Леле тоя айсберг изобщо не е наред с размразяването така замръзват самсунзите.
Леле тоя айсберг изобщо не е наред с размразяването така замръзват самсунзите.
ГРУБА ГРЕШКАПървоначално публикувано от lubaka2
С две думи за излъчването: зима вътре топло - вън студ, лятото обратно. Тъй че ако вкараш зимата външното в стая очаквай ако вън е -5° в стаята да стане -25° , ако са обаче и двете тела в една стая - не съм сигурен кое ще надделее - може би колкото стопля толкова и ще го охлажда.
Интересен въпрос - може би все пак ще сгрее малко - със загубите по електрониката и компресора!
Тва е като въпроса - ако отворя вратата на работещ хладилник, ще охладя ли стаята? - Затопля се стаята!
Всичко му е наред,това е след поледицата!
Среден разход на ток с включване на духалка/2000W/за около осем часа 2,5-2,6Kw./на час/
Идеята ми беше понеже имам свободно помещение да сложа климатика вътре в сграда,като по този начин няма да му намалява копа в студовете,а и мисля,че външното тяло ще излъчва лека топлина понеже отделя топлината от компресора?Според мен той ще е на постоянен висок КОП и двата ще топлят перфектно помещението!
Климатика въобще не издава шум и няма да ми пречи,ако е вътре.Честно казано се замислям дали да взема още един и този добре върши работа.
Между другото,колко може да струва компресор за този модел???
скоро ще разбереш
lubaka2, идеята не е лоша: да монтираш вътрешно тяло във затворено помещение(имаме такива по халетата). Зимата ще им е по лесно да топлят, но от външното в никакъв случай не се излъчва топлина а СТУД - и както ти казах лятото ще е обратно. Та смисъла е ако въпросните помещения са по-големички и необитаеми - примерно складове за някакви чаркове - иначе забрави!
Скоро ще разбереш?Четох, че след симулация на работа на този SWING компресор за период на работа 10 години износването му е било 15%?Може би имаш впредвид,че ще прегрее?Лятото няма да се включва.Смятам след като стане над 25 градуса да не го включвам!!! Надявам се да устиска тази зима.......,но държа да знам колко струва все пак!
dgenov разбрах те напълно.Действително съседното помещение е склад и ще свърши работа.
Това е при нормална експлоатация,при тебе не е така защото помещението ти е много голямо.10 години износването му е било 15%?
Цената на компресора със сигурност е над 1000 лв.
Здравейте!Интерсува ме системата на Дайкин-Алтерма!Каква мощност на външното тяло би ми била необходима за да отоплявам площ около 85кв.м. с нормална височина.Това са три отделни помещения/едното има монтиран климатик/,две спални и хол,с конвертори и евентуално подово отопление без бойлер/много скъп/.Искам да комбинирам със слънчеви панели,хора ще има в помещенията след 19,00часа без събота и неделя,така че денем може да помага слънцето и да задавам по-ниска температура.Интересува ме какъв разход на ток ще имам и дали ще ми е изгодно....Благодаря!
Научих доста неща за тази система,но за съжаление е доста скъпа за моя бюджет
Даикинчето си има такъв филтър. Аз го мия на чешмата. То така си и пише.
Много готина тема четох я с интерес.
Започнаха горещите дни!Въпросът ми е като пусна функцията вентилатор,активирам ли компресора?Знаете,че машината въобще не е оразмерена и се притеснявам за компресора?Въобще какво означава и прави функцията вентилатор?Какъв ток ще ми консумира?Благодаря!
о.к. мерси за бързият отговор!
На режим Fan работи само вътрешният вентилатор.
За твоят модел консумираната мощност от вътрешният вентилатор при работа на максимална скорост е 43 W.
Няма да стане само с вентилатор!Не мога да мъча хората,пускам го да духа студено!Настроил съм го на 26 градуса прави много приятна температура в помещението!Чакам да се счупи какво да направя,дано да издържи повече време....
Има да чакаш да се счупи.... Наскоро гледах тестово симулиране на 10годишна нон-стоп работа на компресор Дайкин.Не само нищо му няма,но казаха,че износването ( намаляването на ефективността) е около 5-10%