Страница 21 от 26 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Моето също е безшумно. Само при тръгване подрънква. Но ще го оправя. Не знам за линията в завода , моя е нов - на 2,3 месеца ...нали трябваше да е отстранено всичко...Пък за топлообменника не ми се говори . Още като го отвориха мязаше на ГЪЗ. Дори като му отворих горния капак ивътрешната пита е барана с ръце. Баси заводската линия !!!!!!!!

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Преди месец два ме помолиха от офиса на Атаро да огледам един Даикин Емура FTXG35-J мърлячите дето го бяха монтирали бяха го направили с има няма метър тръбен път а и го бяха надупчили като на снимките по горе и навили види по капаците.Първо монтирах тампони отворих го и открих че на компресора гайките който го задържат към шпилките едната липсваше а другата на която шайбата и беше голяма и опира в компресора и трие в него и от там тракането. Махнах оригиналните гайки защото те са със шайбите изработени, сложих по малки шайби и нови гайки и заспа. След като сложих капаците леко потракваше предната решетка подложих в долния и край малко микропореста гума и настана тишина. Този човек се беше побъркал беше правил оплаквания по комисии и накрая остана учуден колко е тих вече странното беше че на външното тяло не видях изобщо къде е произведен просто не пишеше.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Друго си е да го пипне човек, който си разбира от работата. Има резон в твърденията на тези, които казват, че тракането често се дължи на некачествен монтаж. Защото има монтажници, които монтират извършвайки само стандартните процедури и мигат на парцали ако има някакви проблеми при работата на климатика, а има и такива които откриват проблемите и намират начин за решаването им.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз бях направили снимки но скоро след това замених телефона и така замина със снимките. Понеже Атаро нямат монтажна група в Плевен ме наемат да извършвам и техни монтажи защото съм се доказал че работя добре а този климатик е бил само закупен от тях на едро но се бяха видели в чудо.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Преди месец два ме помолиха от офиса на Атаро да огледам един Даикин Емура FTXG35-J мърлячите дето го бяха монтирали бяха го направили с има няма метър тръбен път а и го бяха надупчили като на снимките по горе и навили види по капаците.Първо монтирах тампони отворих го и открих че на компресора гайките който го задържат към шпилките едната липсваше а другата на която шайбата и беше голяма и опира в компресора и трие в него и от там тракането. Махнах оригиналните гайки защото те са със шайбите изработени, сложих по малки шайби и нови гайки и заспа. След като сложих капаците леко потракваше предната решетка подложих в долния и край малко микропореста гума и настана тишина. Този човек се беше побъркал беше правил оплаквания по комисии и накрая остана учуден колко е тих вече странното беше че на външното тяло не видях изобщо къде е произведен просто не пишеше.
    ....от което пак добиваме представа за качеството на прехвалената марка ...

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    Мерси.
    Поне ще имам ръководство за сглобяване и разглобяване като изтече "гаранцията" ...

Днес вече сложиха каквото трябва - да пресметнем ... ммм... таман към то 2 месеца от началото.

И после си изкараха яда на климатика . На тоя дето нищо не им е направил само един винт му врътнаха :

Ама другия (злополучния) направо го изкъртиха :

Верно че това ъгълче претраква от време на време ама контраста е ...

Поне ядовете вече преминаха.
    ако това се случи на чисто новия ми климатик ще сменят и капак .. безобразие тия са идиоти .. я кажи фирмата да знам да я избягвам .. моите машини съм ги отварял за почистване многократно ,какво пречи просто да върнеш капака на мястото му и да завиеш оригиналните винтове на местата им ? не мога да го осмисля ...

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Възможно е да са го отрязали от етикета тези който са го продали и монтирали.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Алекси, тези некадърници са слагали тези видии за да спрат вибрациите на ламарините. Доста нескопосано решение, можело е първо да пробват да налепят малки парчета лекопласт или нещо подобно ако трябва и на два слоя на ключови места между ламарините вместо да правят тази глупост.

11. Тук е от
    Nov 2009

Те точно тук е разминаването. Ако няма излишни вибрации няма какво да трака. След като монтираха перката изобщо не изчакаха да включа бушона и да го пуснем ами направо ги навиха. Аз после видях какво са правили. Просто ги оставих да си свършат работата и да си ходят.
    Според мен просто се опитват някак си така да си "вържат гащите" че дори и да има вибрации да не трака нищо.

Преди от вибрациите и аз имах един един звук според мен издаван от триенето на алуминиевите ламели между двата слоя на топлообменика. Когато леко се усуче климатика се чува. това което видях е че вътре са вързани със свински опашки тръбите в края на топлообменика и така се доближават прекалено много ламелите без да има някакъв дистанционер между тях. Аз отрязах от едно парче XPS (депрон,термостерн, и т.н.) 3х4 см с подходяща дебелина и го набутах между тръбите от двата реда на топлообменика - раздаличих двете пити една от друга с 1-2 мм и този звук спря. Разбира се преди да ги извикам трябваше да махна всички обезшумяващи способи приложени от мен.
    Другото което ползвах е тънки ивици пак от XPS - около 1-2 мм подлепени от вътре на капака с хоби лента. Така като се затвори капака няма как да трака тенекия в тенекия.

Това което приложиха от въпросната фирма Префикс (дистрибутор на ММЦ) е тънка лента (от XPS според мен) със лепнеща страна залепена върху топлообменика по цялата му дължина. Предполагам че си мислят че топлообменика се опира в капака отвътре или чрез нея и капака се намаляват вибрациите в самия топлообменик. Тук мога само да гадая.
    До колкото разбрах вече на всички слагани тела от този модел навивали в този край такава видия така че са наясно с размера. Не бих казал че са аматьори ама палачори - да може да се каже. Справят се с нещата ама няма красота и старание.
    Ко ши му е - нъл е там навън. Кой ша гу гледъ?

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

На мястото на завитите видии не е предвидена такава от завода - наистина има луфт и там . Аз вместо видии подлагах разни неща , но не е от там проблема . В това място място на климатика подрънква само PVC дръжката. На нея и е достатъчна една клечка за зъби да се подпъхне или да се махне .
    Относно свинската опашка - тя е на 2-3 ред отгоре-надолу. Наистина притяга силно двете пити една към друга , но подлагането на гарнитура с дебелина 0,5 мм и дължина около 3см вкарана с усилие при мен не даде резултат . При мен дрънкането е долу , в мястото със свинската опашка ( ламелен звук с продължителност 2,3 сек влияещ се от леко усукване на тялото) . Лошото е , че като сваля капаците да гледам и спира . На горния край на двете пити съм лепнал по 2 слоя двойнолепящо за да подпре капака към питите . На мястото на вентилатора има една напречна тенекия - там също . Капака се затваря трудно , плътно натиска ..., но ОНОВА си знае неговото....Като тръгваме трябва да подскача задната решетка и да подрънкват ламелки...

ааа, задната решетка е подпряна с K-FLEX ( дунапрен) за да се намалят вибрациите .
    Ако не бях толкова претенциозен нямаше да съм забелязал нищо - вътре няма шумове , ама за близо 2 бона трябва всичко да е перфектно.

barabata, там дето си раздалечил питите с 1-2 мм само отгоре си слагал , нали ? То за да сложиш отдолу трябва да се разопакова цялото тяло...Аз пробвах с 0,5 мм ама нямаше файда .

13. Тук е от
    Nov 2009

Това къде и колко да подложиш зависи от монтажа - като не е перфектен почват грижите.
    При мен вършеше работа подлагане в горния край с едно парче и спря. Повече не съм го мъчил. Аз бих и разхлабил опашките ама не исках да бутам нищо което да се види после за да не ме обвинят че аз съм причината за нещо.

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Момчета..съжалявам че имате тези проблеми...пак за 20-ти път ще го кажа...вкъщи имам 3 такива климатика ...монтирал съм да кажем 503 от този модел...проблема е в неграмотният монтаж.Тялото се усуква и почват проблемите...Жалко за добрите машини...не заслужават такова отношение...

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ей не престанахте с този вече изтъркан припев "...лош, неграмотен, калпав и т.н. монтаж е причината..." от вашата песен за климатици Дайкин.
    С подобни изказвания излиза, че май има само 2-3 фирми в цяла БГ, които монтират както трябва, а другите са 3-то качество и не знаят що е то нивелиране на стойките на външното тяло.
    Бреййй, че то сложна работа било това

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

+1. Не може да е толкова карпизен монатжа на дайкин. Ако на истина е така, не благодаря, по-добре тошиба. Щото дайкина поддържа незаслужено висока цена за боклуците, които продава.

18. Тук е от
    Nov 2009

А не ви ли прави вЧепетление че повечето проблеми са свързани с конкретна серия произведена в Чехия ?
    баш си е проблем с качеството и точно там лъсва неграмотната и лоша сервизна поддръжка организирана от някой фирми.

По принцип фирмите производителки организират по два начина гаранционата си поддръжка:
    1. Инвестират големи пари във техика и човешки ресурс за тест на всяка бройка преди пускането на пазара и съответно рядко се налага сервизите да оправят нещо - така се прави име.
    2. Стоката се сглобява и пуска изобщо без тестове като части от спестените пари по контрола на качеството отиват за осигуряването на резервните части и запалащането на сервизите за извършените гаранциони ремонти. Така се спестяват едни пари ама пък зависи от партидите понякога излиза име на посредствена фирма с много боклукчава техника.

И тук идва вече бай Ганьо майстора. Ако продава и монтира Дайкин понеже са "железни машини" и не давали проблеми то в първия момент когато се появи проблем вече лъсва до колко е профисионалист в тази област или всичко е само на приказки. За тези които си разбират от работата това не са проблеми, а стандартна работа от ежедневието с която се справят. Пишман майсторите търсят вината в ВиК или пък в Енергото за възникналите проблеми.

И аз съм на мнението че качеството на нещата от Чехия и Япония е различно. То е видимо още при самото разоопаковане понякога. Външното тяло което ми създаваше известни проблеми още с разопаковането си ми се наби в очите че ламелите на топлообненика в последните си 10 см откъм компресора разтоянието между ламелите не еднакво а са леко групирани на 3 по 3 по цялата си дължина и това не е в следствие на пипане от човек, ами самата сглобка е така. На мултислита който е произведен в Япония външният вид е без забележка и общо взето е по-тихо (макар и 50-ка) от която и да е от двете Чешки 25-ци.

Не само до монтаж работата, макар и монтажа да е част от проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 26 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе