Страница 14 от 20 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 290

Размисли и страсти с hP_Pavilion

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

Е,не е така.Той монтажника ,като е обучен и компетентен,както казва всезнаещия Павилион, и като включи малко гадателски умения,може и да угоди в бъдеще време на капризния клиент.Затова сега освен знания за монтажа и кетап за "висшо" образование предлагам да минаваме и курсове по врачуване и гадаене.Ще ни е по-лесно с арматурите и вибрациите.А и с претенциите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

може и багери да си купим....., врачуването вече е ясно..., който няма 6-то, че и 7-мо чувство изобщо да не се захваща..., а цените... те пък защо да не паднат с по 100, че и горница лв. на монтаж

4. Тук е от
    Dec 2008

Много правилно valen_1

"Искам да кажа, че винаги ще има все за нещо мрънкащи и недоволни.
    Монтажа на климатик като дейност все пак е една тъпа и елементарна задача, която може да се върши и от не толкова грамотни хора, каквито са и повечето монтажници. Имайте в предвид че се работи с хора а всеки един от тях възприема заобикалящият го свят по различен начин. Искам да кажа, че винаги ще има все за нещо мрънкащи и недоволни."

Обаче човек като си плати за нещо в случая монтаж на климатик монтажникът е човека който да го направи както трябва и да предложи различни варианти - пък вече целта оправдава средствата . но изрази ами това пречело , там арматура другаде не знам си какво не бива да се чува от хора които извършват тези монтажи или пък не си купувай климатик вземи си радиатор, ами те климатиците излиза че са за "индиянци"

Като се предлага услуга тя трябва да е коректна пък като нямаш пари за качествен монтаж няма да имаш такъв.
    Примерно аз съм съгласен и 500 лева да дам за определен монтаж - но трябва да е правилен , въобще не става въпрос за парите, а за това кой колко съвестно си върши работата.

монтажа на колегата с двата болта не е за плащане въобще, а за здрав бой че втори път да няма възможност да прави такива щуротии. Въобще никакви комисии за защита и др. само бой върви в тази Държава към некадърниците и мошенниците.

И как може клиент да дава ъкъл да се монтира машина д два болта след като трябва да е с шест ???? за да се люлее явно на него !

Айде стига с извиненията просто всеки ако си върши работата коректно всичко ще е наред !

и пак казвам че има фирми на които си плащаш климатика чак след като ти го пуснат да работи - нормално , а не с вибрации и шумове и дъра бъра и хората са основен вносител и като не могат да го монтират да работи правилно просто не им се плаща и си вземат климатика обратното, и това не е реклама а реалност !!!

Просто политиката на собстеника на фирмата е такава. пък се сещайте ако някой монтажник не е успял да монтира и пусне в експлоатация машината какво се случва - глоба в размер на разходите по монтажа и демонтажа плюс 100 лева.
    монтажите ги правят двама души и на ден монтират максимум от 2 до 3 климатика в зависимост от сложността на монтажа.

А тези които си мислят че вместо да ходят на специализирани обучения ще се научат в някой форум са се объркали много ! и що работят след като не са се обучили ????
    затова има монтажи на 2 болта !

Капризни клиенти има и ще има, просто когато се работи с хора е така но трябва поне да се спазват минимални норми на монтаж !!!

абе mir71 ти като пробиваш някоя стена не използавш ли търсач за ел.кабели ???
    какво те притеснява уреда както казваш " за намиране на арматури " не е златен просто ти улеснява доста работата ??? като трябва ще си увеличиш с малко монтажа ма няма да пробиваш по два пъти че и 3 пъти може да стане. И като го сметнеш в загубено време ,нерви и материяли и анти реклама от бръмчашия климатик, и бензин и персонал - май е по добре да вложиш средства в една такава машинка защото ще се изплати !

като стана въпрос за машини защо пробиваш с перфоратор а не с дрелка ами като не искаш да вложиш за машина пробивай с маткап ! нали тази машина пести труд и печели време и пари !

въобще странномислещи хора има тук не си знаят интереса

valen_1
    "Няма смисъл си мисля да се ползват ултразвукови и прочие апарати при монтажа"

Да няма нужда от никави машини - затова на един хипермаркет в София няма да казвам името се наложи собственика да съди изпълнителя на "лесниия" монтаж че щяха да му затворят целия обект тъй като машините ръмжаха като изтребители и цял кваартал спяха на летището и се наложи да се правят шумови щитове ! за да не се охарчи много фирмата изпълнител

пък после протестирайте срещу науката и кое било мит и кое не.

За определени случаи е просто невъзможно да не се използва по специфична апаратура било то и под наем и ли от подизпълнител за да се направят монтажните дейности коректно !!! и съоръжнията да работят по редназначение и безопасно и несмущаващо околните !

И като гледам тук има само няколко фирмички, и големите въобще не присъстват та монтажниците не се вживявайте чак толкова от щото ако ви чуят какви ги блещите ще има голям смях.

Предлагам модераторите да поканят и големите фирми да им чуем мнението и на тях, че само говорят тука максимум 10 тина да не казвам и по малко занимаващи се с монтаж.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Толкова е просто това със вибрирането,просто махаш тъмпоните и го повдигаш от стоиките и ако продължава да дрънчи го пускаш от терасата.
    Климатик върху топло изолация се монтира по следния начин:
    Със шпилки и шайби и гайки се закрепват шпилките за тухлите и се слага дистанциона фтулка,между конзолата и тухлата за да не опира конзолата търху иазолацията и да не предава вибраций.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от hP_Pavilion

"Искам да кажа, че винаги ще има все за нещо мрънкащи и недоволни. - Много си прав!
    Монтажа на климатик като дейност все пак е една тъпа и елементарна задача, която може да се върши и от не толкова грамотни хора, каквито са и повечето монтажници. - Що така реши?

Като се предлага услуга тя трябва да е коректна пък като нямаш пари за качествен монтаж няма да имаш такъв. - Правилно! Ама това го обясни на тия дето искат монтажа ако може да е 50 кинта.

въобще странномислещи хора има тук не си знаят интереса

И като гледам тук има само няколко фирмички, и големите въобще не присъстват та монтажниците не се вживявайте чак толкова от щото ако ви чуят какви ги блещите ще има голям смях. - Не може да си сигурен!

Предлагам модераторите да поканят и големите фирми да им чуем мнението и на тях, че само говорят тука максимум 10 тина да не казвам и по малко занимаващи се с монтаж. - Може и да си прав, но знаеш ли колко случаи има, когато по-малки фирми ходят да бършат задните части на "големите"? Защото са утвърдени и/или богати и не им дреме особено, защото са големи и клиентите са им гарантирани!
    Може и да има странномислещи тук, а дали си знаят интереса е друга тема. Но.... Винаги има едно "но"! Прав си за доста неща, ама я помисли от позицията на клиент....и после и на тоя, от другата страна. Ако всичкото оборудване "от пиле мляко" го имаш и ползваш, редно е цената да не от най-тънките. И влизаме в една спирала, от която няма излизане. Хем искаш и трябва да ползваш всичко от хубавото, хем за без пари, ако може. Ми...не става. От друга страна, клиента иска супер качество, ама като му калкулираш всичко това, барабар с висококвалифицирания персонал, писка, че скъпо.
    Не защитавам работата стил "тесла и пирони". Напротив! Ама е много относително. И субективно.
    И отиваме.....влака и пътниците.........и...кучето и тоягата

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Така е Перашков е абсолютно прав угодия няма на клиентите. Ние ползваме и прахосмукачка профи и си почистваме дори. Ето и бланка от една поръчка изтрил съм телефони и адреси вижте каква е цената на матеряли който сме ползвали и когато им я дадох ме гледах все едно съм им свалил кожите. Е стигнахме до извода че клиента не си знае интереса и вече няма да работил според вложеното ами ще караме на базова цена.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Би ли пояснил за бланката: този модел го гледам че струва към 600лв(за супер крайни клиенти) + 71.40лв(материали)=675лв - това са платили общо-крайно за машината+монтажа? ... и са недоволни? ... на какво основание гледаха лошо? ... казаха ли кое ги притеснява?
    Ти верно ли монтираш машини за 70лв? Ако може и снимка да качиш на крайния резултат, няма да се отървеш от клиенти

П.С> не ми става ясно печалбата от къде ти идва? Примерно машината я взимаш с отстъпка, но за монтажа не е ли редно освен материалите да се калкулира и труд, че така много подозрително изглежда?(все едно машината си я крал или от битака на половин цена)

10. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от miry
    Толкова е просто това със вибрирането,просто махаш тъмпоните и го повдигаш от стоиките и ако продължава да дрънчи го пускаш от терасата.
    Климатик върху топло изолация се монтира по следния начин:
    Със шпилки и шайби и гайки се закрепват шпилките за тухлите и се слага дистанциона фтулка,между конзолата и тухлата за да не опира конзолата търху иазолацията и да не предава вибраций.
    е аз досега не съм чувал нов климатик да вибрира. както казваш ти ама въпроса ми е защо аджаба на новата машина хакваш още тампони - незнайно какви - след като никой не ти го иска това ? и си оскъпяваш монтажа ???

за топлоизолацията много добър пример !

пък за цените аз съм казал и пак ще кажа : питам колко струва за най-доброто и също така питам за най -евтиния . като ме убеди монтажника че е по добре да направим скъпия монтаж го правим него ОК ама после не одобрявам извинения от рода - ам то визиш ли топлоизолацията пречи или уцелил съм арматурата и други такива - този проблем си е твой -а з съм казал че плащам . Ами аз като си плащам по скъпата цена ще ми направиш всички екстри и качествено.

Е това е проблема за мен - рядко човек може да нацели качествен монтаж и то за доста пари - т.е. за да стане това трябва клиента да е наясно с целия монтаж и да пита монтажника как ще го направи и после да следи и за изпълненинето !!!
    и проблема идва от там че клиента не е длъжен да пита дали се вакумира , да не говорим че доста хора не го правят щото видиш лш машината скъпа ? е от тук идва проблема .
    пък за евтиния монтаж не може да е евтино и хубаво !

затова според мен трябва да има различни опции при монтирането
    и различни цени

но да е ясно при какви условия какво плащаш и каво получаваш !

по горе не всички цитати са мои има и на valen _1 ! - "Искам да кажа, че винаги ще има все за нещо мрънкащи и недоволни. Монтажа на климатик като дейност все пак е една тъпа и елементарна задача, която може да се върши и от не толкова грамотни хора, каквито са и повечето монтажници."

и на кратко като си взема за 3000 рева климатике от ясно по ясно че няма да искам монтаж от 50 а от 350 но машината да е сложена перфектно и вакумиране и нивелиране

и продухване и заземен т.н. както си му е реда - ане включен в щепсел тип "шуко" ама щепсела включен в незаземен контакт !!!!!

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ами пояснявам 595лв е климатика + монтаж(труд)80лв = 675 +71,4 матерлите на бланката за почти 4 мера тръбен път и с PVC в стаята и тн.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тези за 150 лв монтаж щом се циганят... При това не какъв да е монтаж.
    Хора всякакви, да не ти пука. Да си го монтира сам като много знае, ама после да не те търси за проблемите.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Макар че повече нямах намерение да пиша, все пак трябва да направя някои пояснения във връзка с темата. Особено за Valen и скептици като него.
    Въпросният дайкин с монтажа идлезе 2200 лв.,като платих предварително цялата сума - така работят във въпросната фирам. После чаках 2 седмици да се сетят за мен, но както и да е. За другия климатик от другата фирма платих капаро от 100 лв. и на другия ден дойдоха, монтираха го и чак след като ми демонстрираха как работи, доплатих остатъка.
    Както и да е, важното е, че като отидох във въпросната фирма, на която е забранено да се споменава името тук, условията ми бяха следните: Казах им, че ползвам Хайери и искам да имам различна машина, нямаща нищо общо с китайските. Тоест обясних, че искам машина, създаваща комфорт, с безшумно външно тяло. Те ми се смяха и ми казваха как можело да си помисля, че климатиците номер 1 в света и прочие могат да шумят и т.н. За пари не сме говорили. Оставих те да ми предложат въпросната машина, а аз си платих колкото поискаха. Няколко пъти наблегнах, че не искам да чувам външното тяло - усмихваха ми се на невежеството: та това било Дайкин и т.н. Дадох им скици на апартамента, огледът си беше отделно, извършен както трябва, за да видят предварително къде е най-подходящото място за поставянето му. Дойдоха най-накрая, не съм им се месил на монтажа, защото нямаше как дори да присъствам на монтажа - бях извън София. Изцяло им се доверих. По телефона само ме уведомиха, че са намерили място на външната стена. Аз отново им казах: монтирайте така, че да не се чува външното тяло, това е единственото ми условие. И те отвърнах, че няма никакви проблеми с това. Когато се върнах и си пуснах климатика, първото нещо, което ми направи впечатление, беше именно въпросната вибрация. Другото нещо, което в последствие се установи, беше, че на едно единствено място, указано на чертежа, имаше носеща колона, и те бяха монтирали климатика точно на въпросната колона, като се има предвид, че има цяла една тухлена, напълно достъпна стена за тази цел. После излязоха с аргумента, че при монтажа има закачена арматура от въпросната носеща колона, така че те нямали вина.
    Бих искал да запитам специалистите с какво като клиент съм сгрешил? Циганил съм се за пари ли? Не съм знаел какво искам предварително ли? Пречел съм на монтажниците да си свършат работата ли?

п. п. После ще разкажа за втория монтаж на същия климатик.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Виж просто климатика ти си има вибраций не до монтажа сигурен съм. Имах монтаж на 18ка обикновенна на стена от итонг и се чуваше нискочестотна вибрациа в стаята. Наложи се да монтирам тампони под климатика и вибрацията остана да се чува единствено ако си долепиш ухото на стъклото. Предполагам може да решите казуса с едни тампони за 20лв с поставянето им.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Ами пояснявам 595лв е климатика + монтаж(труд)80лв = 675 +71,4 матерлите на бланката за почти 4 мера тръбен път и с PVC в стаята и тн.
    Докато има такива като теб ще гледат така.След нас идват едни млади напористи изобщо мнооого хубави хора.Тога искам да ги видя как ще гледат.А ти не ги мисли толкова.

17. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    е това наистина е много евтино , понакога на клиента като му кажеш ниска цена и почва мрън мрън, когато му кажеш заслужена цена по висока той понякога мълчи гледа и слуша и се радва ! че е направил добра сделка

saissais явно си попаднал на кофти "майстори"
    първо отдавна е забранено (до колкото знам) да се пробиват носещи стени колони и т.н. от носещата конструкция на сградата дори и за лиматик !
    след като имаш тухлена зидария - се монтира на нея !
    второ щом машината ти бръмчи жужи и т.н. нещо куца - предполагам си с някакква дограма различна от старата дървена , плюс това имаш и топлоизолация която също е и в определена степен обезшумител и как така ще ти вибрира машината и ще се чува вътре ?!

има си вибрации да ама не чак че да ги чуваш !!!!

VeleV.Klima -

ама на нов климатик щом е нужно да слагаш тампони за да му спреш вибрациите какво значи -

че монтажа не е подходящ за този случай
    т.е. кофти свършена работа и като се има напредвид каква е машината !!!!
    пък ти може и въздушна възглавница да му сложиш , може и да е верно и да решиш проблема с тампоните но пак се заобикаля правилния монтаж !!!

нека да кажат и другите,

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Истината е че решихме да работим прозрачно и всеки да знае за какво точно е платил но не срешнахме разбиране. Българина когато си коректен с него мисли че го лъжеш когато го удряш по кесията като стандарт смята че е нормално. Та ще работим на 150лв до 3 метра и това е. Вместо да плати малко този който е с метър тъбен път ще плаща наравно с този за 3 метра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 20 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Размисли и страсти
    От nmdimitrov във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 05-01-15, 00:09
  2. Размисли за субтитри и звук
    От abv във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 9
    Последно: 08-05-12, 17:54
  3. Наблюдение и размисли относно хладилници
    От compressor във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-07, 16:20
  4. Малко страсти - о/с Р4@5.2 vs. FX55 :)
    От FearMe във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 07-08-06, 11:29
  5. Бай Стамат или малко размисли...
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 02-12-05, 23:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе