Страница 12 от 26 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Тампони на Дайкин...?Това е супер смешно - намерете причината за шума а не се опитвайте да гадаете.Обаждай се на тези дето са монтирали климатика и да дойдат да го погледнат ,ако трябва да го отворят и ще се разбере какво е .В много случаи е елементарно.
    Не е смешно , а трагично да ти бръмчи на главата , че понякога не се издържаше.Колко пъти съм се обаждал , идвали са , но е те не знаят какъв е проблема , оправдават се с панела .Интересното е , че те незнаеха за нивелацията на дълбочина( първоначално въшното тяло беше наклонено "навън" , така че отвора на тавичката беше нависоко и нямаше изтичане на конденза , в следствие беше замръзнал).Дали това , което си направил на Биро , ще се окаже решение на проблема ?

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте!Виждам,че темата е от миналата зима,но не изглежда да е приключена и се надявам да я "съживим"Моля biro,ако е намерил решение на проблема да го сподели,тъй като същият се появи и при мен!Имам и още един,но ще обясня всичко допълнително,в случай,че "подкараме" тази тема отново.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Не съм намерил решение. Обаче имам чувството, че тази зима ATXS-а не вибрира чак толкова много само от време на време. Възможна причина е още не толкова ниските температури, тука е около -6 или друга причина по-малко вероятна да е "улегнал". Другия FVXS тази нощ ставах да му набивам самонавиващи се винотове (с такова разполагах) под решетката, че не може да се спи от дрънчене.

С 2 думи "дайкинска работа".

Обясни какъв ти е другия проблем. Ако имаш пари сменяй дайкина с някакъв друг. Гледам Мицубиши не се разпознават кога работят!

5. Тук е от
    Dec 2010

Здрасти!И жалко.Като видях от кога не си писал се надявах,че си открил от какво е проблемът и само ще споделиш решението,но уви...
    Така - ето и подробностите:
    Моите са два еднакви но поне са по евтиният вариант от твоите - FTX35G.Интересното при мен е,че това ще им е втора зима.Първата "мъркаха" като котенца.Единият още си е така,но другият започна да вибрира като твоя.Това ме навежда на мисълта,че проблемът не е фабричен а се причинява от нещо.Плюс това в целия "нет",като гледам сме само трима с такъв проблем.Аз и за това се "кръстих" №3.Тук е и моментът да те питам проверявал ли си дали има достатъчно фреон?Питам,защото това открих като вероятна причина за появата на тресене изтъквана от доста "майстори",естествено ставаше въпрос за други марки.
    Нещата,които ме притесняват при другия - "тихият" са две и се надявам поне за тях някой да ми даде отговор.Първото е че,топлото,което духа е доста по-слабо да не кажа хладно в сравнение с "дрънчащия",който е като калорифер в това отношение,което ме навява на мисълта,че проблем с фреона няма,но аз не разбирам.Второто е,че тази зима включва за "обезскрежаване" на всеки половин час в сравнение с миналата,когато го "правеше" най-малко на един.Нормално ли е това?
    По повод препоръката ти за смяна - нямам възможност,но и да имах не мисля,че това е решението.Просто трябва да се намери някой достатъчно компетентен,който да открие от какво се причиняват вибрациите.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Значи не сме само 3ма с проблемите при тази марка - Redasi, Zakusal, sladi4kia, m_dikov, аз, имаше и други май. Останалите може би не им пука или преди това са ползвали евтини клими, които са били по-зле и от дайкините.

Фреонец има оше като ми го сложиха и започнаха оплакванията идваха да заредят наново да не би да е от фреона. За топлене топли и охлажда добе ама за такива пари си е подигравка с клиента.

Сигурно му има нещо знам ли, няколко човека го гледаха и според тях е на ред,а за мен си остава вибрацията.
    Обезскрежаването зависи от температурата около и малко под 0 е по-често, има си причина за това явление.

На мен ми обясняваха във форума, че проблема може да е от лош монтаж, защото това били перфектни машини, но аз не съм съгласен с такова обяснение. Като са толкова перфектни защо на подовия му дрънчи пластмасовата решетка на външното тяло и като изключва при достигане на задание затваря долната клапа, при което скърца отвратително - контрата е за хвалещите марката.

Просто за тия пари Дайкин не са добри климатици, прехвалена марка почиваща на стара слава (всъщност не знам дали изобщо някога са имали добри модели).

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз като разправям, че ДАЙКИН са среден клас машини, някой от форума ми се поразсърди.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

А Фуджицу какъв клас климатици са?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Фуджицу са още "по-среден" клас ама като има кой да дава такива пари за тези недомислици ще има и кой да иска същите тези пари.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Спор няма, че и ФУДЖИЦУ са към среден, ама и цената е доста по-ниска.Ама оплакванията напоследък и от двете машини нарастната доста, ако се погледне форума.LDC може да се каже, че относимата машина към S серията на ДАЙКИН.При всички положения бих предпочел пак LDC, както по отоплителна мощност, така и по комфорт.Единствения недостатък на LDC е форсирането на компресорапри тръгване, но това поределено се компенсира от ниския минимум.Определено не бих си взел машина, която никой не знае какво топлоотдава под -10 градуса.

12. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

Здравейте , и аз имам такива вибрации от външното тяло ,климатика е нов монтиран преди месец 25-ца подов
    При мен тези вибрации се появяват при определени обороти на компресора,лошото е че тогава те се предават и на парапета на терасата на който е монтиран климатика и се получава едно бучене/бръмммм/,терасата е остъклена което засилва този ефект.
    Въпроса ми е дали може да е от недостатъчно количество фреон ,защото тръбния път ми е 8,5м. и монтажниците не му добавиха газ.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Не е от фреон,а от лош монтаж.Колкото и странно да звучи на някои хора във форума...Монтирал съм доста Дайкини и нещо не ми звънят да се оплакват че са шумни и създават проблеми .Друго какво да кажа - нямали сте късмет ,съжалявам за което,но да се обвинява производителя е неоснователно.
    Преди по малко от месец си купих 3-ти климатик Дайкин 25-ца "профешанъл" и не мисля че съм сгрешил...вие на какво мнение сте...?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Не е от фреон,а от лош монтаж.Колкото и странно да звучи на някои хора във форума...Монтирал съм доста Дайкини и нещо не ми звънят да се оплакват че са шумни и създават проблеми .Друго какво да кажа - нямали сте късмет ,съжалявам за което,но да се обвинява производителя е неоснователно.
    Преди по малко от месец си купих 3-ти климатик Дайкин 25-ца "профешанъл" и не мисля че съм сгрешил...вие на какво мнение сте...?
    Абе, пич, значи според теб даваме по 1500 лв. за УЖ добра машина и разчитаме на късмет?!Предполага се, че като даваш такава сума пари нещата не трябва да опират до късмет, а би трябвало да има гаранция за качество, която за жалост при тази УМРЯЛА марка няма.

16. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

Благодаря ти за отговора колега,и аз считам че е от монтажа климатика видимо не е нивелиран добре а и имам друг Дайкин Ftxs35B от 7 години и до сега не съм го чул да бръмчи или тресе
    След като е от монтажа това е поправимо мисля да потърся друга фирма да ревизира как е монтирано външното тяло и да предприеме необходимото да го поправи.
    Не че е болка за умиране но това много ме дразни а и се чува в стаята особенно вечер

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И дрънчащата решетка е от калпав монтаж налиии? Само дето монтажниците не са я докосвали а си е фабрично дрънчаща. А долната клапа на подовия дето скърца при всяко затваряне? Надали е от калпав монтаж. И тва е климатик за 2000лв - токлова струваше лятото на 2009.
    rkk, не са ли ти се оплаквали от тези проблеми? Не ми се вярва нещо.

18. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Значи не сме само 3ма с проблемите при тази марка - Redasi, Zakusal, sladi4kia, m_dikov, аз, имаше и други май.
    Може.Аз на бързо прегледах темата,понеже беше доста стара,даже мислех,че ти си я пуснал.

Не е от фреон,а от лош монтаж.Колкото и странно да звучи на някои хора във форума...Монтирал съм доста Дайкини и нещо не ми звънят да се оплакват че са шумни и създават проблеми....................................................................
    Мислиш ли,че може да се оправят?Хайде,за "тресенето" стана ясно,че не се знае,но поне това,че единият не топли колкото другият,ако може да се разбере от какво е.....?
    Може и от монтажа да е.Аз нищо не твърдя,защото не разбирам.Но тресенето при мен,ако е от монтажа,защо се появи на втората зима а не в началото!?А по-слабата топлина сега като се замисля,май си беше от начало....!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 26 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе