Страница 20 от 26 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

Най-сетне след като писах общо писмо и на вносителя и на дистрибутора ми пратиха някаква извадка от сервизна документация от което е видно че има такива варианти с различна перка, но пък доколкото виждам в двата варианта е и с различен двигател макар че перката и в двата варианта е обозначена с "C1".
    Общо взето нормалната реакция в такива случаи - да се опитат да те направят дребен и незначителен и най-важното нищо не разбиращ.
    Увериха ме че е поръчана перката която аз искам и си я чакам , но щели да дойдат на монтажа два екипа и на дистрибутора и на вносителя - за какво ще идват идея си нямам - било за мое успокоение. Аз не търся диагностика, изразих съмнение че използваната част не е каквато трябва и резултата е че имам два различни климатика един до друг.
    При положение че при затворен прозорец чувам кога се пуска и спира "ремонтираното" тяло , за разлика от другото което е на 30-тина см от него нямам нужда от някакви техника за замерване на звук. Още повече че съм на оживена улица и всичко утихва едва към 22-23 часа. Тогава ли ще идват да ми мерят и просто ще замерят фоновия шум през деня. Изобщо чакам да се обадят кога е пристигнала да я сменят и да си изхвърля гаранционната карта след това. Уж по този параграф ги търсех и ми бяха препоръчани, а като се наложи гаранция само се нервираме.
    В гаранционната карта смело се мъдри : "...Констатирани в гаранционния период дефекти се отстраняват в рамките на 10 дни от датата на приемане на рекламацията. ..."
    Аз съм се обадил за проблема 3-6 март (празници) , констатация на 8-ми и смяна на перката на 29-ти като се е наложило ваденето на перка от друг климатик (по техните думи). Мисля че всеки може да смята че това са си едни 21 календарни дена. Няколко дена по-късно (1-ви април) пиша че вече имам два различни климатика и се притеснявам лятото какво ще им е на съседите по цяла нощ като се пуска и спира тоя шум баш в зоната на спалните. А защо се притеснявам - ами те си го връщат със силна музика през деня и никога няма да съм наясно не са спали добре защото аз съм искал по-хладничко, децата ли са тропали или просто им е било кеф днес да издуят музиката.

Резултатът е още 20-тина дена чакаме и не се знае до кога.
    В случая дистрибутора е вероятно да няма никаква вина за случващото се и да е просто буфера между вносителя и клиента. Как може човек да ги знае обаче тези неща и в края на краищата какво се променя за клиента? Не знам причината извън България ли е или си е чисто нашенска ама аз нерви повече не смятам да троша.
    Аз също съм работил сервизиране на "маркова" техника и ми е много непонятно да нямаш предвидени части за гаранционно обслужване, а да гарантираш такива срокове за отстраняване на проблеми - това си е типично нашенска черта и ще го има докато не почне потребителя да води дела за такива работи. Да видим тогава дали няма да е друго положението.

Ето и извадките :

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Казах ти че перката е от старият модел"профешънъл",свалили са я от повредено външно тяло..."гаранционен "ремонт...с "нови"части ...сериозна фирма са ...няма що.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Казах ти че перката е от старият модел"профешънъл",свалили са я от повредено външно тяло..."гаранционен "ремонт...с "нови"части ...сериозна фирма са ...няма що.
    Колега според мен щом е от стария модел profesional трябва да има техническа документация от кога до кога се прави със старата перка и ако твоя климатик е извън тези години спокойно може да си търсиш правата в КЗП и съда....

5. Тук е от
    Nov 2009

От вносителя MMC също писаха че до тук всичко било коректно - много са пестеливи откъм документация.
    Със 100 зора пратиха тая извадка. Ако на някой му се намира PDF-а от който е извадката ако ми го прати да почета малко ще съм много благодарен.

6. Тук е от
    Nov 2009

Мерси.
    Поне ще имам ръководство за сглобяване и разглобяване като изтече "гаранцията" ...

Днес вече сложиха каквото трябва - да пресметнем ... ммм... таман към то 2 месеца от началото.

И после си изкараха яда на климатика . На тоя дето нищо не им е направил само един винт му врътнаха :

Ама другия (злополучния) направо го изкъртиха :

Верно че това ъгълче претраква от време на време ама контраста е ...

Поне ядовете вече преминаха.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, малко си оставили ръцете, ама поне дано не трака.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

То тракането на тази тенекийка беше най-малкия проблем.
    Тялото всеки път се държеше по различен начин. Като се развърти перката и както тръгне така отива докато спре да върти перката . Понякога почти не се усеща понякога се тресеше та чак през стената се чуваше.
    С тънки ленти (изрезки XPS) залепени с хоби лента отвътре на капака тия шумове са вече история.
    Сега като си мърка климатика изобщо и дума не става за тракане.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

При мен при развъртане на перката има едно притракване за около 2 секунди докато ел. мотора наберe обороти. Същото каквото и dimon е установил. След като си влезе в обороти вентилатора на външното тяло няма други шумовe освен въздушната струя. Аз мисля обаче да подходя към решаване на проблема по начин подобен на този, по който е рeшил проблема с Шарпа си Tommorow.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    Мерси.
    Поне ще имам ръководство за сглобяване и разглобяване като изтече "гаранцията" ...

Днес вече сложиха каквото трябва - да пресметнем ... ммм... таман към то 2 месеца от началото.

И после си изкараха яда на климатика . На тоя дето нищо не им е направил само един винт му врътнаха :

Ама другия (злополучния) направо го изкъртиха :
    Верно че това ъгълче претраква от време на време ама контраста е ...
    Поне ядовете вече преминаха.
    Колега тия са си оставили ръцете и то нарочно то бива българска простотия но тяхното вече няма граници....
    p.s Явно си ги ядосал много кой знае какви други поразий са направили........

12. Тук е от
    Nov 2009

Бих ги признал за факири ако за толкова кратко време само през предната решетка успеят да смотат нещо друго ...

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

пак че са нямали по-дълги видии - тоя фен дето ги е навивал като нищо може да издупчи и топлообменика и да стигне и до предната перка...
    дано да нямаш повече проблеми - майната им на видиите.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

barabata,
    Приятелю , сподели къде точно лепиха лепенките на капака ! Моят вече целия съм го налепил , подпънал съм ъгълчетата , подпънал съм решетката и какво ли още не . Всеки път като тръгва се държи по различен начин . След 20 сек се стабилизира но ме дразни .
    При мен най-голям ефект имаше когато подложих на едното краче ( задното под "ъгълчето") шайба с дебелина 1,5 мм . Всичко спря ...за 2 дни . После пак почна да попридрънква.
    Звукът е все едно с нокти стържеш по ламелите на топлообменника . Лошото е , че като му сваля капаците не се чува и затруднява откриването . Знам че е нещо дребно ...може би само да се подкриви някоя тенекийка и ще го намеря !!!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз се питам защо е нужно да се правят толкова подобрения на Дайкина, толкова ли не можаха малоумните им инженери да проектират тези климатици по-кадърно?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Аз мисля обаче да подходя към решаване на проблема по начин подобен на този, по който е рeшил проблема с Шарпа си Tommorow.
    При нашите FTXS-ве тампона е в перката. Няма смисъл да слагаш тампони на двигателя. Дори мисля , че точно оттам идва и вибрацията , понеже докато е критична скоростта на мотора перката изпада в резонанс и започва да вибрира цялото тяло. Според мен е сгрешена конструкцията - тампоните е трябвало да са на двигателя , а не на перката. Тъй като тя е с големи габарити и чрез този тампон е предразположена към дисбаланс при малките обороти. Дори и да поставиш тампони на двигателя - няма как да елиминираш тампона в перката и вибрациите дори ще се усилят .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304663598[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Аз се питам защо е нужно да се правят толкова подобрения на Дайкина, толкова ли не можаха малоумните им инженери да проектират тези климатици по-кадърно?
    Така е , но трябва да се оправяме по някакъв начин. В БГ само такива стоки идват .Не знам дали си запознат , но в новите автомобили е пълно с бъгове и недосмислици. Натам върви света - към глобална евтинизация и пластмасовизация. Жалко !!!

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    При нашите FTXS-ве тампона е в перката. Няма смисъл да слагаш тампони на двигателя. Дори мисля , че точно оттам идва и вибрацията , понеже докато е критична скоростта на мотора перката изпада в резонанс и започва да вибрира цялото тяло. Според мен е сгрешена конструкцията - тампоните е трябвало да са на двигателя , а не на перката. Тъй като тя е с големи габарити и чрез този тампон е предразположена към дисбаланс при малките обороти. Дори и да поставиш тампони на двигателя - няма как да елиминираш тампона в перката и вибрациите дори ще се усилят .
    О.к. благодаря за информацията, като го отворя ще го видя как е и ще го умувам.

Странно ми е обаче като чета за проблемите ви, при мен външното тяло си работи съвсем безшумно като изключим тази малка вибрация, която честно казано и така да си остане не е проблем защото е за кратко и е слаба. Мисля че проблема за тези недодяланици не е в инженерите на Дайкин, а по-скоро е детска болест на поточната линия на новия завод в Чехия. Би трябвало отдавна да са информирани за тези проблеми и да работят по отстраняването им, а може и вече да са ги излекували.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 26 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе