е некомфортна температурата понякога,като му задам 25* да си ги вдига.
Следващият ми избор е Мидея май- като тази на комшията,човека си пие ракията на топло,и въобще не мери като мене темератури и разход,и не се нерви че е дал 1650 лв. на вятъра....
Ако в стачта ти е 22,а струята е 52,климатика ти работи перфектно,не може и да се желае повече.Това води до извода,който си направил и ти -неправилно оразмеряване,просто стаята е с по-големи загуби от очакваните.
Климатика е перфектен за това помещение.За да провериш дали дотига зададената Т*С,трябва да се мери в горния край на вътрешното тяло,където се намира датчика на климатика.Ако там температурата е колкото зададената,а на тебе не ти е комфортно,просто си вдигни зададената Т*С.При добре изолирани помещения и ако климатика не се изключва и се поддържа една и съща зададена Т*С тя се постига в цялото помещение.DAIKIN FTXS 25 G 17м2 хол, панел, вътрешен, южен, PVC, Варна.
zaqza Наведи клапите надолу.
Да нямаш нещо на пътпя на струята
zaqza пускаш ли функцията " 3-D " .С нея добре се изравнява температурата в стаята.
Реших да сменя батерийката на термометъра,и може-би е от това.Сутринта му зададох 25* FAN-High , при външна -5.За 3 часа работа вдигна 24* от 17.5(нощтният му режим).Този смотан термометър ще го сменя при първа възможност.
Имам и още един проблем.Климатика на съседите отгоре снощи е текъл(размразявал) точно в/у моя,и той сега е обледен отгоре,и се е стекло отпред.Какви мерки да взема?
Здравейте, бих искала да задам един въпрос. Изчетох много за климатиците, но едно нещо не ми дава мира-
Имам Daikin FTYN 35 GX, монтиран през месец май. От 3 дни ми се обледява тавата и се запушват дупчиците, през които
изтича водата. Нормално ли е това за японски климатик? /отоплявам 28 кв.м хол с 2 външни стени, PVC дограма и външна
изолация, южно изложение/. Благодаря предварително!
при вас незнам какви са темп....но тук при нас от 5 дена няма пол.темп....като вечер пада до -12....за мен е нормално....за някои не....нека се изкажат спецовете....на моите не съм им гледал дупките и не ме интересуват особено....не ги чувам ..... топлят.....това е достатъчно за бедна душа кат мене....
sonka
Да! Нормално е и няма от какво да се притесняваш. Ако климатика има монтирана отводнителна система, махнете я и го размразете с топла вода. Така за в бъдеще леда ще се трупа значително по-бавно.
Няма тръбички, слава богу. Аз съм от Търново, в момента при нас е около -5 градуса. Наистина си е студено. Но аз се притесних,
даже вчера виках фирмата, която ми го монтира. Нивелираха го, но пак си обледява. Сега съм по-спокойна, като чуя и друго
мнение. Просто с Daikin очаквах, че няма да имам главоболия. Много благодаря за бързия отговор.
Весели празници от мен!
За разлика от климатиците на комшиите , които са заледени , моят го гледам няма и грам лед.Обаче вчера при -8 * спира 2-пъти за Defrost.Защо така се получава? Възможно ли е това да е от факта че от климата на съседите отгоре тече точно в/у моя ,изтеклата вода замръзва в/у моя, и да му се бърка нещо датчика?
здрасти, понеже говориш за 2 пъти размразявае-това малко ли е според теб или много? Защото моят Daikin
се размразява на всеки час и половина приблизително, работи денонощно. Лед си има в тавата, но питата си я
обезскрежава добре. А относно комшиите, моите до вчера ми текоха по терасата, а тя е издадена и става
страшна пързалка. Но климатика ми е на завет и нищо не тече по него. Но тази сутрин като погледнах нагоре,
вече нищо не им тече-само огромни висулки от лед
Здравейте , направо съм в шок и незнам откаде да започна преди месец и половина ми монтираха Даикин FTXS 45 ...и всичко си беше ОК до вчера , прибирам се вечерта и какво да видя стои отворен и нищо повече... явно има някакв пеоблем с тоците защото нищо не свети.. проверих контакта и всичко си е ок ... някой да има идея какво може да е?!!!