Страница 4 от 20 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 290

Размисли и страсти с hP_Pavilion

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #46

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Това мнение е интересно,защото е от малкото оплакали се в прав текст от Дайкин,и то от серията FTXS
    saissais-oт какво по-точно се оплакваш,като казваш,че Дайкина под -5 не се различава от Хайера? Заради вибрациите ли е само? Може просто да не е нивелирано външното тяло . 5 мм наклон към компресора и веднага почва да събира лед под него.Резултата е ясен-бучене,виене .
    Следващото,което ми идва наум е спецификата на мястото,където е окачено външното тяло.Понякога се получават в опр.обороти резонансни явления със стената с непредвидими резултати.Сега имам куриозен случай-същия модел 25ца не се чува изобщо в клиента,а два етажа по-надолу и 5 м встрани не се живее от бучене. Изместих външното 1м встрани и малко надолу и всичко се оправи.
    И още нещо- в темата за Тошиба имам пост за вероятната причина някои серии да вият и бучат.Оказва се едно кече под компресора,което замръзва при ниски температури и предава звука от компресора към тавата.Не съм отварял още FTXS за ремонт,но при следващия монтаж ще гътна външното,за да го прегледам за кечето.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #47

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Веднъж вече беше преместен поради този проблем на подходящо място. До него, на същото място имам монтиран 100 волтов Дайкин, чието външно тяло все едно не съществува - така незабележимо работи. За работа, тоест за топлене и на двата давам 10 по десетобалната, но за комфорт FTXS при сериозни студове оценката клони към 0, заради компресора.
    Ако все пак не е монтиран както трябва и от Тери ми обясняват, че вибрацията е нещо нормално - при застудяване, - как бих могъл да им докажа обратното?
    Сложиха и тампони с прекъснат болт по мое настояване. Но явно те замръзват и проблемът е същият.

    А от двата Хайера, над които имам наблюдение, единият поне не се различава по отношение комфорт от този Дайкин - аналогична вибрация при студове - на сляп тест е трудно да се различат. Хайерите са на по 4 години и те топлят не по-лошо.

    п.п. Сега се сещам, че преди да сложат тампоните, вибрацията се чуваше и при положителни температури. Тампоните обраха малко вибрациите, но като замръзнат, е същата работа.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #48

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    В по-топло време ,както сега, пробвал ли си да развъртиш компресора до макс.обороти.Ако сега го няма това вибриране или каквото е,значи не е от компресора,а е нещо,свързано със студа.Писах ти за лед под него.Опитай при следващото застудяване,когато се появи проблема пак,старателно да полееш с гореща вода около дъното на компресора.Веднага пробвай дали пак ще вибрира.Почти съм сигурен,че няма до час-два,докато пак се заледи.
    Остава да си нивелираш тялото,даже да е с наклон,обратен на компресора.

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #49

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Ще го опитам това и ще пиша за резултата.
    Много е странна принципно цялата работа. Застана ли до външното тяло, почти нищо не се чува, на пипане не потрепва повече от другия климатик, пипам и тръбите - малко над 3 м тръбен път, - до външното тяло се усеща, че вибрират, но след около метър вече нищо не се усеща. Тоест вън до тялото - нищо, а вътре в стаята се чува.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #50

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Като са ти монтирали конзолите са ударили арматура и от там се придават вибрациите по бетона.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #51

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    saissais- може да да се оправи с тампони,различни от твоите.Аз имам в склада няколко вида по твърдост и размери.Когато слагам тампони,моля клиента да наблюдава известно време за отзиви.Ако няма добър резултат с поставения тампон,го сменям с друг вид и така до положителен резултат.Понякога даже съм слагал два един върху друг,свързани с дълга гайка .

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #52

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Първият монтаж уж беше закачил арматура. После избрах аз мястото, външната страна на балкона, където няма арматури. Но имам вътре в стаята гипскартон и ми идва идеята че може тръбите в досег с него да го карат да вибрира. Та ще проверя и там, ще ги изолирам. Доста акустични ефекти съм изследвал с този гипскартон, налепен направо, без вата зад него, с големи кухини, и все отрицателни.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #53

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Що не каза в началото,а обвиняваме климатика?Изрязваш плосък отвор точно над климата,впръскваш зад вътр.тяло една опаковка монтажна пяна и си готов.Целта е да се обездвижи гипскартона,който си вибрира и резонира.Ако си закачил планката с охлюви или пеперудки,бученето ще е силно.Ако си с такива крепежи,след опенване и втвърдяване дублирай с дълги пирондюбели до бетона.Ако е възможно де.

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #54

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Само да кажа, че не съм си закачал климатика аз. Не знам, може би така процедираш с клиентите си - казваш им как да си закачат климатика, но тук случаят не е такъв. Забравих да добавя, че малко или много, вибрацията се усеща в целия апартамент, дори в банята, където няма гипскартон. Дори пред вратата на апартамента, на стълбището (там също няма гипскартон), отдалечено на около 20 метра (през няколко стени) от въпросното чешко недоразумение, аз мога да разбера има ли вече вкъщи някой - ако усетя вибрация, значи някой вкъщи си е пуснал въпросния Дайкин. Няма как да има връзка между гипскартона в едната стая с вибрациите в другите помещения.
    Да, японският климатик е окачен на охлюви върху гипскартон в спалнята, но няма и помен от подобни неща. Вечер при нас е абсолютна тишина и спя с японеца над главата си - никакви шумове.
    За протокола ще добавя: всеки японски климатик, доколкото ми е известно, е минал през контрол за качество и си има означение за това на вътрешното тяло. Тази процедура липсва при чешките недоразумения. Няма документ, който да докаже, че един 220 волтов конкретен Дайкин изобщо е преглеждан за дефекти. Може би има и такива бройки, но случайно или не, тук в България, май няма много от тях. Така че всеки може да си направи сметка в какво да инвестира. Аз за апартамента имам нужната документация, че са спазени всички технологични изисквания и отговаря на стандартите за качество. За въпросния климатик никой от Тери не може да ми предостави такива. Така че пред алтернативата да правя ремонти (това с пяната си е абсолютна глупост - най-много така да се раздуе, че да намеря на другия ден и климатика, и гипскартона на земята), да си сменям апартамента или климатика, отговорът е ясен.
    Наистина не съм писал досега директно, защото съм се чувствал доста набутан, но вече мина време и прежалих парите, така че нещата по-добре да се кажат. Аз лично, ако прочета такова нещо, ще бягам далеч от фирми като Тери и 220 волтови трактори. Както се оказа, вече се оказахме трима изгърмели с такъв модел. Имам предчувствие, че може и други, ако четат това, да се включат с оплаквания.
    Въпросът с големината и тежестта на външното тяло. Да, 220 волтовият е доста по-тежък, но това може да говори само за остаряла технология. Единственият недостатък на компактното и леко външно тяло на японския Дайкин е, че работи така, сякаш че не съществува. Другият климатик е капризен, иска отдалеч да го забелязват, дори когато не го виждаш.
    Е, със здраве и инвестирайте разумно!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #55

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Амин.

  13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #56

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    saissais e прав за технологиите .. машините от една марка на 100 и 220 волта изглеждат подобно но технологично ги делят цели поколения и който не е имал нови машини на 100 и 220 волта от един клас ( само че единия за друг пазар ,също с цели поколения напред от нас ) само той може да си мисли че не е така

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #57

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    нали беше хубаво да са тежки? За какви компактни и леки тела говориш?!? ... недей че ще стане трета световна. Алуминия си е алуминий, да не казваш че са измислили технология с по-леки топлообменици да вършат повече работа?

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    191
    #58

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    saissais сигурно си улучил 1 от трите на 1000 бройки които дефектират.
    Или...лош монтаж...не знам.Аз като отворя прозореца чувам Мидеята (отдолу) и Хайера (отгоре).
    Да не би тръбите да вибрират в дупката в стената , и оттам да се получава резонанс...?
    И.....много ти е прибързан коментара.
    Аз също бях писал такъв коментар за моя климатик - че не топли , че съм се набутал , и т.н.Много го оплюх горкия...Обаче се оказа че не съм прав, а виновника бе китайски термометър който се развали , и показва 4 * по-малко от зададената.
    Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Дори пред вратата на апартамента, на стълбището (там също няма гипскартон), отдалечено на около 20 метра (през няколко стени) от въпросното чешко недоразумение, аз мога да разбера има ли вече вкъщи някой - ако усетя вибрация, значи някой вкъщи си е пуснал въпросния Дайкин.
    По тази логика заради бучащите комшийски разнородни евтини климатици трябва да влизам във входа с тампони в ушите.
    Причината за проблема ще се намери..имай търпение и не реагирай първосигнално.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    131
    #59

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Веднъж вече беше преместен поради този проблем на подходящо място. До него, на същото място имам монтиран 100 волтов Дайкин, чието външно тяло все едно не съществува - така незабележимо работи. За работа, тоест за топлене и на двата давам 10 по десетобалната, но за комфорт FTXS при сериозни студове оценката клони към 0, заради компресора.
    Ако все пак не е монтиран както трябва и от Тери ми обясняват, че вибрацията е нещо нормално - при застудяване, - как бих могъл да им докажа обратното?
    Сложиха и тампони с прекъснат болт по мое настояване. Но явно те замръзват и проблемът е същият.

    А от двата Хайера, над които имам наблюдение, единият поне не се различава по отношение комфорт от този Дайкин - аналогична вибрация при студове - на сляп тест е трудно да се различат. Хайерите са на по 4 години и те топлят не по-лошо.

    п.п. Сега се сещам, че преди да сложат тампоните, вибрацията се чуваше и при положителни температури. Тампоните обраха малко вибрациите, но като замръзнат, е същата работа.
    Ако намериш заводското изискване за нивата на вибрации и шум от компресора и ги измериш правилно в различните честотни обхвати ще докажеш на тази смешна фирма че компресора има дефект. Въпроса е как да го направиш - за измерването мога да ти кажа къде може за се направи и да не е много скъпо.

    И точно тук идва въпроса къде са къдърните инженерни мисли и опит - защото една фирма която извършва подръжка на климатици как аджаба ще докаже че компресора е здрав ами с едно две не много сложни но прецизни измервания с апаратура от първи клас на точност !!!

    което май в БГ освен Либхер в Пловдив друг не прави - имат си специалисти които осамо това правят!!!!

    Ако наистина се сусещат вибрации на далеко от тялото в смисъл по плочата - това значи само едно окачването въобще не е преценено относно вибрациите - и ако наистина компресора има проблем то не може вибрациите да затихнат с някакви тампони
    - как става това отварям скоба -
    измерват се в кой честотен диапазон са и с кава амплитуда , от там се вземат такива материали в които си абсолютно сигурен че за тези честоти и амплитуди вибрациите затихват а не да ги резонира тоест трябва ти тампон със сертификат за качество и техническа спецификация към него !!!.

    т.е. ако имаш такива вибрации или климатика не е поставен както трябва нищо че има тампони - сигурно са от жигули или нещо такова ... или компресора има голям дефект !!!

    Жалко за доброто име - явно цените ще им паднат драстично

    и моят е чешки компресор но за сега

    да чукна на дърво

    не ме тормози.

    И най-лошото в БГ е че колкото и пари да похарчиш пак някой тарикат ще ти пробута или бракувана стока или пък без съответното качество - пример в Пловдив се забелязва от скоро да се внасят "чисто нови" KIA но преди да се внесат са бракувани и после внесени, след това в единствената в БГ фирма се тестват -обаче забележете за какво не за качество , а за безопасност и след това се продават за "ЧИСТО НОВИ" !!!

    че и с климатиците същото : питам аз за F серията, а те ми казват - ами тя е стара, новата е G и ще Ви я дадем на същата цена !!!- нова ама Чешка или Белгийска с незнайно качество !!! и това е от големите вносители не от кой да е !!!

    А най-големия хит с Дайкин - моят компресор е минал "изпитване за качество" - като на всеки проверен елемент е драснато с неизтриваем фулмастер - !!!! голямо качество не се изтрива с как да е )



  18. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #60

    Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

    zagza,
    Шумове от съседски климатици, естествено, има. Но вкъщи най-силен е шумът от моя. Ако говорехме за китайски климатик без претенции, изобщо нямаше да го правя на въпрос. Ако пък нямаше китайски климатик при нашите, работещ по-добре от моя Дайкин, пак щях да си помисля дали да правя проблем от това. Но когато една фирма твърди, че продава марката климатици номер 1 в света, че предлага най-голям комфорт по отношение на топлина и тишина, няма как да се отмине. Защото много хора търсят рекламираното, което може да доведе до разочарование. И както казах, вече има трима, имащи проблеми с въпросния модел. Съвсем не съм единствен. И преполагам има повече хора...

    Понеже имам още почти 5 години гаранция, малко по малко ще се опитвам да разбера проблема и да досаждам на въпросната фирма, по културен и законен начин. Ще трябва да се поразтърся за тези заводски изисквания за нивата на вибрации и шум. Или по-скоро направо ще ги поискам от Тери.

    А иначе и аз имам някакво усещане, че причината може да се окаже съвсем елементарна.

    Между другото, пробвах да го пусна на макс: няма вибрация. Сега през 10-15 минути леко се обажда компресорът за около минута, минавайки през определени обороти. Зададена температура 23 градуса, на ауто вентилатор.

    Чакам с интерес следващото застудяване и ще накарам от Тери да го отворят.


    п.п. Извинявам се за една грешка: когато съм писал чешко недоразумение, съм имал предвид белгийско такова. Не че съм напълно сигурен кое в климатика ми къде точно е произведено, но се води белгийски.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 20 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Размисли и страсти
    От nmdimitrov във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 04-01-15, 23:09
  2. Размисли за субтитри и звук
    От abv във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 9
    Последно: 08-05-12, 16:54
  3. Наблюдение и размисли относно хладилници
    От compressor във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-07, 15:20
  4. Малко страсти - о/с Р4@5.2 vs. FX55 :)
    От FearMe във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 07-08-06, 10:29
  5. Бай Стамат или малко размисли...
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 02-12-05, 22:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе