Страница 10 от 26 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Не знам защо се учудвате за този даикин че бръмчи, та нали ги произвеждат в Чехия а не в Япония.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Този завод е нов и ултрасъвременен и Дайкин нееднократно на семинарите казват,че се гордеят с него....Толкова е качествен,че компресорите от него се изнасят за Япония за местните им сглобки....Защо ли?

4. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

, Велев, точно тоя е произведен в Белгия

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Гордеят се и клиентите им със хеликоптерите от 1500лв на стените си.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А не ти ли направи впечатление,че САМО двама се гордеят с хеликоптерите си? Явно някаква бутикова серия ша да са били изтипосали на пазара,от няколко бройки само.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Пичове, човека на rkk дойде вчера. Огледа монтажа всичко е точно. Отвори климатика, побутна компресора за да го намести на тампоните и за сега работи добре. Никакви шумуве, вибрации и т.н. Ама то сега е топло времето та не можах да демонстрирам самата вибрация, да се надяваме че проблема е решен.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

БИРО - видя ли,че е нещо просто и елементарно....Възможно е някъде в складове или транспорт да са наклонили или поизтървали странично външното и компресора " да е увиснал" на тръбите си,а не на тампоните. Тука в Сф имаше една истерия миналата зима със SAISSAIS и там след подобна интервенция всичко се оправи. Наскоро човека писа във форума,че пак се извинява и е невероятно доволен от тазгодишната работа на климатика. Дано се окаже това и да си го ползваш вече нормално...А и в това време можеш да отвориш прозорците на спрял климатик да поизстине и след това да го пуснеш на макс. Няма начин да не се напъне поне за няколко мин и да видиш дали има разлика.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    А не ти ли направи впечатление,че САМО двама се гордеят с хеликоптерите си? Явно някаква бутикова серия ша да са били изтипосали на пазара,от няколко бройки само.
    Нападките ви помежду са излишни.НЯМА идеални хора, НЯМА и ИДЕАЛНИ/ПЕРФЕКТНИ МАШИНИ/КЛИМАТИЦИ, дори те да са с марка ДАЙКИН.

Всяко стадо има и черни овци.
    Може би дайкин да са марката климатици с най-малко дефекти на произведен брой климатици, но все пак не са перфектни.

Същото се отнася и за монтажа, дори и най-добрият кадърен и технически грамотен монтажник има и "скапан"/недогледан монтаж.Друг въпрос е когато недоглеждането при монтаж е превърнато в практика.

Професиналниото Ви несъгласие или конфликта на интереси като търговци не би следвало да определя/диктува и личните ви отношения.При мен поне е така.Засегнат съм ако някой колега се вземе насериозно и от поведението му видя,че ИСКА да се почувствам засегнат, иначе не.

11. Тук е от
    Jan 2010

Биро , интересно решение на проблема.И аз ще изисквам от техниците да проверят тампоните на компресорите. При сегашните температури над нулата се чува отвреме- навреме бучене от телата.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И преди нивелацията нямаше вибрации при температури над +2 градуса. Пробвах както каза Ванко да изстудя стаята за няколко часа, пуснах климатика - работи добре съвсем леки вибрациики по стената но не се забелязват лесно. Само че така си е било винаги при топло време. Ще видим през зимата.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Не знам защо се учудвате за този даикин че бръмчи, та нали ги произвеждат в Чехия а не в Япония.
    Велев честно казано съм разочарован от изказването ти,имах те за грамотен човек.Както съм писал преди време работя само с европейските модели на Дайкин и единственно Уруру Сарарата е по добра от чешките модели.След като не си наясно не прави такива изказвания - не е професионално...излагаш се .От всичките климатици ,които монтираме случайно ли е че съм си избрал точно 2 бр. чешки за да си сложа в къщи...?Помисли малко преди да пишеш ,ако има рекламация дали щях да рискувам и да си забода в къщи "чешките хеликоптери"...все пак си доста далече от тази марка и не си наясно явно.Рекламираш ми някакви Мидейки за над 1000 лева...смешно е просто...няма да коментирам повече.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Велев честно казано съм разочарован от изказването ти,имах те за грамотен човек.
    ркк, мненията, излагащи Велев /освен неговите собствени/ са в нарушение на правилата на раздела и биват трити на момента.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Как така "биват трити на момента"...?Доколкото знам това е форум и не виждам неговото или моето мнение да е нарушило с нещо правилата.Приемам ,че се шегуваш и се надявам диалога да е конструктивен и полезен както за нас с Велев така и за потребителите на климатиците .

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами виж че моите вече ги няма,но неговото за "хеликоптерите" си стои . Виж под постовете ми намесата на Вален. Всичко на Велев си е там, а моите коментари ги няма. Не че ми дреме де....

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Еми аз скоро влязох и нямам честта да съм прочел всичко ,нали уж форума толерирал Дайкин...глупости на търкалета ,къде е колегата но оне да се изкаже сега .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 26 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе