Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 136

Daikin FTYN-60F какво ще стане ако...или малък климатик за голяма площ...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ.......?

Разгледах го сега това устройство. Предназначено е за много опростени хладилни системи без електронно управление. Управлява работата на компресора и вентилаторите, това е цялата философия. Рекламата е, че чрез тази електроника се управлява по-прецизно системата при темперирането на помещението, от там идвала икономията.

Но твоят Daikin си има електроника която да го управлява добре, от друга няма нужда. Твоят климатик консумира от мрежата в режим отопление 2,04 kW и отдава номинални 7 kW. Това е икономията при ползването на климатик, по-голяма не-можеш да постигнеш.

Ако търсиш още по-голяма икономия трябва да се насочиш към възобновяемите източници на енергия като слънцето и вятъра.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ.......?

o.k.благодаря за компетентния отговор!Длъжен съм да питам все пак

4. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от lubaka2
    Никой нищо не написа за това устройство?Не знаете или не Ви се отговаря?
    Това не е ли за AC инвертори?Ако изобщо за инвертори...

5. Тук е от
    Jul 2008

Автомобилна водна печка Eberspacher

Някой има ли информация за това как може да се подкара такава печка?Електрониката работи без проблем,но не иска да запали и да затопли водата.Чува се виене/стартира/,но не пали и спира да работи!

6. Тук е от
    Jul 2008

Между другото си взех конвектор 2500W за стая 20кв.м.!Страхотна машинка,хвърляйте радиаторите и вземайте това чудо!Марката е Applimo....,има подобна фирма и в Бриколаж,пак френска,но не знам дали е толкова хубава като тази.Температурата в стаята е еднаква където и да отидеш!!!!За Еberspacher искам да уточня пак-това е автомобилна печка!

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Относно водната ти печка за кола, провери ли в сайта на производителя Eberspächer UK Ltd дали има документация по ползването и ремонта. Гледам, че има техническа информация по ремонта на продуктите им.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2008

Да това го гледах!Изглежда много просто,но не е така!Питах в оторизиран сервиз,но са заети в следващия месец и половина!Ремонтът на това чудо се очаква да бъде убийсвено скъп над 600лв.!!!

Извинявай,само илюстрацията съм виждал!Ще разгледам това,което си ми изпратил!Благодаря!

Mod.edit avenger Не пускай поредни мнения,а си ги редактирай!!!

10. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте!Вече стана студено!Ето какво стана с моите климатици в студеното време!

Понеже темта е за DAIKIN FTYN 60F квадрати 115 височина 3.00м. първо за него:
    1.Температура външна -6 градуса вътрешна 8 градуса
    2.С духалката през деня става малко над 12градуса
    3.Размразява без забележки
    4.Никакъв шум отвътре или отвън
    5.Леко наслояване на лед при дъното на изхода за конденза
    6.При по-студено време може би посоченото по-горе ще е проблем?
    7.Тези наблюдения са при лека мъгла и много влажо време
    8.Работа 24 часа в денонощието седем дена в седмицата
    9.При по-студено време ще сложа и газова печка за помощ-дали ще пречи на климатика??????

Вкъщи DAIKIN FTXGE 35 квадрати 32 височина 2,60м.
    1.Страхотен климатик никакъв шум или пукане и т.н.
    2.Също леко наслояване на лед при дъното на изхода за конденза
    3.Вътрешна ТЕМПЕРАТУРА МАКСИМУМ 23 ГРАДУСА,повече не иска
    4.Мисля,че ако бях взел 140000 btu,щеше да направи 25 градсуса,но пък нямаше да е с толкова екстри и толкова красив/prestige-сив/

Като цяло съм доволен и от двете машини

11. Тук е от
    Jul 2008

Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ......

Ето снимки:

DAIKIN FTYN 60F

DAIKIN FTXG 35

12. Тук е от
    Sep 2008

Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ......

Цитат Първоначално публикувано от lubaka2
    4.Мисля,че ако бях взел 140000 btu,щеше да направи 25 градсуса,но пък нямаше да е с толкова екстри и толкова красив/prestige-сив/
    малка грешка...14000 BTU

13. Тук е от
    Jul 2008

ДА ПО-МАЛКИЯ ИНВЕРТОРНИЯ ИМА МАСЛЕН ТРАП,МОЖЕ БИ НЕ СЪМ ГО ХВАНАЛ НА СНИМКАТА!НЕГО ГО СЛАГАХА ОТ ЕДНА ГОЛЯМА ФИРМА ЗА КЛИМАТИЦИ ОТ РУСЕ,КОЯТО ИМА КЛОНОВЕ В СОФИЯ И ВАРНА./МИСЛЯ ,ЧЕ СЕ СЕЩАТЕ КОЯ Е/.МАЙСТОРЧЕТО БЕШЕ ДОСТА МЛАДО НО СИ СВЪРШИ ПРЕКРАСНО РАБОТАТА,КАТО МИ ВКОПА И ТРЪБНИЯ ПЪТ БЛИЗО 3 МЕТРА И ТО БЕЗ ДА МЪРМОРИ,А ГОЛЕМИЯ ГО СЛАГА ЕДНО МОМЧЕ НА ИМЕ ГРИГОР,КОЙТО В ТЪРНОВО Е ДОСТА ИЗВЕСТЕН.

05.01.2009г.Външна температура минус 5 градуса,вътрешна 5 градуса в осем часа сутринта.Външното тяло никакви грижи.

Поправка външна темпепература -10градуса!!!!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

FTXG35E е 4,2 kW на отопление, което се равнява на 14000 BTU. На охлаждане си е 12000 BTU.
    Това е имал предвид изглежда

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

lubaka2, Монтажа на външното тяло на 60-ката изглежда добре.

Тръбите от вътрешното тяло на 35-цата в гръб или странично излизат. Изглежда отвънка няма направен маслен трап за връщане на маслото в компресора. Това се прави когато външното тяло е монтирано по-високо от вътрешното. За да има маслен трап, тръбите след като излязат отвън трябва да тръгнат на долу и после да завият на горе, трябва да се получи буквата U.

17. Тук е от
    Jul 2008

Здравевйте!Искам да споделя наблюденията си върху климатиците при сегашните ниски температури!Големият климатик работи при минус 17 градуса и страхотна мъгла!!!!!!!!По каталог е до минус 15???Направих голямата глупост да го изключа преди няколко дена!След това го пуснах след около 24 часа,но отвора за конденза се беше запушил и водата не може да излезе!Започна постепенно обледяване по оребрението отзад за един ден около една трета беше с лед!Това е изцяло по моя вина!С пръскачка за лозе и гореща вода проблема е отстранен !Сега е минус 13 градуса мъглата е все така много гъста!С климатика вкъщи никакви грижи! Скоро ще кача и снимки!

Винаги си купувайте само скъпа и оригинална техника!!!!!!!!!!!!!!

Имам следния въпрос:Ако монтирам външното тяло на климатик вътре в помещението,през зимата ще излъчва ли и то топлина или студ и въобще ще е ефективен ли климатика???Няма да се използва за студен въздух през лятото!Не ме притеснява конденза!!!

18. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте!Служебният климатик DAIKIN FTYN 60F направи вече четири пълни месеца или около 2800 часа работа!За този период съм го изключвал 3 пъти за почистване на филтрите,един път нарочно/споменах вече голяма грешка/ и все пак успя да спре за един ден/пак поради моя грешка-реших да му помогна с гореща вода докато работеше и го шашнах нещо!/.Прилагам снимки на машината малко преди да спре да духа силно топло!След около 24 часа я спрях да се размрази.За сега никакви проблеми.Чакам сметката за ток за най-тежкият месец!

http://picasaweb.google.com/Petya.Li...eat=directlink

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTYN-25GX
    От kostadin11 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 58
    Последно: 10-02-14, 10:29
  2. Daikin FTYN/RYN50
    От bigmouth във форум Климатици Daikin
    Отговори: 48
    Последно: 03-01-13, 17:20
  3. Daikin FTYN 60F - инвертор ли е?
    От abcm във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 15-06-10, 16:32
  4. Daikin FTYN 50/60 - инвертор или конвеционален ?
    От vanko68 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 22-03-10, 10:16
  5. Питанка отностно Daikin FTYN 50/60
    От mdimitrovm във форум Климатици Daikin
    Отговори: 31
    Последно: 08-10-09, 19:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе