Това мнение е интересно,защото е от малкото оплакали се в прав текст от Дайкин,и то от серията FTXS
saissais-oт какво по-точно се оплакваш,като казваш,че Дайкина под -5 не се различава от Хайера? Заради вибрациите ли е само? Може просто да не е нивелирано външното тяло . 5 мм наклон към компресора и веднага почва да събира лед под него.Резултата е ясен-бучене,виене .
Следващото,което ми идва наум е спецификата на мястото,където е окачено външното тяло.Понякога се получават в опр.обороти резонансни явления със стената с непредвидими резултати.Сега имам куриозен случай-същия модел 25ца не се чува изобщо в клиента,а два етажа по-надолу и 5 м встрани не се живее от бучене. Изместих външното 1м встрани и малко надолу и всичко се оправи.
И още нещо- в темата за Тошиба имам пост за вероятната причина някои серии да вият и бучат.Оказва се едно кече под компресора,което замръзва при ниски температури и предава звука от компресора към тавата.Не съм отварял още FTXS за ремонт,но при следващия монтаж ще гътна външното,за да го прегледам за кечето.

нали беше хубаво да са тежки? За какви компактни и леки тела говориш?!? ... недей че ще стане трета световна. Алуминия си е алуминий, да не казваш че са измислили технология с по-леки топлообменици да вършат повече работа?