Страница 9 от 26 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Извинявам се за допуснатата неточност! Модела е FTXS25G

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте момчета. Как са машинкитеви ? Моят FTXS 25G не се чува външното тяло,че работи само движението на въздуха.Днес в 6:50 чух първиятму дефрост.Само и единствено ме дразни пукането на пластмасите по вътрешното тяло.

4. Тук е от
    Jan 2010

Приятно съм изненадан от работата на въшните тела , които работят спокойно отвън , а отвътре се чува понякога слабо бученете и резонанс ,макар че въшнете температури бяха -4/5/6 и имаше силен снеговалеж , който директно се набиваше в питата на едното тяло и размразяваше по-често ( ~40мин.).Преди ставаше мини земетресение , а сега е добре, въпреки че на едното въшно тяло е замръзнала тавичката, която е със запушен от ледена висулка дренажен отвор и цялата е замръзнала откъм питата.Докараха ми меки тампони взети от Русе , за които платих прескъпо - 16лв. за 4бр.Смятам да сменя твърдите тампони с по-меките.

5. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

и на какво се дължи това успокоение, имаше ли външна намеса или от самосебе си?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от m_dikov
    и на какво се дължи това успокоение, имаше ли външна намеса или от самосебе си?
    A и аз тва питам.

7. Тук е от
    Jan 2010

Без никаква намеса. Странно!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Лелее, тъкмо се бях засилил да си купувам 2 Дайкина с надеждата, че са добри и тихи климатици. Добре, че видях темата.
    Имам едно Fujitsu ASYA12LCC и един малък Самсунг (пак инвертор), от който съм много недоволен точно по тази причина - бучи, вибрира и дрънчи. Слагането на тампони без твърда връзка реши частично проблема.
    Мислех да го махам САМО защото е шумен и не топли много добре, а сега виждам, че Дайкин създават същите, ако не по-лоши проблеми... Фуджицуто отговаря на 14-ка и е толкова безшумно, че трудно се разбира дали работи.

Как да се убедя да си купя Дайкин като виждам, че са почнали да се осират здраво?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това,че двама от клиентите с Дайкин са написали нещо негативно,и че и двамата не щат да отбират от ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ съвети,които им давахме тук,не прави изобщо марката Дайкин проблемна...Ако си направиш труда да попрочетеш раздела за Фуджи/Фуджицу,ще видиш,че броя на проблемните клими е в пъти повече...
    А за осирането - не е виновна машината,поне 10 души-техници или клиенти са го написали,а кьопавия монтаж...По добре търси вината в некадърните фирми,отколкото в "осрания" дайкин....

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Slade
    Как да се убедя да си купя Дайкин като виждам, че са почнали да се осират здраво?
    И къде го видя това осиране?
    Оплакали са се двама души -драма голяма! 99% от мненията на колегите нагоре са, че проблема е в монтажа.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Slade
    Лелее, тъкмо се бях засилил да си купувам 2 Дайкина с надеждата, че са добри и тихи климатици. Добре, че видях темата.
    Имам едно Fujitsu ASYA12LCC и един малък Самсунг (пак инвертор), от който съм много недоволен точно по тази причина - бучи, вибрира и дрънчи. Слагането на тампони без твърда връзка реши частично проблема.
    Мислех да го махам САМО защото е шумен и не топли много добре, а сега виждам, че Дайкин създават същите, ако не по-лоши проблеми... Фуджицуто отговаря на 14-ка и е толкова безшумно, че трудно се разбира дали работи.

35-ците на дайкин нямат таковва "ОСИРАНЕ" и принципно са по-тихи от фуджитсу, но винаги съм действал и казвал, че едно 30% до 70% преоразмеряване(според Бай Ганьовското разбиране) не пречи.Аз лично моите си ги преоразмерявам с изключение на дайкина в хола.дайкина ми според японския стандарт е на границата между нормално оразмеряване и маломерно оразмеряване.Ако взимаш фуджитсу с плазма филтър вземай фуджитсу, ако няма да взимаш климатик с плазма купувай дайкин.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Абе Ванко, кво не отбираме от ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ съвети, тампони сложихме, нивелация направихме, наново зареждане с фреон, местене от спалнята в кухнята щото видиш ли панела много тънък, нов тръбен път, вентилатор на средно, вентилатор на макс,...на ауто - всичко това с нулев ефект. А убеди ме че проблема не е в климатика при ниски температури.

Кажи ми кво да проверя дали е правилно направено и ще го проверя.

Ама дори да допуснеме проблем в монтажа каква е гаранцията че при Slade няма да се получи същото? Дайкина си е капризна машина. Ей го на наблюдавам го цял ден днес - времето е топло, консумира 400-450 вата, стига си градусите та и малко от горе и вместо да намали консумацията на 300-350 вата колкото му е минимума взема че спира. И след 3 минути пак тръгва, работи 2-3 минути и пак спира. Това за ATXS-a изключително недоволен съм! Иначе подовия работи добре с изключение на дрънченето понякога на решетката пред вентилатора на външното тяло.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Ей го на наблюдавам го цял ден днес - времето е топло, консумира 400-450 вата, стига си градусите та и малко от горе и вместо да намали консумацията на 300-350 вата колкото му е минимума взема че спира. И след 3 минути пак тръгва, работи 2-3 минути и пак спира.
    P.S.- Мисля,че това е нормална реакция на добре работещ климатик,като напече през прозореца влизат достатъчно ватове и машината работи в он/оф.Ако това се смята за кусур си мисля,че има много подобни оплаквания дето са бели кахъри,особено пък при Дайкин.
    Естествено,че проблема е при монтажа-гледай къде и как се кръстосват тръбите и има ли изолация м/у тях или дали не са в някакви обтегнати положения,при панелка често болта на стойките прави контакт с арматурата и ето ти резонанс при натоварване.После машината се мести в друго жилище или офис и става чудо-работи перфектно и я гледаме умно.Може и при транспорта да е пострадала.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Дайкин няма проблем с качеството - проблема е в монтажа,мога да се подпиша под тези думи,клиентите също нямат вина - не са длъжни да оправят неща,които са претупани при монтажа.

biro - потърпи още малко,днес за Русе заминава един от най-кадърните майстори с друга задача,казал съм му за твоя проблем и когато намери време ще ти се обади за да види за какво става дума.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

frescor, не смятам за нормално този климатик да има такава висока консумация точно поради слънцето влизащо през прозореца. Нали по документация минимума му е 300вата, защо не спада на 300-350 вата като му е топло, да поработи така и тогава да изключи ако му е топло. И както уж е топло времето ми навъртя 9.5квч. за 24ч. Не му ли е малко висок разхода? Сравнявам с подовия в хола, там помоещението е по-голямо и заданието е с 4 градуса по-високо (24гр) а прави средно 335вата на час.

Иначе тръбите са добре , имат си изолация на всяка тръба, не са опънати, най-острия ъгъл на прегъване е излизането от дупката в стената, но това е масова практика. Както казах по-горе местихме машината и пак същата работа. Това за транспорта няма как да го знам - идва техника гледа и вика - "ми тия вибрации са нормални ти кво искаш? Ако имаш предложения казвай кво да му правим.".

Та такива са ми наблюденията от този модел, ако някой пита обяснявам обективно. Аз лично никога не бих си купил Daikin ATXS повече.

18. Тук е от
    Nov 2007

Надявам се да сте прави, че Daikin да нямат проблеми с качеството и колегите по-горе да успеят да си оправят бученето и вибрациите. Трябва да ви кажа, че външното тяло на Фуджицуто го изпуснахме при транспорта по едно стълбище и въпреки това след монтажа не създава никакви ядове с шумове и вибрации, а е инсталирано на същата като вид тухлена стена както самсунга (няма арматури) и тръбният път е същия - 1.5-2м и не прави никакви сложни извивки. Фуджицуто е 12-ка, но реално отговаря на 14-ка за отоплние като му гледам btu-тата и отоплява 32 кв.м - 83 кубика помещение (на границата да не се справи) и въпреки това работи безшумно.
    От тук стигам до заключението, че дрънченето и бученето са си до качеството на изпълнение и честно казано се втрещих като прочетох за същите проблеми при Дайкин.

P.S. В опитите си да помогна на скапания Самсунг го нивелирах перфектно, но ефектът не беше голям, докато Фуджицуто не е идеално нивелирано, но ме мързи да го донаглася вече 3 години, защото няма никакви проблеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 26 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе